Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

3 sluoksnių kavos ir šokolado putėsių desertas

Dalintis

Šiandiena buvau įkvėpta mano tinklaraščio skaitytojos Erikos, kuri tik tarp kitko paklausė, ar galėčiau pasidalinti kokiu nors receptu kavai su šokoladu. Mano galvoje gimė sladi saldi mintis: kavos ir šokolado desertas? Kokia puiki mintis.  Tad štai šiandiena noriu pasidalintinuostabiu receptu 3 sluoksnių kavos ir šokolado putėsių desertui, kurį aptikau viename nuostabiame amerikietiškame tinkaraštyje.

sokoladinis desertas 1 3 sluoksnių kavos ir šokolado putėsių desertas  

 

Kavos ir šokolado desertas tirpstantis burnoje

Pati gaminau ir tikrai noriu labai labai rekomenduoti. Tokio skanėsto, kuris net tirptų burnoje neįmanoma atsisakyti. O jeigu jūs kaip ir aš, pasigaminsite jo daugiau, tai vos ne visą savaitę galėsite juo džiaugtis. Kas gali būti geriau už šokoladinį desertą 7 dienas per savaitę? :)

 Šokoladinis pyragas, šokoladas, kava, karamelė ir grietinėlė – tai lyg burtai kiekvieno smaližio ausei. Nepakartojamas receptas. Tikiuosi ir jums tai patiks.

Pasiruošimo laikas: 1 valanda

Gaminimo laikas: 25 minutės
Iš viso:  4 valandos


Ingredientai:

Šokoladinis pyragas:

  • 175 g miltų
  • 50 g kakavos miltelių
  • 100 g cukraus
  • 1/2 a./š. druskos
  • 3/4 a./š. kepimo sodos
  • 3/4 a./š. kepimo miltelių (arba 1 a./š. kepimo miltelių jeigu nenaudojama soda)
  • 1 kiaušinis
  • 115 ml rauginto pieno (pasukų)
  • 60 ml rapsų aliejaus
  • 2 a./š. vanilės ekstrakto
  • 50 g karštos kavos
  • 2-4 kavos likerio

Šokoladinis putėsis:

  • 340 g musiau saldaus arba pieniško šokolado
  • 4 a./š. sviesto
  • 2 a./š. vandens
  • 4 kiaušinio trynius
  • 1 a./š. cukraus
  • 2 a./š. vandens
  • 700 g riebios grietinėlės (36 arba 40 % riebumo)

Šokoladinė kavos karamelė:

  • 60 ml vandens
  • 100 g cukraus
  • 230 g riebios grietinėlės
  • 50 g kavos
  • 2 a./š. šokolado drožlių
  • 1 a./š. vanilės

Instrukcijos:

Šokoladinis pyragas:

  1. Norint pagaminti šokoladinį pyragą, orkaitę įkaitinkite iki 180° C. Kepimo skardą patepkite sviestu.
  2. Kartu sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską. Pridėkite kiaušinius, raugintą pieną, aliejų ir vanilę. Išplakite viską ant vidutinio greičio su mikseriu apie 2 minutes. Supilkite karštą kavą. Tešlą tolygiai paskirstykite kepimo inde ir kepkite apie 25 – 30 minučių arba iki tol kol pyragas iškeps. Išimkite iš kepimo indo ir leiskite 5 minutes atvėsti. Tada su šakute pribadykite labai daug skylių pyrage ir apipilkite kavos likeriu. Uždenkite pyragą ir įkiškite į šaldytuvą.
  3. Norint pagaminti šokoladinį putėsį į dubenį, kuris nebijo karščio sudėkite šokoladą, sviestą ir 2 arbatinius šaukštelius vandens. Pakaitinkite su mikrobangų krosnele apie 30 sekundžių keletą kartų, vis pamaišydami tarp intervalų. Reikia kad masė ištirptų ir būtų tolygi. Atidėkite ir leiskite atvėsti.

Šokoladiniai putėsiai:

  1. I mažą keptuvę sudėkite kiaušinio trynius, 2 arbatinius šaukštelius vandens ir cukrų. Pakaitinkiteingredientus ant silpnos ugnies nuolatos maišydami, kol padažas sutirštės (apie 2-3 minutes). Įpilkite ištirpusį šokoladą į kiaušinio padažą ir gerai sumaišykite. Atvėsinkite ir įdėkite į šaldytuvą.
  2. Paimkite riebią grietinėlę ir į dubenį sudėkite apie 300 gramų ir su mikserio pagalba plakite kol grietinėlė pradės tirštėti ir atsiras smaigaliukų efektas. Pasistenkite neperplakti grietinėlės, kad ji netaptų kaip sviestas. Tada į išplaktą grietinėlę sudėkite puse paruoštos šokoladinės masės ir erai bei atsargiaisumaišykite. Tada į masę sudėkite likusią grietinėlę ir lėtai išmaišykite.
  3. Likusį šokolado kremą supilkite į švarų indą ir apibarstykite cukraus pudra. Gerai išmaišykite kol abuingredientai susimaišys. Padėkite į šaldytuvą.

Šokoladinė kavos karamelė:

  1. Sumaišykite riebią grietinėlę kartu su vanile nedideliame inde, atidėkite. Keptuvėje sumaišykite cukrų ir vandenį ir truputėli pakaitinkite iki tol kol pradės virti. Kai tik pradės virti, pradėkite atidžiai stebėti masę ir kaitinkite iki tol, kol masė pradės kvepėti kaip karamelė ir prasidarys geltonai ruda, Tai turėtų užtrukti apie 5-6 minutes. Kai pamatysite kad ruduoja, po mažu pradėkite pilti grietinėlės kremą ir nuolatos maišykite. Cukrus pradės kietėti, kol grietinėlė šalta, bet nuolatos maišykite. Kaitinkite mišinį ant vidutinės ugnies ir mišinys vėl pradės geltonuoti ir įgaus šviesios karamelės spalvą (apie 5 minutes). Neleiskite masei per daug sukietėti, nes ji ir taip sukietės šaldama. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite į kavą, šokolado drožles ir vanilę.
  2. Kaip sudėlioti sluoksnius:
  3. Išsidėliokite apie 6 stiklines ar stiklainius. Kiekvieną indą pripilkite 1 arbatiniu šaukšteliu kavos karamelės, tada sluoksnį pyrago, tada 1 arbatinį šaukštelį karamelės, tada sluoksnį putėsio ir sluoksnį plaktos grietinėlės , pakartokite visus sluoksnius dar kelis kartus. Tada ant pačio viršaus patrupinkite pyrago ir užpilkite karamelės. Palaikykite šaldytuve 2 valandas ir galėsite patiekti visą tai sau ir savo svečiams ar artimiesiems.



 

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą