|
|
|
 |
Net ir skaniems gėrimams pagaminti reikia išmonės, žinių ir fantazijos :)
|

10 faktų apie vandenį ir jo poveikį sveikatai
| | Gyvybės eliksyras: 10 faktų apie vandenį ir jo poveikį sveikatai Visi žinome, kad vanduo – gyvybiškai svarbus. Jis atlieka svarbias biologines funkcijas, reguliuoja organizme šilumą, perneša įvairias medžiagas, palaiko tarpląstelinį slėgį ir ląstelių formą, padeda skaidyti biologines medžiagas. Visi gyvybiniai procesai vyksta tik tada, kai ląstelėse yra pakankamai vandens. Tačiau visuomenėje sklando nemažai mitų ir tiesų apie vandens naudą ir žalą. Vieni tvirtina, kad per dieną reikia išgerti bent 2 litrus vandens, kiti sako, kad per daug vandens taip pat gali pakenkti. „Eurovaistinės“ farmacininkė Elvyra Ra ... |

3 sluoksnių kavos ir šokolado putėsių desertas
| | Šiandiena buvau įkvėpta mano tinklaraščio skaitytojos Erikos, kuri tik tarp kitko paklausė, ar galėčiau pasidalinti kokiu nors receptu kavai su šokoladu. Mano galvoje gimė sladi saldi mintis: kavos ir šokolado desertas? Kokia puiki mintis. Tad štai šiandiena noriu pasidalintinuostabiu receptu 3 sluoksnių kavos ir šokolado putėsių desertui, kurį aptikau viename nuostabiame amerikietiškame tinkaraštyje. Kavos ir šokolado desertas tirpstantis burnoje Pati gaminau ir tikrai noriu labai labai rekomenduoti. Tokio skanėsto, kuris net tirptų burnoje neįmanoma atsisakyti. O jeigu jūs kaip ir aš, pasigaminsite jo daugiau, tai v ... |

Dvisluoksnis braškių ir mangų kokteilis
| |
Dvisluoksnis braškių ir mangų kokteilis 2 taurėms Mangų sluoksniui: 1 gerai sunokęs mangas 2 v.š. cukraus100 ml. jogurto be priedų1 v.š. citrinos sulčių Braškiniam sluoksniui: 100 ml. trintų braškių1 bananas2 v.š. cukraus75 ml. jogurto be priedų2 v.š. cukraus1 v.š. citrinos sulčių Iš pradžių kokteilinėje suplakame visus mangų sluoksnio ingridientus. Supilame į 2 stilklines. Tuomet suplakame braškinio sluoksnio produktus ir atsargiai užpilame ant mangų sluoksnio. Skanaus! P.S. Tirštas ir sotus kokteilis!
|

Gilių kava
| |
Mėgstu tikrą kavą, ypač rytais. Stiprią. Ir ne bet kokią. Kartais kai kas atneša man jos į lovą, dažniausiai sekmadienio rytais. Bet nevadinu savęs "kafemane". Rudenį ir žiemą daugiau geriam žolių arbatas, o pastaruosius du ar tris metus ir gilių kavą. Ji man primena vaikystę ir močiutę, su kuria praleisdavau daug laiko ir kurios prisiminimas man labai brangus. Tuomet gerdavom ne tik gilių, bet ir miežinę su cikorija. Dar morkų. Ir gilių ir morkų kavos skonį gerai prisimenu, bet vat cikorijos su miežiais atsiminti nenoriu, neskani. Nors jei kas pavaišintų, šiandien paragauti norėčiau. Kaip apibūdinti gilių kavos skonį, net nežinau. Tikros ka ...
|
|
|
 |
|
|
|
|
|