Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Kaip pasirinkti gerą, tinkamą ir kokybišką siuvimo mašiną?

Dalintis

Gera ir kokybiška siuvimo mašina gali tapti puikiu įrankiu naujam hobiui ar net naujai profesijai. Tai puikus prietaisas, padedantis lengvai ir efektyviai susiūti audinius, medžiagas ar iš jų pagaminti drabužius ar kitus daiktus. Siuvimo mašinos gali padėti sutaupyti. Tik pagalvokite, namuose turėdami siuvimo mašiną galėsite patys atsilenkti per ilgus džinsus, įsisiūti užtrauktuką ar sutvarkyti iširusią siūlę. Na, o dėka vis tvariau ir ekologiškiau mąstančios visuomenės, siuvimo mašinos, šiomis dienomis yra itin populiarios. Juk turėdamas siuvimo mašiną viską galėsi atlikti pats! Tačiau, visos siuvimo mašinos yra skirtingos, pasižymi skirtingomis ypatybėmis, funkcijomis, tad, pasirinkti tikrai gali būti ne taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Šiame straipsnyje rasite kelis, labai naudingus patarimus, kurie padės išsirinkti tinkamą, gerą ir kokybišką siuvimo mašiną. 

Tipas

Norint išsirinkti gerą, kokybišką ir tinkamą siuvimo mašiną, pirmiausia, daug dėmesio reikėtų atkreipti į tipus. Daugelio nenustebinsime, pranešdami, kad siuvimo mašinos gali būti skirtingų tipų. Nors, mechaniniai modeliai yra vis dar naudojami, šio tipo siuvimo mašinos yra laikomos labiau antikvarinėmis, o dauguma mėgėjų ir, žinoma, siuvimo profesionalų renkasi elektronines mašinas. Tiesa, grįžtant prie mechaninių siuvimo mašinų, naudinga paminėti, kad tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško pigaus varianto, nori siuvimo mašinos, kuri padėtų atlikti paprasčiausias ir elementariausias funkcijas - susiūti siūles ar atlenkti kelnes. Tik svarbu atminti, kad šio tip siuvimo mašinos yra visiškai valdomos ranka.

Elektroninės siuvimo mašinos - modernios ir labai patogios. Jei esate mėgėjas, norite siuvimą  paversti savo hobiu ar esate profesionalas ir norite atsinaujinti savo siuvimo įrangą - elektroninės siuvimo mašinos, vienareikšmiškai, yra tai, ko jums reikia. Šios siuvimo mašinos veikia ne rankų, o elektros energijos pagalba. Jos gali būti tiek primityvesnės, tiek modernios ir turėti liečiamą valdymą, LED ekraną bei daugybė siuvimo funkcijų bei suteikti skirtingas rūšis dygsnių. Tokios siuvimo mašinos ne tik padės įsiūti užtrauktuką, bet ir prisiūti sagą. Kaip dar vieną siuvimo mašinų tipą galima išskirti siuvinėjimo mašinas. Tai elektroninė siuvimo mašina, kuri be siuvimo funkcijų dar gali ir efektyviai siuvinėti. Turėdami tokią siuvimo mašiną, galėsite papuošti patalynę, staltieses ar drabužius gražiausiais paveikslėliais ir raštais. 

Svoris ir dydis 

Renkantis siuvimo mašiną, labai svarbu atsižvelgti ir į jos dydį bei svorį. Tai ypač svarbu, jei planuojate siuvimo mašiną transportuoti iš vienos vietos į kitą arba namuose neturite daug laikymo vietos. Žinoma, mažesnė siuvimo mašina bus ir lengvesnė, o taip pat, yra didelė tikimybė, kad ji turės ir mažiau funkcijų. Tačiau, jai galėsite lengvai rasti laikymo vietą. tuo tarpu, didesnės siuvimo mašinos puikiai tiks, jei planuojate jas laikyti ir naudoti pastovioje vietoje. Taip pat, sunkesnė ir didesnė siuvimo mašina, dažnai reiškia ir geresnę kokybę, kadangi, tokios siuvimo mašinos yra gaminamos ne iš plastikinių, bet iš metalinių detalių. 

Dygsnių arba siūlių pasirinkimas 

Šis aspektas visiškai priklauso nuo to, kokie yra jūsų poreikiai. Jei siuvimo mašina jums reikalinga tik dėl kelių, pagrindinių ir elementariausių funkcijų, o sudėtingais siuvimo darbais neplanuojate užsiimti, jums tikrai pakaks paprastos, kelis standartinius dygsnių pasirinkimus suteikiančios siuvimo mašinos. Tačiau, tiems, kurie siuvimo mašiną naudos profesionaliems tikslams ir sudėtingiems siuvimams - moderni ir platų dygsnių pasirinkimą suteikianti mašina - tinkamiausias pasirinkimas. Tiesa, labai svarbu, kad pasirinktoje siuvimo mašinoje būtų bent šios, pagrindinės siuvimo dygsnių pasirinktys. Tai tiesus dygsnis - jį naudojame dažniausiai. Taip pat, ZigZag dygsnis, kuris naudingas norint gražiai ir tvarkingai susiūti audinio kraštus. Taip pat, atvirkštinis dygsnis, kuris suteikia nematomą siūlę. Naudinga ir apmėtymo funkcija bei funkcija, padaranti ir apsiuvanti sagų skyles. Kitos, modernios siuvimo mašinos gali turėti ir įvairius, dekoratyvinius dygsnius, kurie gali būti reikalingi specifiniams siuvimo darbams. 

Gamintojas 

Rinkdamiesi, atidžiai atsižvelkite ir į siuvimo mašinos gamintoją. Nuo jo, iš dalies priklauso ir siuvimo mašinos kokybė bei patvarumas. Itin populiarios yra Singer siuvimo mašinos, kurios garantuoja laiko patikrinta kokybę. Pfaff siuvimo mašina garantuos ilgametį veikimą, puikią kokybę. Tai vienos iš geriausių ir plačiausiai profesionalų naudojamų siuvimo mašinų. 

Platus ir įvairus siuvimo mašinų pasirinkimas bei draugiškos kainos - varle.lt svetainėje

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą