Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Kaip praleisti atostogas

Dalintis

Nors vasara jau gerokai „persirito“ į antrąją pusę, vis tik dalis tautiečių šiais metais dar tik atostogaus. O kad jų poilsis būtų pilnavertis, galbūt padės ir keli mūsų patarimai.
 
Dar visai neseniai žodis „atostogos” mums reiškė skrudinto džiuvėsio odos spalvą. Tačiau prakiurus ozono skylei įdegimas pamažu išeina iš mados, užleisdamas vietą kitokiems poilsio būdams. Tad kaip šiandien geriau praleisti atostogas? Psichologas Olegas Lapinas pirmiausia pataria, kaip NEREIKĖTŲ atostogauti:
 
1. Dėl kompanijos
Poilsį kiekvienas suprantame savaip. Pavyzdžiui, intelektualas pailsi per simfoninio orkestro koncertą, kai tuo tarpu jo žmona visą vakarą žvilgčioja į laikrodį. Futbolo aistruolis jėgas atgauna triukšmingoje sporto salėje, o jo žmona namuose mieliau skaito knygą.
Visiškai įmanoma, kad intelektualas ir futbolo aistruolis gali susitarti kartu praleisti atostogas.
 
Todėl perspėjame, jog planuoti atostogas su draugais rizikinga vien todėl, kad visą laiką reikės derintis prie jų poreikių.
Įsivaizduokite, jūs anksčiausiai atsikėlęs nutariate eiti žvejoti, o jūsų draugai priekaištingai rodo nupirktus bilietus pažintinei kelionei po vietinius gamtovaizdžius. Arba nusprendėte eiti link jūros. Jūsų draugas nori eiti miestelio centrine gatve, o jums visada atrodė mielesnis takelis pamiške.
 
2. Dėl prestižo
Iki šiol Lietuvos prestižiniu kurortu laikoma Palanga. Ir ne tik jūra čia „groja” pirmu smuiku. Doras miestelėnas, „užsikrėtęs” prestižinio poilsio idėja, savo šeimą veš tik į Palangą. (Nidoje jam bus per daug ramu).
Mūsų herojus apsistos tik prestižinėje poilsiavietėje, t.y, esančioje miestelio centre, vaikščios tik į prestižinius (Oskarais apdovanotus) filmus, veršis į simfoninio orkestro koncertus (nors namuose daug mieliau klausosi Pūko radijo), pietaus restorane, kur garsiausiai „plyšaus” muzikantai ar muzikiniai centrai.
Psichologas O.Lapinas perspėja, jog savęs apgaudinėjimas bei pastangos viską daryti „aukštumoje” tikrai nėra poilsis.
 
3. Neorganizuoti atostogų, kurios kelia nerimą.
Jei abejojate, ar suspėsite laiku nusipirkti bilietus, ar per kelias savaites (belaukdami kelionės) jūsų vaikai nenusisuks sprando, poilsiui vertėtų rinktis ką nors paprasčiau. Nes kitaip dar jūsų laukia rūpesčiai, kur palikti dresiruotą katę, kaip giminaičiams (kad neįslaužtų vagys) pernešti brangiausią buitinę techniką, kaip pribaigti visas maisto atsargas, esančias šaldytuve ir pan.
 
O galų gale išsiruošus ir nuo namų nutolus jau per kelis šimtus kilometrų, staiga šaus mintis, kad bekraudami daiktus, pamiršote išjungti lygintuvą. Dar būtinai suabejosite, ar vonioje nepalikote degančios šviesos, ir kad papildomai nepalaistėte ilgus metus puoselėjamų orchidėjų (neatsparių sausrai).
Ar įsivaizduojate į kokį nervų kamuolį pavirs atostogos? Todėl psichologai tokiam herojui atostogauti pataria trumpai ir netoli namų, pavyzdžiui, lepintis prie vietinės reikšmės upės ar ežero.
 
Kur atostogauti namų šeimininkei?
Per atostogas svarbiausia daryti ką nors kito, nei darai kiekvieną dieną. Namų šeimininkei atostogauti geriausiai būtų tarp prestižą turinčių žmonių, nes paprastai šios moterys, bešveisdamos visus keturis namų kampus, save vertina labai menkai. Psichologas rekomenduoja namų šeimininkei pasisiūti gražių suknelių, nueiti į grožio saloną ir vykti atostogauti... palikus vyrą ir vaikus namuose. 
O štai vairuotojo atostogos turėtų būti sėslesnės, nes jis ir taip daug važinėja. Jam siūloma sėdėti kokiame nors ramiame kaimelyje arba namuose.
 
Jūratė Petraitienė

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą