Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Kaip aprengti naujagimį?

Dalintis

Viskas pirmą kartą. Ir tik iš pirmo žvilgsnio gana paprasti dalykai atrodo labai sudėtingi. Kaip taisyklingai naujagimį paimti ant rankų? Kaip jį aprengti? Visa tai mums pasakoja akušerė Jurgita Šiaučiūnienė.
 
Rengimo ABC
Labai dažnai mažiukai paleidžia dūdas vos pradėjus juos rengti. Pasak akušerės, taip yra dėl to, kad mamos skuba. Kambarys, kuriame vaikutį rengsite, turi būti šiltas, o pats procesas ramus ir lėtas. Kalbinkite mažiuką, šypsokitės jam.
 
Pirmiausia užmaukite kojines. Juk šalti vaikutis pradeda nuo kojyčių ir rankyčių. Jei šios šąla, sutrinka kraujotaka, ir vaikelis gali būti arba neramus, arba per daug ramus. Naujagimiai mėgsta šilumą, todėl juos reikia aprengti truputį šilčiau, nei pats rengiesi, bet ne per daug šiltai.
 
Renkite tik tais drabužėliais, kurie yra kaip tik arba didesni (jokiu būdu nerenkite išaugtais ar per siaurais). Erdvesniais bus lengviau aprengti, vaikeliui neverš, nespaus.
 
Neišnešiotus naujagimius galima rengti išvirkščiais drabužėliais, kad visos siūlės, kurios glaudžiasi prie kūnelio, būtų paviršiuje ir nespaustų odelės.
 
Rengdami suraukiame palaidinukę ir užmauname per galvytę, stenkitės neuždengti veiduko. Dabar rankų eilė. Svarbiausia neužgauti vaikelio rankų pirštukų. Todėl juos rekomenduojame suspausti į kumštuką ir taip pranerti per rankovę.
Venkite pūkuotų drabužėlių. Pirmi apatinukai tebūna be jokių siuvinėjimų ir pagražinimų. Visi drabužėliai, ypač tie, kurie liečiasi prie kūnelio, turi būti tik medvilniniai.
 
Ar reikia drabužėlius lyginti?
 
Jurgita Šiaučiūnienė sako, kad labai daug šia tema domėjosi ir vieno atsakymo nerado. Daugiau aptiko literatūros, kur teigiama, kad naujagimio drabužėlių lyginti nereikia, nes tai perdžiovina drabužius ir šie vėliau prasčiau sugeria drėgmę... Drabužėlius reikia dažnai keisti – kiekvieną dieną po maudynių bei kaskart, kai vaikutis atpylė, sušlapo...
 
Ar reikia kepurytės?
 
Jei temperatūra žemesnė nei 20 laipsnių šilumos, kepurytės reikia. Jei aukštesnė – ne. Be to, jei vaikutis gimė be plaukučių, pirmąjį mėnesį rekomenduojama rišti kepurėlę esant bet kokiai temperatūrai. Užriškite kepurėlę porai valandų kiekvieną kartą po maudynių.
 
Imame ant rankų
 
Imant reikia prilaikyti galvytę. Rekomenduojama tai daryti visą pirmą mėnesį. Jokiu būdu mažylio nesodinkite. Jei laikote ant rankų vertikaliai, laikykit už pažastų, kad mažylis kabotų. Vaikutis gali remtis nugaryte į tėvų rankas, tačiau neturėtų remtis užpakaliuku – „sėdėti“ ant rankos. Šitaip labai rizikuojama iškreipti vaiko stuburą.
 
Nemėtykite mažylio į viršų, nekilokite, kad jis neišsigąstų. Stenkitės šalia jo nedaryti staigių judesių. Kai kurie tėvai sako, kad kilojamas mažiukas krykščia... Patikėkite, tikrai ne iš laimės. Neretai tokie tėveliai klausia, kodėl vaikas prastai miega naktį.
 
Knyga ,,Laukiame naujagimio"

 

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą