Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Straipsniai
Laukimo stebuklas

Kūdikis

Mažylis

Darželinukas

Mokinukas

Lavinimas

Mamos kampelis

Jis ir Ji

Sveikata nuo A iki Ž

Auksarankių studija

Susitikime virtuvėje

Nori tikėk, nori ne

Pranešimai spaudai

 
 
Naujausia konkurso nuotrauka

VISI KONKURSAI >>>

 
 
Kiek vaikui dienų?
 
Draugai

 
 
 

 
 

 
 
 

Dėžutės sūneliui ir dukrytei

Dalintis

Esu dekupažo fanė, todėl namuose jau beveik neliko ką dekupuoti. Kartą išmokus negaliu sustosi.
 
Noriu Jums pristatyti dėžutes, kurias labai paprasta pasigaminti:  viena - dukrytei, kita - sūneliui.  
 
Jos, tiesa, gamintos be sendinimo elementų (man jie ne visada pavyksta), tačiau atrodo labai jaukios. O svarbiausia – labai patinka vaikams.
 
Priemonės, kurių reikėjo:
 
Popierinės servetėlės;
Akriliniai dažai (balti) ;
Teptukai;
Kempinėlės;
Švitrinis popierius;
Klijai popieriui;
Lakas.
 
 
Dėžutė dukrytei
 

Mažylė į ją deda pieštukus, smulkius žaislus, o vakar radau ir saldainių J Šios dėžutės prieš tai buvo paskirtis – ne vaikiška. Ji buvo vyno dėžė, kuri ilgai mėtėsi namuose.
 
Taigi iš pradžių ją šiek tiek pašlifavau su šlifavimo popieriumi, po to nudažiau baltais akriliniais dažais (beje, šiek tiek į juos įmaišiau rausvos spalvos). Kai dažai išdžiūvo, iš servetėlės iškirpau zuikių paveikslėlius.
 
Iškirpus zuikius liko languotos fono atraižos. Pajutau, kad fonas puikiai gali ,,dirbti“ ir toliau – tad tomis languotomis atraižomis padailinau dėžutės kraštelius. Neįtikėtina, bet gavosi savotiškas sendinimo būdas, nes tie krašteliai, kruopščiai iškirpus zuikius, liko su tokiu juosvu zuikių šešėliu.
 
Klijus skiedžiu vandeniu vieną dalį klijų ir tris vandens. Tada paveikslėlį dedu ant dėžutės ir su švelniu teptuku mirkau  klijais. Dažniausiai paveikslėlis garankščiuojasi – pats kruopščiausias darbas viską išlyginti. Kantriai, kantriai :)
 
  
Dėžutė sūneliui
Ją gaminau identiškai. Su peliukais irgi smagu dirbti. :) Tik peliukų ūsų ir uodegų niekaip negalėjau gražiai iškirpti – jie tokie plonyčiai, tai ir nukirpau. Tačiau, kai paveikslėliai buvo priklijuoti, ūsus ir uodegas pripiešiau su tamsiai pilkais akriliniais dažais.
 
Kai suklijuoti paveikslėliai išdžiūna, dėžutę lakuojame laku. Paprastai kiekvieną daiktą lakuoju po tris – keturis kartus. Tada nušlifuoju su švitriniu popieriumi ir dar kartą lakuoju du kartus – štai ir gaminys baigtas.
 
Beje, atidarius dukrytės dėžutę į mus žiūri rausvas angelėlis, o sūnaus peliukų dėžės stalčiukuose irgi įklijavau po paveiksėlį – pagalvojau, kad vaikams visada smagu matyti daugiau paveikslėlių ir turėti tarsi mažą paslaptėlę.

Juta iš Vilniaus
 
Dėkojame Jutai iš Vilniaus ir dovanojame tris (pasirinktinai) kišeninius romanus iš mūsų bibliotekėlės. Laukiame ir kitų mamyčių auksarankių darbelių.
  
Siųskite nuotraukas su aprašymais mums el.paštu:  Studija@mamosdienorastis.lt  Kiekvieno publikuoto darbo autorę apdovanosime net  trimis knygomis. 

Komentaras


Vardas
El. paštas
Komentaras


Apsaugos kodasApsaugos kodas



Kiti komentarai



Neringa Data: 2012-03-11 18:03:01
Ieskome kas pagamintu tokia dezute su daug stalciuku,mums reikia darzelyje mergaiciu plauku gumytems,mergaiciu apie 7-8.Jai galetumem kazka sutarti,parasykite.neringospastas@hotmail.com

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą