Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Apie Liūtus

Dalintis

Nuo liepos 23/24d. iki rugpjūčio 23/24d. Saulė keliauja per Liūto ženklą. Taigi gimusieji šį mėnesį yra Ugnies stichijos ir Saulės globojami vaikai.
 
Tipiškas Liūtukas - tai linksmas, laimingas, žaismingas žmogeliukas. Tiesa, tik tais atvejais, kai viskas yra daroma taip, kaip nori jis. Tik pabandykite paprieštarauti ar sutrukdyti jo norams - jis čia pat taip apsiraudos, kad Jūs nedelsdami skubėsite pildyti jo reikalavimų. Šie vaikučiai jau ankstyvoje vaikystėje nori  vadovauti savo bendraamžiams, sugeba juos palenkti į savo pusę. Kaip tik dėl to, tėvai auginantys kuklesnius ir uždaresnius vaikus, stengiasi apsaugoti nuo aktyviųjų Liūtukų draugijos.
 
Vaikai - Liūtai iš prigimties yra labai išdidūs, trokšta būti gerbiami ir įvertinti. Jie aktyvesni, judresni, taigi ir neramesni už kitus.
 
Šie vaikučiai nėra mėgėjai praustis (juk jie Ugnies stichijos atstovai). Prieš prausimąsi pasistenkite jį sudominti, suteikdami vandeniui kaskart kitokį atspalvį. Reikėtų prisiminti, kad šiuos vaikus gąsdina pilamo vandens garsas, todėl pasistenkite neatsukti krano, kai vaikas maudomas vonioje.
 
Šiais metais gimusieji Liūtukai bus ryžtingi, pilni staigių ir prasmingų idėjų. Jie neabejos savo jėgomis ir tuo, kad bet kokiu atveju bus taip, kaip jie nori. Tai bebaimių vaikų gimimo laikas. Tėveliams jau iš anksto reikia pasirengti neįtikinamiausiems drąsos išbandymams. Teks nebijoti nei aukščio, nei greičio, nei šalčio, nei karščio. Šių metų Liūtukai sakys: ne aš bijau, bet galiu tai padaryti. Ir be didelio pasiruošimo bus pasirengę priimti iššūkius ir pirmuosius smūgius. Tai vaikai – stipruoliai, atradėjai, novatoriai ir labai labai pasitikintys savo jėgomis.
 
Vaikai - Liūtukai bus dėkingi, jei turės kokį nors savo augintinį, kurio pagalba mokysis bendrauti ir jausis svarbus ir atsakingas. Niekada nepamirškite pagirti savo vaiko nors ir už mažus pasiekimus. Nemanykite, kad Jūsų berniuką ar mergaitę - Liūtukę bus lengva priversti daryti jiems nemalonius namų ruošos darbus. Nuo mažų dienų leiskite šioms mergaitėms serviruoti stalą (dar ir suaugusiems bus ko pasimokyti), prižiūrėti gėles. Sudarykite galimybę namuose atlikti prestižinius ir atsakingus darbus, pvz. prižiūrėti mažesnius vaikus, nes turės kam duoti nurodymus ir dėl to džiūgaus.
 
Tai ugningo temperamento ir aistringų jausmų vaikai. Nuo prigimties jie kilniaširdžiai, pasitikintys ir išdidūs, puikiai suvokiantys savo vertę. Jiems būdingi kūrybiniai gabumai. Paprastai, šie vaikai nesiblaško, o turi savo veiksmų planą. Svajoja apie garbę. Nors jis ir mažas, nevalia šaipytis iš Liūtuko noro pasigirti ar pasipuikuoti.
 
Jei Jums teko tokia laimė - auginti po Liūto ženklu gimusį berniuką ar mergaitę - kraitį pradėkite krauti nuo pirmos jo gimimo dienos. Visi šie vaikai mėgsta vakarėlius, pakvietimus į svečius, diskotekas. Teks suteikti jiems laisvę, nes priešingu atveju pasinaudos ja neatsiklausę. Tai vaikai, mokantys reikalauti iš tėvų pinigų. Jiems reikalingi tik patys geriausi: džinsai, striukės, avalynė, o taip pat kišenpinigiai.
 
Šiuo metu Juodasis mėnulis jau persikraustęs į Skorpiono ženklą. O Skorpiono ženklas atsako už dauginimosi organus, todėl Liūtukams gali būti sunkiau negu paprastai, keliauti į šį pasaulį. Bet jiems tikrai gelbės karališkos smulkmenos.
 
Ir dar vienas dalykas, kurį verta žinoti – su savo mažaisiais šių metų Liūtukais kuo mažiau keliaukite, kuo mažiau juos vežiokitės kur nėra labai būtina.
 
Tačiau labai reikia džiaugtis, kad tai sveiki ir prasmingai neramūs vaikučiai. Kai jie paaugs ir pripieš piešinukų – išsaugokite juos, nes ateityje pamatysite, kiek daug būsimų dalykų jie nujautė, gal nuspėjo, o gal tiesiog žinojo iš anksto.
 
Labai tikėtina, kad šių metų Liūtukai atvers dar nežinomas ar seniai pamirštas žavesio paslaptis. Tai aromatų, grožio puoselėjimo žinovai.
  
Šie vaikai turėtų keltis anksti ir be jokių preliudijų pasijungti į dienos ritmą. Lengvai spontaniškas auklėjimas padės jam palaikyti gerą formą.
 
Nežiūrint išorinės tvirtybės, Liūtas yra lengvai pažeidžiamas. Visi pergyvenimai ir įtampa atsilieps Jūsų kūdikio širdelei, nes tai jo silpnoji grandis.  
 
Bet kokiu atveju reikia žinoti, kad dideli ir maži Liūto ženklo žmonės tiesiog pražysta būdami dėmesio centre. Už dėmesį jie visuomet atsidėkoja savo įvairiausiais mokėjimais (dainuoti, groti, šokti, piešti ir pan.), švelnumu, atsidavimu ir kilniadvasiškumu. Jiems patinka žmonėms dovanoti mažas dovanėles, o patys mėgsta gauti dideles žavingas dovanas.
 
Šio ženklo vaikams yra būdingas teatrališkumas. Reikia labai sąžiningai elgtis su šio ženklo vaikais.
Mažieji Liūtukai – tai mažos karališkos asmenybės su nepaprastai didžiuliu užsispyrimu siekiančios norų išsipildymo. Pripažinimą jie stengiasi užsitarnauti sąžiningai, todėl bet kokiam darbui skiria daug pastangų. Liūtukams nuo pat mažumės svarbu, kad juos gerbtų.
 
Yra toks vienas stebuklas, kurį gamta padovanojo karališkiems Liūtukams mažiems ir dideliems. Jei jis tinka karalaičiams – tai tikrai tinka ir visiems kitiems. Tai – malachitas. Kaip talismanas – malachitas neša norų išsipildymą. Tai džiaugsmą suteikiantis akmenukas. Su malachito papuošalu maloniai jaučiasi geri žmonės, kuriems trūksta laimės.
 
Malachitas – gyvenimo, augimo ir norų išsipildymo simbolis. Tikriausiai todėl paplitęs kaip vaikiškas amuletas, nešiojamas ant kaklo saugo vaikus nuo išgąsčio, šalčio, drebulio ir danties skausmo. Saugo vaikučius miegančius lovelėje. Jau labai senais laikais buvo tikima, kad prie lovelės priklijuotas gabalėlis malachito išvaiko piktąsias dvasias, leidžia visą naktį išmiegoti ramų ir gilų miegą, apsaugo nuo nemalonių sapnų. Leidžia išsimiegoti tėveliams.
 
Malachitas – aukštai laipiojančių žmonių talismanas. Saugo nuo žaibo, nuo skersvėjų blogybių, nuo kritimų iš didelio aukščio, iš medžių, nuo žirgo. Neutralizuoja senas skriaudas ir baimes.
 
Malachitas – nevystančios gamtos žalumos įsikūnijimas. Tai vienas gražiausių mineralų.
 
Valdemara

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą