Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Kūno svarstyklės: kaip ir kokias išsirinkti?

Dalintis

Efektyviai metantys svorį ar norintys jį tiksliai stebėti, tikrai žino, kad sveikam svorio sekimui ir savikontrolei būtinos ir labai naudingos vonios arba kūno svarstyklės. Tikslios ir kokybiškos kūno svarstyklės garantuos tikslius svorio rodmenis, leis stebėti savo sveikatos ir kūno būklę, padės pasiekti užsibrėžtus kūno svorio rezultatus. Tačiau, vonios svarstyklės nėra vienodos ir universalios. Jos skiriasi savo tipais, dizainais, dydžiais ir suteikiamomis ypatybėmis bei funkcijos. Tad, rinktis tikrai yra iš ko ir tai daryti labai atsakingi. Juk svarbu, kad svarstyklės būtų tikslios ir rodytų tikslius ir teisingus duomenis. Šiame straipsnyje rasite kelis, labai naudingus patarimus, kurie padės išsirinkti tinkamas ir kokybiškas kūno svarstykles. 

Tipas 

Norėdami išsirinkti tinkamas, geras vonios, kūno svarstykles, pirmiausia reikėtų atsižvelgti ir pasirinkti tinkamą jų tipą. Vonios svarstyklės yra skirstomos į du, pagrindinius tipus: analogines arba mechanines ir į skaitmenines. Analoginės svarstyklės, dažnai dar vadinamos mechaninėmis, yra seniausiai naudojamos. Jos veikia gana paprastu principu: svarstyklių viduje yra spyruoklė, ant kurios užlipus skalėje nurodomas svoris. Tokio tipo svarstyklės - pigiausios, lengviausiai naudojamos ir nereikalauja baterijų ar kito tipo energijos šaltinio. tuo tarpu, skaitmeninės svarstyklės veikia naudodamos baterijas ir yra tikslesnės nei mechaninės. Jos kūno svorį perteikia skaičiais ekrane, o ne rodykle ant skalės. Taip pat, daugelis jų turi funkciją, kuri leidžia kaupti duomenis apie svorį.

Tiesa, tokios yra standartinės skaitmeninės svarstyklės, tačiau, šiomis dienomis galima rasti ir labai modernių bei išmanių svarstyklių. Tai modernios, išmanios ir analizuojančios svarstyklės suteikia funkcijas ir ypatybes, kurių nerasite jokiose kitose svarstyklėse. Jos ne tik rodo svorį, bet gali išmatuoti kūno masės indeksą - KMI, kūno riebalų, raumenų procentą, kūno masę, vandens kiekį kūne, kalorijų suvartojimą ir metabolinį amžių. Daugelis tokių svarstyklių modelių gali būti prijungiami prie kompiuterio, veikia su Bluetooth ryšiu, kurio dėka,  galima matyti ir išsaugoti visus duomenis telefone ar kompiuteryje. Itin populiarios ir plačiai naudojamos yra Xiaomi svarstyklės, kurios ir suteikia tokias išmanias ir modernias funkcijas. Tiesa, akivaizdu, kad tokios svarstyklės ir kainuoja kur kas daugiau nei standartinės skaitmeninės ar paprastos analoginės. 

Tikslumas 

Renkantis svarstykles, labai svarbu atsižvelgti ir į jų tikslumą. Tiesa yra ta, kad jis, iš esmės, priklauso nuo svarstyklių tipo. Na, o pats svarstyklių tikslumas yra vienas iš svarbiausių aspektų, pagal kurį ir turėtų būti pasirenkamos svarstyklės. Tol kol tinkamai ir efektyviai veikia svarstyklių baterijos, skaitmeninės svarstyklės yra ir veikia labai tiksliai. Jos svorį gali rodyti gramų tikslumu. Na, o mechaninės svarstyklės su laiku, nuo intensyvaus naudojimo, vis labiau praranda savo tikslumą. Taip yra todėl, kad ilgainiui susidėvi šių svarstyklių spyruoklės. Norėdami įsitikinti, kad svarstyklės rodo tikslų svorį, galite jas lengvai išbandyti pasverdami daiktą, kurio tikslų svorį žinote. Pavyzdžiui, 1 kg cukraus pakelį ar kitą objektą. Na, o svorį nuėmus ar nulipus nuo svarstyklių, tiksliai rodančios svarstyklės rodys nulį - ne mažiau ir ne daugiau. 

Maksimalus svoris 

Renkantis kūno svarstykles labai svarbu atsižvelgti į maksimalų svorį, kurį gali pakelti svarstyklės. Naudinga žinoti, kad mechaninės arba analoginės turi mažesnę keliamąją galią, nei skaitmeninės. Teigiama, kad mechaninės svarstyklės gali rodyti svorį iki 136 kg. Tuo tarpu, skaitmeninės svarstyklės gali pakelti svorį iki 250 kg. 

Dizainas 

Ne paslaptis, kad vonios svarstyklės gali būti įvairiausių dizainų ir formų. Na, o tinkamo pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų poreikių bei norų. Galite rasti metalines, apvalias ar kvadratines svarstykles. Taip pat, populiarios ir stiklinės permatomos svarstyklės. Žinoma, yra ir gausus įvairių spalvotų, piešiniais ir užrašais papuoštų svarstyklių. Na, o dažniausiai, svarstyklės yra pasirenkamos ir derinamos prie vonios kambario interjero bei stiliaus. Kalbant apie svarstyklių dizainą, reikėtų atsižvelgti ir į jų ekraną arba tai, kokiu būdu yra perduodami duomenys. Teigiama, kad patogiausiai ir aiškiausiai informacija yra perskaitoma iš skaitmeninius ekranus turinčių svarstyklių. 

Pasirinkę tinkamas ir kokybiškas vonios svarstykles, galėsite efektyviai ir tiksliai stebėti savo kūno svorį ir būklę. Tai puikus įrenginys, kuris savo vietą turėtų atrasti kiekviename vonios kambaryje. Varle.lt svetainėje siūlome didelį ir įvairų vonios, kūno svarstyklių pasirinkimą ir žemas kainas. 

 

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą