Pasakiškai traškios orkaitėje keptos bulvės, padengtos šviežiai tarkuotu parmezano sūriu ir gardžiu česnaku!
Štai toks apibūdinimas kuo puikiausiai tinka šios dienos straipsniui ir gruzdintų bulvyčių receptui.
Kadangi mano visų laikų pats mėgstamiausias patiekalas yra bulvės, nuolatos aptinku save vis ieškantoriginalių būdų patiekti bulves. O šis receptas, tai tiesiog kūnui ir sielai: traškios bulvytės su daug daug šviežaus česnako ir parmezanu.
Tiesiog nepakartojama.
Viena gudrybė, kurią galite padaryti po kepimo orkaitėje, tai pakepinti jas ant keptuvės aliejuje, kad pasiektumėte tą dangiškai traškų efektą
Gruzdintos bulvės su česnaku ir parmezanu
Tad kuo greičiau prie recepto:
Pasiruošimo laikas
10 minučių
Gaminimo laikas
30 minučių
Bendras laikas
40 minučių
Porcijos
4 porcijos
Ingredientai
•3 didelės bulvės, supjaustytos į 8 ilgas skilteles per bulvę
•2 šaukštai alyvuogių aliejaus
•5 skiltelės česnako, traiškyto
•1 1/2 šaukštelių džiovintų čiobrelių
•50 g tarkuoto Parmezano
•Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
•2 šaukštai susmulkintų petražolių lapų paskaninimui
Instrukcijos
•Įkaitinkite orkaitę iki 185 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą patepkite aliejumi, kad bulvės nepriliptų.
•Įdėkite bulves vienu sluoksniu ant paruoštos kepimo skardos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite česnakais, čiobreliais ir Parmezano sūriu; užberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Prieskonius įtrinkite į bulves.
•Įdėkite į orkaitę ir kepkite 25-30 minučių arba iki auksinės rudos spalvos ir traškaus paviršiaus, retkarčiais pavartydami bulves.
•Patiekite iš karto, patiekiama su petražolėmis, jei pageidaujama.
|