Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Kosmetologės patarimai pagimdžiusiai mamytei

Dalintis

Labai natūralu, kad pagimdžiusios moters pasaulyje karaliauja jo didenybė kūdikis. Visgi reikia surasti ir minutėlę sau: nubėgti į parduotuvę, kirpyklą, grožio saloną. Valandėlę mažiuką gali prižiūrėti vyras ar močiutė. Žiupsnelis egoizmo dar niekam nepakenkė, juk ir kūdikiui kur kas ramiau, kai mamytė šalia jo šypsosi, o ne lieja graudžias ašaras, kamuojama pogimdyvinės depresijos...

Kai kurios moterys labai išgyvena, kad pasikeitė jų figūra, po gimdymo liko pūpsoti pilvas, gražūs plaukai prarado žvilgesį, o oda tapo sausa lyg Sacharos dykuma.
 
“GROŽIO MENO” studijos kosmetologė Rūta Bražiūnienė dalinasi patarimais, kaip pagimdžiusiai moterims pasirūpinti savo kūnu ir vėl pamilti save.
 
Kodėl mamytėms taip svarbu pasirūpinti savimi?
 
Rūpinimasis savimi – tai yra vienas iš būdų, kaip išvengti pogimdyminės depresijos. Turiu tokių klienčių, kurios palieka valandai kitai vaikutį tėveliui ir atvažiuoja pasidaryti procedūrų. Tuo metu jos būna pačios savimi, po to jos visiškai kitaip žiūri į save ir į savo vaikelį. Kūdikis jau nebūna našta, jos visiškai kitaip bendrauja su vyru. Tėveliui irgi labai sveika pabūti su mažuoju.
 
Kokias grožio procedūras rekomenduotumėte pagimdžiusiai moteriai?
 
Oda būna išsausėjusi, atsiranda įvairios raudonos dėmės. Atliekamos raminančios, drėkinančios procedūros. Galbūt moterys jaučiasi šiek tiek nepilnavertės, galbūt joms reikia priešraukšlinių procedūrų, jeigu jinai jaučiasi šiek tiek pasenusi.
Kūno priežiūrai rekomenduojamos procedūros – liekninantis masažas. Šiuo metu masažai yra atliekami ne tik rankomis, bet ir su įvairiais aparatais, kurie skatina limfos drenažą, todėl daug greičiau organizmas atsistato po gimdymo. Pirmaisiais mėnesiais geriau nesportuoti, nes labai greitai galima persitempti.
 
Aš pati kažkada po gimdymo persitempiau būtent sportuodama, nes praėjus trim mėnesiam nuėjau į sporto klubą ir labai aktyviai sportavau. Po to turėjau nemažai problemų su stuburu. Todėl rekomenduočiau eiti ir pasidaryti kursą masažų.
 
Nėštumo metu, o ypač pagimdžiusi moteris sužino, kas yra strijos...
 
Atsiranda tokios baltos juostelės, kurios tikrai nepuošia. Jos būna krūtinės pilvo srityje. Kad jos neatsirastų, reikėtų nėštumo metu naudoti įvairius odą minkštinančius kremus, aliejus. Jeigu jos jau atsirado, reikėtų naudoti stangrinančius kremus, kurie sutraukia jungiamąjį audinį, tad tos strijos tampa mažiau matomos. Deja, strijų, jeigu jos jau atsiranda, išgydyti neįmanoma. Jas galima tik sumažinti.  
 
Ačiū už pokalbį.
 
Akivaizdu, kad aplinkinių dėmesys ir rūpestis lyg balzamas gydo sielos žaizdas  ir veja tolyn blogą nuotaiką, tad pabūkite truputėlį egoistės, pasirūpinkite savimi ir pamatysite, kad saulutė už lango šviečia vis skaičiau…


Auksė Kontrimienė

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



izi Data: 2011-01-31 23:01:31
Aukso zodziai! As po gimdymo jau 4men., bet niekur dar del saves nenuejau... Gi kiek galima taip.. Viskas ryt einu uzsirasyt kur masaziukui :)

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą