Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Dekupuojame rėmelius

Dalintis

Bet kuri nuotrauka yra brangi, nes ji įamžina jau praeitimi tapusią mūsų gyvenimo akimirką. Net šiais skaitmeninės fotografijos laikais mielas mūsų širdžiai nuotraukas gražiai įrėminame, laikome matomoje vietoje. Jeigu tokia nuotrauka stovės mūsų rankomis sukurtuose rėmeliuose, ji taps dar mielesnė, dar retesnė.
 
Darbui bus reikalingos šios priemonės:
1. Mediniai rėmeliai.
2. Akriliniai dažai.
3. Teptukai, kempinėlės.
4. Servetėlės.
5. Klijai.
6. Sendinamasis vienkomponentis lakas, arba aižiklis.
7. Apsauginis lakas.
 Šįkart dekoruosime naujus medinius rėmelius, todėl paruošiamieji darbai neužims daug laiko. Jeigu rėmeliai pagaminti iš kitokios medžiagos, atidžiai paskaitykite knygos pradžioje esančius patarimus ir tik tada imkitės darbo.
Jeigu turite kokius senus rėmelius, kuriuos norėtume atgaivinti, nepamirškite jų paviršiaus rūpestingai paruošti darbui: nugremžkite ar cheminėmis priemonėmis pašalinkite senus dažus, lakus, nušlifuokite, o paskui nuo daikto nuvalykite dulkes.
 
1. Rūpestingai išmaišome dažus ir į dažymo lovelį įpilame nedaug baltų dažų – rėmelius dažysime baltai. Teptuku ar kempinėle du kartus nudažome rėmelius. Paliekame džiūti.
 
Svarbu!
Nekratykite dažų skardinės, neplakite jų, nes dažuose atsiras oro burbuliukų, kurie gadins jūsų dirbinį.

     

2. Kol dažai džiūva, iš servetėlės iškerpame ar išplėšome paveikslėlius - šįkart galime rinktis širdžiai mielesnį būdą, nes servetėlės ir rėmelių pagrindas vienodos spalvos.
 
3. Kai rėmeliai gerai išdžius, susikomponuojame paveikslėlius ir pradedame klijuoti: teptuku ar tiesiog pirštu švelniai ir greitai nuo centro kraštų link tepame klijus – klijuojame iš servetėlės iškirptus paveikslėlius ant paviršiaus, išspaudžiame oro pūsleles, gerai išlyginame. Tik nepersistenkite – sudrėkusi servetėlė lengvai plyšta!
 
4. Paveikslėlių gana daug, todėl, kad nesugadintume jau priklijuotų, pasirinkime tokią klijavimo kryptį, kad rankos dirbtų virš dar nedekoruoto paviršiaus arba tiesiog padarykime trumpą pertraukėlę ir leiskime klijams išdžiūti. Jeigu vis dėlto kurį nors paveikslėlį sugadinome – servetėlė suplyšo, drėgna kempinėle greitai nuvalykime sugadintą paveikslėlį, nušluostykime likusius klijus ir vėl pradėkime darbą iš pradžių. Juk negadina tik nedirbantys!

     

. Štai ir priklijavome visus paveikslėlius. Paliekame rėmelius džiūti. Kai viskas gerai išdžiūva, atidžiai apžiūrėkime darbelį – gal reikia kur ką pataisyti, priklijuoti ar pašlifuoti.
 
6. Viršutinį rėmelių kampą dar pasendiname vienkomponenčiu laku, arba aižikliu. Reikia, kad po laku būtų kontrastingos spalvos dažų. Todėl tą kampą padažome juodai ir paliekame džiūti
 
7. Kai juodi dažai išdžius, ant jų tepsime sendinamojo lako. Nepamirškite, kad įtrūkimų dydis, gylis ir raštas priklauso ir nuo tepimo būdo, ir nuo tepimo krypties, ir nuo užtepto lako storio.
 
Svarbu!
Būkite atidūs – neužtepkite lako ant baltų dažų, nes lakas ims juos skaldyti - po jais atsivers nedažytas medinis paviršius.
 
8. Kai aižiklis išdžius, ant jo vėl užtepsime baltų dažų. Tą galime daryti teptuku ar kempinėle – kaip labiau patinka. Ir vėl laukiame, kol dažai išdžiūs ir po jais atsivers įtrūkimai.
Svarbu!
Nepamirškite, kad antrą dažų sluoksnį reikia užtepti vienu atsikvėpimu!
 
9. Štai taip atrodo baigti dekoruoti rėmeliai.
 
10. Ir paskutinis mūsų darbo etapas – rėmelius dengiame apsauginio matinio lako sluoksniais (mažiausiai dviem!). Leidžiame lakui išdžiūti ir rėmeliai jau laukia savo nuotraukos!
 
 
Medžiaga parengt pagal knygą ,,Dekupažo magija"

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą