Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Odė lipniai juostai arba skaitomų draugų gelbėjimas (04 20)

Dalintis

Nuriedėjo margos Velykos, palikdamos prikimštus įvairiausio maisto mūsų pilvelius ir išmargintą mano sūnų. Violetinėmis rankutėmis, mat jis (greičiausiai Velykų proga) sugalvojo sulaužyti ir ištyrinėti violetinį flomasterį.  Ir raudonais nuo suintensyvėjusios alergijos žandukais,  nes Domutis alergiškas kiaušinių baltymams. (O kaip gi susilaikysi nesukramsnojęs margučio, kai šalia sėdi pusseserė ir kerta pilnais žandais).
 
Prie margučių temos prisiderino ir Domučio kakta, pasipuošdama gumbu su mėlyne  (šventinių grumtynių su pussesere padarinys). Mano vyriukas pipiriukas – siaubingas mušeika. Baisu net pagalvoti, kas bus, kai jam teks nukeliauti į darželį... (Kol kas su šia įstaiga jis nepažįstamas. Vis neapsisprendžiu: verta leisti jį į darželį ar ne?)
 
O po švenčių vėl viskas po senovei. Auga mano mažyliai, žaidžia, mokosi.  Kadangi lauke jau šilčiau, ten praleidžiame nemažai laiko. Juk taip įdomu tyrinėti, kaip sprogsta pumpurai, darbuojasi skruzdėlytės, voriukai ir kita gyvastis.  O namuose Domo mylimiausia veikla – knygų skaitymas.  Mėgsta klausytis, kai jam skaito tėveliai, labai patinka ir pačiam į knygas nosį kaišioti.

Tik būdama mama pilnai suvokiau, kokiu svarbiu žmonijos išradimu tapo... lipni juosta.  Taip taip, ta pati skaidri lipni juosta, kuria dažniausiai pakuojamos prekių dėžės. Mat su šiuo superdaiktu galima suklijuoti nukentėjusias knygas, nuotraukų albumus, dėlionių ir žaislų dėžes ir kitus dalykus, turinčius potraukį plyšti. Kartais net žaislų remontui tą juostą panaudoju.
Man, tikro knygų mylėtojo augintojai, ypač svarbu, kad visas daugiau ar mažiau nukentėjusias knygeles galima greitai ir švariai sutaisyti. Laikas nuo laiko namuose paskelbiame knygų remonto dieną. Tuomet Domas man suneša savo didžiausią turtą – knygutes. Mes jas peržiūrime ir „sulopome“ ten, kur reikia.
 
Yra namuose ir tokių „varguolių“, kurių lapai kaip įlaminuoti – lipnia juosta apklijuoti nuo viršaus iki apačios.  Štai tokių „šarvuočių“ jau nebesuplėšys, nebent žirkles pasitelktų į pagalbą (tfu tfu tfu).  Šiaip knygas mano sūnutis labai myli. Tačiau tos rankelės kartais savo jėgų neapskaičiuoja: verčiamas lapas tik drykst... Ir žiūri nekaltos akelės: „Mama, nieko tokio, suklijuosi“.
 

Tuoj ir kitas peliukas stos į skaitytojų gretas. Kol kas Jurui pakanka skaniai graužiamų kartoninių ar polietileninių knygelių lapų. Bet kai jis ūgtels, vėl teks lipnios juostos prekybą pagyvinti...

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą