Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Peštukai voveriukai - draugystės pradžiamokslis

Dalintis

                           

Yra knygų, kurias labai gera skaityti kartu su mažyliais. Nes tokios būna gausiai iliustruotos. Ir mamai ar tėčiui telieka garsiai perskaityti tik istorijos pasakojimą, o kaip viskas vyksta, - emocingai nusako iliustracijos.

Kaip tik tokios ir yra neseniai išleistoje knygoje ,,Peštukai voveriukai”.  

                           Tiesa, iš pradžių galvojau, kad voveriukai gali būti giminaičiai. Pavyzdžiui, broliai ar sesės, kurie, kaip žinia, visada (ach, tėveliai, pripažinkim, taip jau gamtos užprogramuota,) pešasi. Kas augina du panašaus amžiaus vaikus tikrai žino, ką tai reiškia. Karas. Karas. Ir dar kartą karas namuose! Ir, kai jau visiškai netenki kantrybės, kai išsižioji bartis, staiga mažieji kariūnai ima ir susivienija... Dar neretai ir pakrizena, kaip čia šauniai jie pakovojo... 

                           Tačiau, knygos istorijoje du peštukai visai ne giminaičiai. Sakysim, vieno miško gyventojai, gal kaimynai. Ir abu - labai impozantiškos asmenybės. Tokios, iki skausmo gerai suvokiamos ir atpažįstamos vaikams. Kitaip sakant, naivūs, gaivališki, nutrūktgalviai.

                           Taigi, susipažinkite: voveriukas Džiugas - padūkęs ir nerūpestingas. Ir voveriukas Benas – kruopštus, atsakingas, ir net žiemos atsargų kaupikas. Kaip ir nieko bendro tarpusavy neturinčius voveriukus nuotykiui suvienija paprastas ir kartu nepaprastas kankorėžis. Pripažinkim, ypatingas tik tuo, kad paskutinis. Visi suprantam, kad ,,paskutinis“ – tai reiškia pas skaniausias, kaip paskutinis blynas, paskutinis sausainis, net paskutinis obuolys bus pats gardžiausias, išskirtiniausias ir trokštamiausias. Štai čia istorija ir prasideda. Kam atiteks kankorėžis?

                           Didžiosios lenktynės! Verta atkreipti dėmesį į ištiktukus, kurie lydi mūsų herojų istoriją nuostabiuose dalininko piešiniuose: PYKŠT, POKŠT, TAUKŠT, TRIOKŠT, PLIUMPT, CAPT...

                           Kuo baigėsi istorija, atspėti nesunku, tačiau verta patiems ją perskaityti. Be to, jauniesiems paveikslėlių skaitytojams bus ir ko pasimokyti, t.y., pasisemti, gyvenimiškos išminties, ir pasidžiaugti - juk geros istorijos visada baigiasi laimingai.

O dabar trumpai - drūtai: 

Kokia nauda iš šios knygos mažyliui?

*Pamokanti ir nuobodžiauti neleidžianti istorija apie atsakingumą ir draugystę, kurią nuostabių piešinių dėka akylai gali stebėti ir suprasti net trejų metų vaikas.                    

 Kokia nauda iš šios knygos tėvams?

*Malonumas skaityti eiliuotą tekstą ir jausti, kaip tavo vaikas šalia tyliai kvėpuoja sekdamas kvapą gniaužiančius smagios istorijos vingius.

Ir apskritai tokios knygos - geriausias tėvų ir vaikų kartu praleistas laikas. Jauki pasakėlė prieš vakarinį bučinį.                  

Svarbu: knygos autorė Rachel Bright ir iliustratorius Jim Field - ne vieną svarbų apdovanojimą gavę kūrėjai, sužavėję daug jaunųjų skaitytojų ir jų tėvų visame pasaulyje.  

                          

 

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą