|
|
|
|
Ingredientai:
1 kiaušinis,
trečdalis stiklinės cukraus,
truputis vanilinio cukraus ir žiupsnelis druskos,
250 g varškės (liesos),
stiklinė su trupučiu miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
aliejaus kepimui.
Šių ingredienų užteks pagaminti 18-20 spurgyčių.
Paruošimas:
Kiaušinį
ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska (tą greičiausiai
padarysite mikseriu). Sudėkite varškę ir vėl mikseriu ištrinkite, kad
neliktų varškės gumuliukų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir
suberkite į varškę. Viską gerai išmaišykite (dabar jau galima ir šaukštu
ar rankomis) ir leiskit tešlai pastovėti šaldytuve bent 10 min., kad
išbrinktų miltai. Įkaitinkite aliejų, ir suformavę nedidelius rutuliukus
(turėkit omeny, kad spurgytės kepdamos kiek padidės) dėkite virti į
aliejų, kol gražiai iš visų pusių apskrus. Kad formuojant rutuliukus
tešla nekibtų prie rankų, jas suvilgykite aliejumi. Kai išvirusios
spurgytės truputį atvės - apibarstykite jas cukraus pudra.
Priminimas: nepamirškite
verdant spurgytėms į aliejų vis įmesti žalios bulvės griežinėlio (kai
apskrunda - išimkit ir įdėkit kitą) - taip spurg
ytės pritrauks mažiau
riebalų.
Šokoladinis kremas (nuo 11-12 mėn.) - receptas skirtas nealergiškiems mažyliams
Ingredientai:
1 arbatinis šaukštelis kakavos ,
1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros,
150ml pieno ar pieno mišinio,
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Mažame dubenėlyje sumaišykite kakavą, cukraus
pudrą ir truputį pieno/pieno mišinio į vientisą masę. Supilkite likusį
pieną/pieno mišinį ir išmaišykite. Tada masę supilkite į prikaistuvį.
Kaitinkite beveik iki virimo. Dubenyje suplakite kiaušinį, tada pamažu,
nuolat maišydami, pilkite į suplaktą kiaušinį masę iš prikaistuvio.
Perkoškite masę į du nedidelius indelius. Įstatykite indelius į kepimo
skardą, į ją įpilkite verdančio vandens - tiek, kad iki pusės apsemtų
indelius. Kaitinkite orkaitėje 15-20 minučių arba tol, kol kremas
sutirštės. Prieš patiekiant ataušinkite.
Vanilinis kremas (nuo 11-12 mėn.)
Ingredientai:
1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros,
keli lašeliai vanilės esencijos,
150ml pieno ar pieno mišinio.
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsn. Dubenėlyje šakute suplakite kiaušinį, cukraus
pudrą ir vanilės esenciją. Į prikaistuvį supilkite pieną/pieno mišinį
ir kaitinkite beveik iki virimo temperatūros. Pamažu pildami įmaišykite
pieną į suplaktą kiaušinį, plakite, kol masė pasidarys vienalytė.
Perkoškite masę į du nedidelius indelius. Įstatykite indelius į kepimo
skardą, į ją įpilkite verdančio vandens - tiek, kad iki pusės apsemtų
indelius. Kaitinkite orkaitėje 15-20 minučių arba tol,kol kremas
sutirštės. Prieš patiekiant ataušinkite.
Ingredientai:50g sviesto,
50g cukraus pudros,
50g miltų (kurių sudėtyje yra kepimo miltelių),
1 kiaušinis.
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į dubenį sudėkite visus ingredientus ir viską gerai sutrinkite, sumaišykite
į vientisą masę (sviestą prieš tai galite išlydyti, kad būtų greičiau).
Paruoštą tešlą išdėliokite į formeles ir kepkite 8-10 minučių, kol gerai iškils ir gražiai pagels. Išverskite pyragaičius ant padėklo ir palikite, kad atauštų.
P.S. perpjaukite pyragaitį pusiau ir vieną pusę patepkite trupučiu nesaldinto džemo, tada prispauskite kitą pusę.
Skanaus :)
Ingredientai:
Sluoksniuotos bemielės tešlos (1 lapas - 250 g),
pusė pakelio varškės,
1 kiaušinis, truputis cukraus ir cinamono,
morkos papuošimui.
Paruošimas:
Tešlą
atšildykite. Varškę sumaišykite su plaktu kiaušiniu (truputį plakinio
palikite sraigiukų aptepimui, prieš pašaunant juos į orkaitę), trupučiu
cukraus ir cinamono. Varškę dėkite ant tešlos lakšto (dalį tešlos
palikite sraigiukų padukams), susukite į triūbelę, tuomet pjaukite
susuktą triūbelę griežinėliais ir dėkite ant stačiakampių sraigiukų
padukų. Skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite sraigiukus, juos
aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie
15-20 min., kol sraigiukai gražiai pagels. Kol sraigiukai keps,
padarykite sraigiukams ūselius, išpjaudami plonas juosteles iš morkos ir
kai sraigukai iškeps, tiesiog susmaikstykite ūselius (bus lengviau, jei
skylutes padarysit dantų krapštuku). Skanaus!
Už šį receptą dėkojame mamytei Dianai!
Šaltinis:
http://www.mazylioreceptai.lt/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=164&Itemid=82
|
Komentaras
Kiti komentarai
|
|
|
|
|
|
|
|