Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Apie Jaučius

Dalintis

Saulė per Jaučio ženklą keliauja nuo balandžio mėn. 20/21 dienos iki gegužės mėn. 21/22 dienos. Šį mėnesį gimusieji yra Žemės stichijos ir Veneros globojami vaikai.

Mažasis Jautukas - meilus, švelnus ir paklusnus kūdikis - kol nesupyksta. O kai jau supyksta tuomet jokie įkalbinėjimai nebepadės. Užsispyrimo jam skolintis iš niekur nereikia. Šis bruožas pasireikš anksčiau už visus kitus. Jis visada norės, kad būtų taip, kaip jis nori. Ir pabandykite aprengti jam drabužėlį, jei to nenori vaikas. Jis su baisingu užsispyrimu spaus rankeles prie kūno ir jūs jokiomis jėgomis nesugebėsite jų atlenkti ir įkišti į rankoves.
 
Jeigu jums pasiseks jį įveikti, tai prieš sekundę besišypsančio kūdikio veideli įsitemps, paraus ir šis vaikas sukels tokį riksmą, kad subėgs jo ,,gelbėti” visi aplinkiniai. Šiuo šauksmu jūsų mažasis Jautukas rodo, kad jis nemėgsta spaudimo. 
 
Tokios scenos kartosis kas kart, kai tik jūs užsinorėsite priversti savo vaiką ką nors daryti prieš jo valią. Nepamirškite, kad jau ir vaikai Jautukai yra labai fiziškai stiprūs, juos jėga įveiksite labai neilgai. Šių vaikų mamoms norom nenorom reikia būti ištvermingoms, gerai treniruotoms, kad suvaldytumėte įsisiautėjusią atžalą. Pirmiausia mamoms reikia minčių galios bei mokėjimo valdyti savo vaiko siautulius mistiniu sidabriniu žiedeliu.
 
 Tik tokiu būdu jos sugebės išmokyti savo vaikutį per daug neįsijausti, neniršti ir nešėlti, nes priešingu atveju, šiam vaikui bus sunku gyvenime stovėti už save, kai sutiks daug stipresnį (fiziškai ir morališkai) priešininką. Bet užsispyrimas, tikriausiai, yra vienintelis jūsų vaiko neigiamas bruožas.
 
Mergaitės – pašėlę, berniukai – tikri vyrai
 
Ir mergaitės, ir berniukai yra stebėtinai švelnūs ir mėgsta glaustytis. Jie dažnai prašosi ant rankų ir ant kelių, nori būti glostomi ir bučiuojami. Mergaitės, gimusios po Jaučio ženklu - pačios tikriausios tėvelių dukrelės, jos jau nuo pat mažumės moka laviruoti savo moteriškais kerais, netgi dar nemokėdamos tvirtai savarankiškai vaiščioti. Jos mielai leidžia save lepinti ir labai neabejingos saldumynams.
Tiesa, kai kurios mergaitės tikros nutrūktgalvis – joms patinka laipioti medžiais, lengvai įsisavina berniukiškas gudrybes... Tačiau pakanka priminti, kad yra gražios būsimos moterys ir jos akimirksniu įsijaučia į žavingųjų panelių rolę. O mamytės tiesiog dievina simpatiškuosius tvirtuolius - sūnelius Jautukus. Jaučio ženklo berniukai nuo mažumės atrodo kaip tikri vyrai: stiprūs, tvirti, valingi, pasitempę, rūpestingi ir švelnūs. Berniukuose yra visi berniukiški bruožai ir kartai jie - tikri velniūkščiai.
 
SOS: paauglystėje galimi bėgimai iš namų
 
Gimusieji šiais metai po Jaučio ženklu žada būti ramiai ryškūs. Gal ir keistoka žodžių formuluotė, bet šie vaikeliai tikrai mokės apskaičiuoti savo norus, jėgas, perspektyvas .... Daugelis šių vaikelių mokės mokytis. Ir mokytis ne bet ko, o gyventi savo gyvenimą. Mums bet kuriam tokios studijos praverstų. Kaip žinia, visi vaikai žavūs, bet š.m. Jautukai savo žavesiu pavergs kiečiausias širdis ir protus. O ypač mergaitės, nes jos jau gimdamos atsineša savo šarmą.
Tačiau šiems vaikams bus sunku savuose namuose. Aišku, kol jie yra ir bus kūdikėliai viso to nesuprasite, bet tikrai, ko gero šie vaikai bus tie paaugliai, kurie bėga iš namų.
Nepykite nei ant likimo, nei ant savo artimųjų, jei paaiškės, kad šiais metais gimusieji Jautukai „susirinks“ paveldimas giminės ligas. Šiuo atveju juos gelbės labai taisyklingas maitinimasis, švara, tvarka ir panašūs dalykai.
 
Stenkitės šio savo vaikelio nepermaitinti, nes užaugęs jis ir taip turės problemų su antsvoriu. Maistas turi būti labai įvairus. Siūlykite jam daug šviežių daržovių. Jaučio ženklo žmonėms visada padidintas poreikis jodo, todėl turtingi jodu produktai: jūrų žuvis bei kitos jūros gėrybės, juoda duona, kiaušiniai ir natūrali joduota druska - turi būti pastoviai vartojama.
 
Savarankiškesni nei kiti
 
Jau vaikystėje išryškėja, kad šie vaikai labiau savarankiški negu kiti. Jie ne tik fiziškai tvirti, bet ir morališkai stabilūs, jie nėra linkę lengvai pasiduoti emocijoms ir nuotaikų kaitai. Kai šie vaikai nėra erzinami ir pykdomi - tai tiesiog ramios sielos geranoriški vaikai. Būnant šalia šių vaikučių, jaučiama sunkiai žodžiais nusakoma branda. Jie puikiai prisitaiko ir gražiai elgiasi suaugusiųjų kompanijose, tik nereikia jiems per daug skirti dėmesio. Jei Jautukas pasijaučia dėmesio centre, jis nejučiomis pasišalina, atrodo lyg liežuvį prarijęs. Šiems vaikams gana anksti pasireiškia kokie nors meniniai ar artistiniai gabumai - piešimui, dainavimui. Jie moka klausytis muzikos. Labai anksti suvokia, kaip suderinti grožį ir naudą.
 
Mokykloje Jaučio ženklo vaikai retai būna pirmūnais, bet tai, ką jie įsisavina - tai jau visiems laikams. Yra svarbu anksti pradėti ruošti savo Jautuką mokyklai, jam geriau iš anksto pažinti raides ir skaičius. Mokykloje šio ženklo vaikai darbštūs, susikaupę. Paprastai, jie labai rūpestingai ruošiasi pamokoms. Nepaperkamas sąžiningumas, jėga ir logiškas mąstymas padės jūsų vaikui išsikovoti klasės draugų simpatijas ir tapti gal net seniūnu. Į visus nesibaigiančius mažylio klausimus atsakykite natūraliai ir nuoširdžiai. Jautukai nelenda ne į savo reikalus, jiems savų užtenka. Tik nesugalvokite jiems daryti spaudimo, versdami kažką padaryti. Naudos vis tiek jokios nebus.
 
Darbas - vargas
 
Šiais metais gimusiems Jautukams gali trūkti noro dirbti. Todėl žodį „darbas“ įpakuokite į tokius žodžių junginius, kad jūsų vaikelis su didžiausiu užsidegimu imtųsi to, ko privalo imtis. Ir būtinai pabrėžkite, kad tai tikrai nelengva užduotis, kad kitiems sunkiai įveikiama, bet tu, mielasis, tikrai gali tai padaryti, išmokti ar įveikti kokią kliūtį.
 
Augindami vaiką, gimusį po Jaučio ženklu, naudokitės tik viena, bet labai patikima auklėjimo priemone - meile. Nekelkite prieš jį balso, kalbėkite su juo švelniai, logiškai, konkrečiai pasakydami ko iš jo norite ar ką jis privalo padaryti. Niekuomet neįsakinėkite jam.
 
Galbūt būsimasis muzikantas ar dailininkas?
 
Jūs galite valandomis versti jį paklusti jūsų norams ir jokių rezultatų nepasiekti, kai tuo tarpu užtektų vienos minutės švelnaus pokalbio ir bučinio, kad šis vaikas padarytų dėl jūsų viską pasaulyje.  Nuo mažų dienų Jautukas išsiskiria protingu mąstymu. Jis pildo tai, kas jo manymu yra išmintinga, kad tuo įsitikintų, jam reikia supratamų paaiškinimų. Savo vaiką galite ,,papirkti” rožine spalva. Spalvos ir garsai yra labai svarbūs šio ženklo vaikų emociniam vystymuisi. Ryškūs oranžiniai - raudoni tonai verčia šiuos vaikus nerimauti.
 
Pagal vaiko elgesį galima spręsti apie aplinkoje vyraujančių spalvų įtaką jam. Atitinkantys jo švelnią natūrą spalvų tonai vaiką ramina, o ryškūs - erzina, siutina. Tas pat ir su garsais. Triukšminga muzika jį veikia taip pat, kaip ir ryškios spalvos. Gerai, jei nuo pat mažumės pradėsite mokyti mažylį muzikos ir dainavimo. Beveik visi šio ženklo žmonės turi  švelnų, žemo tembro balsą, o kai kurie yra apdovanoti puikiais muzikiniais gabumais. Todėl, kuo anksčiau jie pradės domėtis muzika, tuo geriau. Šio ženklo vaikams patinka klasikinė muzika. Patikrinkite ir meninius savo vaiko sugebėjimus. Laikas parodys ar taps jis dailininku - profesionalu, bet tai, kad jis išmoks gražiai piešti, tikrai jam gyvenime netrukdys.
 
Parinkite jiems puošnius krikštatėvius. Bet puošnius ne dėl piniginės storumo, o puošnius iš prigimties. Na tokius – su grožio gyslele savo sieloje. 
 
Ir dar vienas dalykas apie š.m. Jautukus – jie mokės pasirinkti: staigiai, raštingai ir teisingai. Ilgai svarstydami – nuklys į tolimas lankas. Tai vaikai, kurie tiesiog iš gyvenimo, lyg iš išminties  knygos sugebės perskaityti kas ten parašyta ir dar papasakos mums visiems. Tik nereikia jiems trukdyti.
 
Ir taip, pati svarbiausia rekomendacija, auklėjant vaikutį, gimusį po Jaučio ženklu – kuo daugiau švelnumo ir meilės, ir jis, užaugęs šimtą kart atsimokės už jūsų pastangas.
Valdemara

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



močiutė Data: 2014-08-11 15:08:09
o koks akmenukas tinka šio ženklo vaikučiams?

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą