Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Ruošiamės rudeniui - mezgame riešines

Dalintis



Reikėjo 5 virbalų. Akis paskirstome ant trijų, su ketvirtu mezgame, o penktą naudojame kaip pagalbinį darant pynes.
Užmetame 42 akis. Paskirstom ant 3 virbalų taip - 13, 16, 13. Ant viduriniojo virbalo bus pynelės raštas. Menama siūlė bus per delno vidurį. 

Mezgame stulpeliu (1 gera, 1 bloga) 12 eilių. Tada 2 eiles vien gerosiomis, išskyrus ant viduriniojo virbalo iš kraštų po 2 blogas (viso 4). Nuo 15 -os eilės ant viduriniojo virbalo pradedam pynelės raštą. Ant pirmo ir trečio virbalo mezgame vien gerosiomis akimis. Įmetu ir raštelio paveiksliuką atskirai:



Vienai pynelei reikia 6 eilių. Viso bus 7 pynelės. Lygines eiles mezgame vien gerosiomis.

Numezgus 2 pyneles, nuo 3 pynelės, baigiant 5, lyginėse 4, 8, 12 ir 16 eilėse ant pirmo virbalo, (tarp 3 ir 4 -os akių ir nuo kito krašto virbalo žiūrint, tarp 4 ir 5 - os akių) užmetame po 2 akis nykščiui. Viso numezgus 5 pyneles ant pirmo virbalo turi gautis 8 akim daugiau nei buvo, t.y. 21.

Tada pradedant 6 pynelę, mezgant akis ant pirmo virbalo, išmezgame 3 gerosiomismis, tada atskirai ant žiogeliosurenkame 14 akių, ant virbalo užmetame 6 akis, ir likusias 4 išmezgame gerosiomis.

Ir taip mezgame 2 pyneles. Baigiant 7 pynelės 3 dalį, jau pradedam megzti vėl stulpeliu (1 gera, 1 bloga). Taip mezgame viso 8 eiles. (2 eilės, pynelės 3 daliai užbaigti, o 6 eilės, jau pačiai riešinei užbaigti. 
Nykščiui megzti surenkame 14 akių nuo žiogelio, 6 nuo viršaus, ir po 2 iš šonų. Paskristome ant trijų virbalų po 8 akis taip - ant to kur 6 akys pridedame iš kraštų dar po vieną, gaunasi 8 akys, o ant to kur buvo 14, pridedame po vieną iš kraštų ir padaliname pusiau.

Keturias eiles mezgame vien gerosiomis 5, 6, 7 - ose eilėse sumezgame po 2 akis 2 kartus iš kraštų ant viršutinio virbalo. Likus 2 akim ant jo sumezgame jas mezgant 8 eilę, ir perkeliame ant prieš tai buvusio virbalo. Ir visas akis užbaigiame.  Padariau ir schemutę, jei kam aiškiau taip megzti:



Dešinę riešinę megzti analogiškai, tik pirštą megzti ne ant 1 - ojo, o ant 3-ojo virbalo. Ir pynes galima sukti į kitą pusę. T.y. tik mezgant pynelės 3 dalį, sukeisti vietomis kita puse tas 4 akis. Bet nebūtina, aš kelias numezgiau vienodai, tai nekrenta į akis :)
O siūliukus va tokius naudojau:



Jei megsite su storesniais ar plonesniais, atitinkamai ant abiejų šoninių virbalų reiktų pamažinti arba padidinti akis. Sėkmės! 

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą