Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Vištienos kepenėlių paštetas su voveraitėmis

Dalintis


  Esu gaminusi keletą, labiausiai man patinka tepami. Šis - truputėlį kitoks, keptas orkaitėje, su faršu ir voveraitėmis. Skanus pusryčiams. Toks lyg ir netikras zuikis, tačiau paštetinis. Žodžiu, mums patiko, ypač su marinuotais agrastais... Įsivaizduoju, kad voveraites pakeitus baravykais, būtų daug skanesnis...


Reikia:
200 g vištienos kepenėlių
apie 100 - 200 g voveraičių
150 g lieso kiaulienos faršo
150 g veršienos faršo (naudojau jautienos)
druskos, maltų pipirų
šaukšto sviesto
skiltelės česnako
gero žiupsnio čiobrelių
1 kiaušinio
100 ml grietinėlės
1 - 2 šaukštų brendžio ar portveino
apie 200 g plonų rūkytos šoninės ar lašinių juostelių

Kepenėles nuplaukite, išpjaukite plėves ir nusausinkite.
Voveraites nuvalykite.
Keptuvėje ant sviesto 3 - 4 minutes pakepinkite kepenėles ir grybus. Atvėsinkite, po to viską supjaustykite.
Virtuvės kombainu arba dubenyje sumaišykite faršą, supjaustytas kepenėles ir grybus, druską, pipirus, česnaką ir čiobrelius. Įminkykite kiaušinį ir supilkite grietinėlę. Pagardinkite brendžiu ar portveinu. Turėtų gautis poskystė tešla.
Pašteto formelę (aš naudojau stačiakampę keksinę) išklokite rūkytos šoninės juostelėmis (ir dugną, ir šonus). Sudėkite faršą. Uždenkite dvigubai perlenkta aliuminio folija ir įdėki
te į gilesnę skardą, pripiltą vandens (vanduo turėtų apsemti maždaug du trečdalius pašteto formos).
Kepkite 175 laipsnių kaitros orkaitėje apie 1,5 valandos.
Iškepusį gerai atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve.

Patiekite su traškiomis salotomis, marinuotais agrastais, daržovėmis, majonezu ar kuo tik mėgstate...

Truputėlį pakeičiau proporcijas, kepenėlių dėjau apie 300 g , o abiejų rūšių faršo - po 100 g. Grybus ir kepenėles sumaliau mėsmale. Jei norite rupesnio pašteto, stambiai supjaustykite.
Rinkitės geros kokybės faršą, geriausiai susimalkite patys...

Šaltinis "Didžioji virtuvės knyga", Vilnius, "Alma littera" 2004 m.

Daugiau kepenėlių pašteto receptų iš "Vėjo gūsių":

Vištienos kepenėlių paštetas
Triušienos kepenėlių paštetas
Vištienos kepenėlių paštetas su grybais



Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą