gabalėlis jautienos ar veršienos (apie 40-50g.) - išverdamas atskirai,
nedidelė bulvė,
nedidelė morka,
nedidelis burokėlio gumbelis,
pusė obuolio,
šlakelis grietinės arba grietinėlės.
Paruošimas:
Jautienos/veršienos gabalėlį išvirkite atskirai. Į kitą puodą su verdančiu vandeniu (apie 2 stiklines)sudėkite gabalėliais supjaustytą burokėlį, už kelių minučių - ir bulvę, morką ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 min. Tuomet įdėkite kubeliais supjaustytą obuolį (prieš tai nulupus žievę ir išėmus sėklytes) ir pavirkite dar 3-4 min. Kai sriuba baigs virti, įdėkite gabalėlį jautienos/veršienos ir sutrinkite viską blenderiu, kiek ūgtelėjusiam mažyliui - daržoves pakaks kiek sutrinti šakute. Paskaninimui įdėkite truputį grietinės ir - Skanaus, Mažyliai!
Ingredientai:
2 nedidelė bulvės,
1 vidutinio dydžio morka,
didelė sauja špinatų lapų,
2 stiklinės vandens,
truputis sviesto ir trupinėlis druskos.
Paruošimas:
Supjaustykite nuskustas bulves ir morkas nedideliais kubeliais, sudėkite į verdantį vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir virkite apie 10 min. Tuomet sudėkite nuplautus ir suplėšytus špinatų lapus ir dar ant silpnos ugnies pavirkite apie 10 min. Tuomet viską sutrinkite blenderiu, įdėkite truputį sviesto ir - skanaus, mažyliams ir mamytėms :)
Šaltinis: