Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Dekupažas - tai užkrečiantis hobis

Dalintis

Autorius: Eglute_Deko

Dekupažas - tai užkrečiantis hobis. Apie dekupažą esame girdėję daug - tai populiarus užsiėmimas Lietuvoje. Prieš kelis metus tai buvo masinis užsiėmimas tarp Lietuvos moterų. Moterys dekupažavo, sendino ko ne visus daiktus rastus namuose. Dalinosi dekupažo paslaptimis, būrėsi į dekupažo vakarones.

Kas tas "dekupažas" ir kokia jo istorija?

Dekupažo techniką išrado XII a. kinai. Jie pirmieji pradėjo dekoruoti plonu popieriumi įvairius daiktus, žibintus, langus. Šia techniką iš kinų perėmė Sibiro klajokliai, kurie ėmė puošti savo kapavietes.

XVII a. laikomas dekupažo klestėjimo laikotarpiu. Šiuo metu Europą pasiekė laku dengti baldai iš rytų. Tokių baldų paklausa buvo tokia didelė, kad pardavėjai nespėjo aprūpinti visų norinčių. Net Venecijos baldininkai ėmė kopijuoti ir padirbinėti rytietiškus baldus. Meistrai samdė mokinius, kurie turėdavo nukopijuoti žinomų dailininkų paveikslus ant popieriaus. Po to piešiniai būdavo klijuojami ant baldų, muzikos instrumentų, padengiami keliais lako sluoksniais.

XVIII - XIX a. prie dekupažo istorijos prisidėjo moterys. Aristokratės nevengdavo net iš tikrų paveikslų iškiprti motyvus ir jais dekoruoti įvairias dėžutes, naktinius staliukus, širmas. Šis užsiėmimas virto masiniu hobiu, jam būdavo skiriamas net damų laikas. Šiuo hobiu buvo susižavėjusios tokios garsios moterys kaip Marija Antuanetė, MArkizė de Pompadur.

Populiariausiu dekupažo technika dekoruojamu daiktu tapo medinė dėžutė, kurioje buvo saugojami papuošalai, meilės laiškai.

Šiandien plopuliaru dekupažo technika dekoruoti dėžutes krikštynoms, vestuvėms, mergvakariams. Populiaru dekoruotos prisiminimų dėžutės, kur laikomi visi su vaiko vaikyste susiję atributai. Dekupažuojami buteliai, taurės įvairioms progoms. Kiekvienai šventei dekoruojamos dovanos dekupažo technika.

Dekupažas - užkrečiantis hobis. Šia techniką išbandžius sunku dekupažui likti abejingam. 

Atslūgus dekupažo bangai, išliko daug kūrybingų žmonių, kurie dekupažuotus dirbinius kuria pagal individualius užsakymus. Jūs pas dekupažo meistrą -  dekoratorių, galite užsakyti įvairioms progoms personalizuotų dovanų: krikštadėžių, vestuvėms dėžių, dekoruotų taurių, dekupažuotų nuotraukų albumų, vestuvinių dėžučių žiedams, dekoruotų spynų vestuvėms, prisiminimų dėžučių, plaukų šepečių, rūbams pakabų, nuotraukoms rėmėlių, proginių butelių... Reikia tik sugalvoti kokios dovanos ir kokiai progai norite, o dekoratoriai įgyvendins jūsų viziją išskirtinei dovanai.



Jeigu ir jūs norite pačios talpinti savo receptus, rankdarbių nuotraukas su aprašymais ar tiesiog dalintis įdomiomis idėjomis svetainėje, rašykite info@mamosdienorastis.lt  Ir netrukus suteiksime Jums tokią teisę ir galimybę.

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą