Esu gaminusi keletą, labiausiai man patinka
tepami. Šis - truputėlį kitoks, keptas orkaitėje, su faršu ir
voveraitėmis. Skanus pusryčiams. Toks lyg ir netikras zuikis, tačiau
paštetinis. Žodžiu, mums patiko, ypač su marinuotais agrastais...
Įsivaizduoju, kad voveraites pakeitus baravykais, būtų daug skanesnis...
Reikia:
200 g vištienos kepenėlių apie 100 - 200 g voveraičių 150 g lieso kiaulienos faršo 150 g veršienos faršo (naudojau jautienos) druskos, maltų pipirų šaukšto sviesto skiltelės česnako gero žiupsnio čiobrelių 1 kiaušinio 100 ml grietinėlės 1 - 2 šaukštų brendžio ar portveino apie 200 g plonų rūkytos šoninės ar lašinių juostelių
Kepenėles nuplaukite, išpjaukite plėves ir nusausinkite.
Voveraites nuvalykite. Keptuvėje ant sviesto 3 - 4 minutes pakepinkite kepenėles ir grybus. Atvėsinkite, po to viską supjaustykite. Virtuvės kombainu arba dubenyje sumaišykite faršą, supjaustytas
kepenėles ir grybus, druską, pipirus, česnaką ir čiobrelius. Įminkykite
kiaušinį ir supilkite grietinėlę. Pagardinkite brendžiu ar portveinu.
Turėtų gautis poskystė tešla. Pašteto formelę (aš naudojau stačiakampę keksinę) išklokite rūkytos
šoninės juostelėmis (ir dugną, ir šonus). Sudėkite faršą. Uždenkite
dvigubai perlenkta aliuminio folija ir įdėki te į gilesnę skardą,
pripiltą vandens (vanduo turėtų apsemti maždaug du trečdalius pašteto
formos).
Kepkite 175 laipsnių kaitros orkaitėje apie 1,5 valandos. Iškepusį gerai atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve.
Patiekite su traškiomis salotomis, marinuotais agrastais, daržovėmis, majonezu ar kuo tik mėgstate... Truputėlį pakeičiau proporcijas, kepenėlių dėjau apie 300 g , o
abiejų rūšių faršo - po 100 g. Grybus ir kepenėles sumaliau mėsmale. Jei
norite rupesnio pašteto, stambiai supjaustykite. Rinkitės geros kokybės faršą, geriausiai susimalkite patys... Šaltinis "Didžioji virtuvės knyga", Vilnius, "Alma littera" 2004 m. Daugiau kepenėlių pašteto receptų iš "Vėjo gūsių":
Vištienos kepenėlių paštetas Triušienos kepenėlių paštetas Vištienos kepenėlių paštetas su grybais
|