Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Moteriškumas po gimdymo

Dalintis

Apie higieninius paketus

Televizijos ekranuose vis pasirodo higieninių paketų reklamos. Išsirinkti šiuos moteriškumo atributus trims keturioms ciklo dienoms ne taip jau sudėtinga. O pagimdžius viskas yra kitaip. Švaros priemonių reikia jau ne kelioms dienoms, o 3-4 (po cezario operacijos - net šešioms) savaitėms. Todėl vienokie higieniniai paketai reikalingi iškart pagim­džius, jau kitokie - po savaitės ir pan. Tad kokius rinktis ir kaip juos taikyti, klausia­me ginekologės Dalios Ulevičienės.
 
Kas moters organizme vyksta pagimdžius?

Pirmomis dienomis iš moters organizmo teka išskyros - lochijos (tai kraujas, gleivės ir audinių likučiai). Pirmą savaitę jų išsiskiria apie 1,5 litro. Pirmas dvi tris dienas po gimdymo išskyrose būna daug kraujo. Po keturių-septynių dienų jos tampa rausvos, vėliau - gelsvai baltos, po poros savaičių - skystos ir negausios. Lochijos išnyksta po trijų keturių savaičių.
 
Visą šį laiką reikalingos paprastos asmens higienos priemonės: muilas, vanduo, paketai. Galima naudoti dušo želė, skirtą intymiajai higienai. Makšties po gimdymo plauti nerekomenduojama.
 
Kokių paketų vežtis į ligoninę?

Vaistinėje reikėtų įsigyti specialių, skirtų po gimdymo, paketų. Jie yra gana dideli ir pajėgūs sugerti gausias išskyras. Jų reikės tris pirmas dienas, todėl pakaks vieno pakelio. Pirmą dieną gimda traukiasi greičiau, todėl prireiks apie penkių įklotų. Antrą dieną - iki keturių. Kitas dienas galima naudoti paketus, pirktus parduotuvėje. Tik būtinai imkite didesnius (ant pakuotės nurodyti trys lašiukai arba su užrašu „Ultra").
 
Ar galima naudoti vadinamuosius tamponus?

Po gimdymo ir pogim­dyminiu periodu (šešias savaites) bei tol, kol moteris nepasitikrina pas ginekologą, tamponų naudoti negalima. Makštyje dar gali būti įtrūkimų, todėl naudojant tamponus lengvai gali pakliūti infekcija. Be to, pirmomis savaitėmis per daug gausios išskyros. Ne­galima leisti, kad jos kauptųsi moters organizme.
 
Ar rekomenduojami vienos rūšies paketai?

Įvairių firmų paketai daromi iš skirtingų, tačiau natūralių, ekologiškai švarių medžiagų. Jeigu moteris su atitinkamos rūšies įklotais jaučiasi gerai, galima naudoti tuos pačius. Tačiau dažnai pasitaiko, kad kai kuriems higieniniams paketams moters organizmas pasidaro alergiškas. Tada juos būtina keisti arba kaitalioti su kitos firmos higieniniais įklotais.
Be to, būtina naudoti želė intymiajai higienai ir mūvėti tik medvilnines kelnaites. Ypač alergiškoms moterims rekomenduočiau paketėlius, pagamintus iš vatos ir marlės.
 
O kaip dėl aromatizuotų higieninių paketų?

Aromatizuotus galima naudoti tik retkarčiais. Jie labai alergizuoja, todėl gali atsirasti niežulys
 
Ar iš tikrųjų higieniniai paketai yra geriausi tie, kuriuos nuolat regime rekla­mose,  t.y. garsiausių pasaulio firmų?

Žinoma, reklama daro įtaką mums, tačiau kiekviena moteris turėtų rinktis tuos, kurie jai labiausiai tinka. Todėl nereikėtų bijoti eksperimentuoti. Beje, daugelis skundžiasi itin moderniais paketais, kurių viršutinis sluoksnis su daugybe piltuvėlių sudarytas tarsi iš plastiko.  Moterys teigia, kad nuo jų organizmas pasidaro jautrus. Todėl verčiau rinktis tuos, kuriuose daugiau natūralesnių medžiagų, pavyzdžiui, medvilnės.
 
Neringa Railytė

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą