Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Neatidėkite vaikų sveikatos tikrinimo paskutinei dienai

Dalintis

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad kiekvienais metais iki rugsėjo 15 d. mokiniai turi mokyklai pateikti informaciją apie profilaktinio savo sveikatos patikrinimo rezultatus. Kviečiame tėvelius pasirūpinti vaikų sveikatos profilaktika dabar, o ne rudenį, kai mokyklos administracija paprašys pateikti Vaiko sveikatos pažymėjimą ir pas gydytojus susidarys laukiančių tėvelių bei vaikų eilės.
 
„Vaikų sveikata rūpintis ir ją profilaktiškai tikrinti reikia nuolat, o ne dėl sveikatos pažymėjimų, – pabrėžia Sveikatos apsaugos ministerijos sekretorius Romualdas Sabaliauskas – Profilaktiniai tikrinimai ne tik padės laiku nustatyti ir išgydyti negalavimus ar sveikatos sutrikimus, bet suteiks puikią galimybę aptarti su savo šeimos gydytoju pagrindinius ligų prevencijos bei sveiko gyvenimo būdo ugdymo principus“. Pasak R. Sabaliausko, sveikatą pasitikrinti būtina kiekvienais metais, nelaukiant, kol paragins klasės auklėtoja.
 
Profilaktiškai tikrintis sveikatą turi visi vaikai nuo 7 iki 18 metų. Per profilaktinį sveikatos patikrinimą šeimos gydytojas ar gydytojas pediatras įvertina vaiko kraujotakos, kvėpavimo, nervų, virškinimo, urogenitalinės, endokrininės, skeleto ir raumenų sistemų, dantų, regos, klausos, kraujo, odos būklę. Prireikus pacientas siunčiamas konsultuotis pas gydytojus specialistus.
 
Sveikatos apsaugos ministerijos sekretorius primena, kad šeimos gydytojas turi pateikti rekomendacijų, jei mokinys turi sveikatos sutrikimų dėl fizinio krūvio, mitybos, regos, vengtinų alergenų ir kt. taip pat gydytojas turi nurodyti savo kontaktus, telefono numerius, kuriais būtų galima susisiekti iškilus neaiškumams.
 
Profilaktiškai vaiko sveikatą tikrinti turėtų gydytojas, prie kurio vaikas yra prirašytas. Apžiūros rezultatus gydytojas pažymi sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintoje Vaiko sveikatos pažymėjimo formoje. Šis dokumentas kiekvienais metais iki rugsėjo 15 d. privalo būti pateiktas švietimo įstaigai, kurioje vaikas mokosi. Pažymėjimas galioja vienerius metus. Jo duomenys naudojami bendrai šalies vaikų sveikatos stebėsenai ir analizei.
 
Už rekomendacijų, kurias nurodo Vaiko sveikatos pažymėjimą išrašantis šeimos gydytojas ar pediatras, laikymąsi atsako pats vaikas, jo tėvai ar globėjai ir mokyklos visuomenės sveikatos priežiūros specialistas.
 
SAM Ryšių su visuomene skyrius

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą