TIRAMISU
200g sausainių "lady fingers" 24vnt.
500g maskarponės sūrio
3š. grietinėlės
4 tryniai
4s. cukraus
vienos citrinos žievelė
100ml stiprios kavos
4 arb.š. brendžio
kakavos
Trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Maskarponę pertrinti su grietinėle ir citrinos žievele. Išplaktus trynius atsargiai sumaišyti su maskarpone. iltą kavą sumaišyti su brendžiu. Joje įmerkti - ir greit ištraukti sausainius bei 8 vienetus sausainių dėti eile . Ant sausainių užtepti sluoksnį kremo. Ant kremo vėl dėti mirkytus sausainius. Taip 3 eiles. Laikyti šaldytuve 5valandas. Prieš patiekiant pabarstyti kakava.
P. S.: sausainiai labai trapūs, todėl į kavą juos tik įmerkti ir ištraukti, sausainiai neturi būti permirkę
Nu toj standartinej kur buna perkant dujine nu man atrodo kad ten ryskiai labai plonas aunas, as juose kepu tik kokius sausainius, picas, o pyragus torto formoj Kai vaikai užmiega ....
RaizgynÄ—
Obuoliu pyragas
120 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio,
4 valg. šaukštų pieno,
60 g cukraus,
60 g sviesto.
Įdarui:
3 vidutinio dydžio kietų obuolių,
1-2 valg. šaukštų cukraus,
1-2 valg. šaukštų medaus,
tarkuoto muskato,
malto cinamono.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais, išmaišykite su medumi, cukrumi, muskatu ir cinamonu. ią masę supilkite į riebalais išteptą skardą. Uždenkite indą folija ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 15-20 minučių, kol obuoliai suminkštės.
Kol obuoliai keps, paruoškite tešlą. Sviestą ištirpinkite, suberkite į jį miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, supilkite pieną ir plaktą kiaušinį. Gerai išplaktą tešlą pilkite šaukštu ant apkeptų obuolių. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 30-35 minutes.
Kai iškeps, apkepą apverskite ant lėkštės, kad obuoliai būtų viršuje. Pyragą galima patiekti su plakta grietinėle ar vaniliniu padažu (2 valg. šaukštai kukurūzų miltų, 200 ml pieno, 2 valg. šaukštai cukraus, 1 šaukštelis vanilės esencijos - miltus ir cukrų išplakti su pienu ir maišant kaitinti, kol sutirštės).
skanaus Kai vaikai užmiega ....
RaizgynÄ—
Obuoliu pyragas su trupiniais
Tešlai:
20 g mielių,
250 ml pieno,
500 g miltų,
100 g sviesto,
80 g cukraus,
1 žiupsnelis druskos,
2 kiaušiniai.
Įdarui:
1,5 kg obuolių,
1 citrinos sulčių,
3 valg. šaukštai džiūvėsėlių ,
2 valg. šaukštai cukraus.
Trupiniams:
125 g sviesto,
200 g miltų,
125 g cukraus.
Mieles ištrinkite ir sumaišykite su šiltu pienu. Iš miltų, šilto sviesto, pieno su mielėmis, cukraus ir druskos užmaišykite tešlą. Ją pridenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltoje vietoje 50 min. pakilti.
Nuluptus ir išvalytus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir iš karto apšlakstykite citrinos sultimis.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Tešlą lengvai paminkykite, iškočiokite ir išdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pabarstykite džiūvėsėliais ir sudėkite obuolius, pabarstykite juos cukraus pudra.
Trupiniams 125 g sviesto sumaišykite su 200 g miltų ir 125 g cukraus. Trinkite tarp pirštų tol, kol pasidarys trupiniai ir užbarstykite juos ant obuolių.
Kepkite pyragą 35-40 min. Kai vaikai užmiega ....
RaizgynÄ—
Vysniu pyragas
Tešlai -
200 g sviesto,
250 g cukraus,
5 kiaušinių,
250 g miltų,
2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių,
100 g krakmolo.
Įdarui -
800 g vyšnių,
3-4 valg. šaukštų cukraus pudros.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Gilią kepimo skardą sutepkite riebalais arba išklokite kepimo popieriumi. Vyšnias suberkite į sietelį, perplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Po to kiekvieną vyšnią perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliuką.
Pagaminkite tešlą. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi iki purumo, kad cukrus visiškai ištirptų. Palaipsniui įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, persijokite juos į kiaušinių masę ir viską atsargiai išmaišykite.
Tešlą vientisu sluoksniu iškrėskite į kepimo skardą. Tolygiai išdėliokite ant tešlos vyšnias ir lengvai įspauskite jas į tešlą. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-35 minutes vidutiniame orkaitės lygmenyje. Iškepusį pyragą iš orkaitės išimkite ir visiškai atvėsinkite, neišimdami jo iš kepimo skardos. Po to supjaustykite pyragą kvadratėliais ir pabarstykite cukraus pudra. Galite pyragą papuošti šviežiomis vyšniomis su šakelėmis. Kai vaikai užmiega ....
RaizgynÄ—
Sakykit, jei darot desertus tokius, na is zele ir vaisiu, tai i kokia forma pilat? Per velykas dariau bet o tproto bokste ipyliau i kepimui skirta inda ir isbego zinau buna tokie ziedai, bet niekur nemaciau pirkti, o taip noreciau pasidaryt skanu zele tortuka
Karstas obuoliu pyragas :
Reikės:
150 g miltų,
60 g cukraus pudros,
90 g sviesto,
2 kiaušinių trynių,
1 šaukšto vandens,
12 obuolių,
50 g cukraus,
1 šaukštelio cinamono,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 kiaušinio baltymo,
1 šaukšto sviesto.
Gaminame:
Miltus sumaišome su cukrumi, sudedame kvadratėliais supjaustytą sviestą. Sviestą suminkome su miltais. Tada sudedame kiaušinių trynius, įpilame šaukštą vandens ir suminkome tešlą.
Ant sviestinio popieriaus iškočiojame apvalią formą, kraštus (maždaug 1 cm pločio) apipjaustome. Ta juostele apjuosiame gilesnės apvalios formos kraštus.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome riekutėmis. Vieną šaukštą sviesto ištirpiname keptuvėje, suberiame cukrų, cinamoną, vanilinį cukrų. Pakaitiname tol, kol ištirps cukrus. Tada sudedame obuolius ir, uždengę dangčiu, troškiname 10 minučių, kol obuoliai taps minkšti. Tada nuimame dangtį ir dar pakaitiname apie 5 minutes.
Gautą masę atšaldome. Obuolius sudedame į sviestu pateptą formą ir uždengiame tešla, gerai apspaudžiame kraštus. Viršų patepame baltymais ir apibarstome cukraus pudra.
Įkaitiname orkaitę iki 210 laipsnių ir kepame apie 40 minučių.
Pyragą patiekiame inde, kuriame jis kepė ir valgome karštą kartu su plakta grietinėle arba ledais.
Skanaus!
cia ka pavyko rasti, siaip tai as kepdavau su obuoliu idaru strudeli,o su varske neteko, bet apie si receptuka radau daug neblogu atsiliepimu
Strudelis su varske
Tešlai:
250 g miltų
30 ml aliejaus
150 ml vandens
žiupsnis druskos
Įdarui:100 g minkšto sviesto
100 g cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
žiupsnis druskos
1 citrinos žievelė ir sultys
50 g razinų
4 kiaušiniai
440 g varškės
250 ml grietinės
60 g miltų
Apipylimui:
250 ml pieno
30 g cukraus
2 kiaušiniai
Tešlai viską sumaišykite (geriausia kombainu ar mikseriu) ir padėkite ją į šoną valandai.
Įdarui išsukite sviestą su cukrumi, druska, citrinos žievele ir sultimis. Tada įdėkite trynius, varškę ir grietinę. Išplakite baltymus ir juos įmaišykite į varškės masę. Galų gale įdėkite miltus ir razinas.
Plonai iškočiokite tešlą, ant jos paskirstykite įdarą ir susukite vyniotinį. Dėkite jį į kepimo formą ir kepkite 15 min 180 C. Tada apipylimui užvirkite pieną ir sumaišykite jį su išsuktais kiaušiniais su cukrumi, bei pakaitinkite kol sutirštės. Apipilkite šita mase štrudelį ir kepkite toliau dar apie 45 min. Kai bus iškepęs, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite dar šiltą.
Amerikietiškas ledų tortas
Nekeptas tortas iš ledų ir sausainių
apvalių biskvitinių sausainių
150 g juodojo šokolado
3 šaukštai vandens
0,25 stiklinės cukraus
1 stiklinė grietinėlės
4 kiaušiniai
1 šaukštelis sviesto
1 šaukštelis cukraus pudros
Tortinę ištepti sviestu, kraštuose išdėlioti sausainius, o dugną pabarstyti cukraus pudra ir maltais sausainiais.
Į kitą indą įpilti vandens, pastatyti ant verdančio puodo, suberti tarkuotą šokoladą.
Kai šokoladas ištirps, dėti trynius, visą laiką maišyti, ataušinti.
Atskirai išplakti grietinėlę ir baltymus, suberti cukrų.
Baltymus ir grietinėlę supilti į šokoladą, gerai išmaišyti ir dėti į tortinę.
5 val. palaikyti šaldymo kameroje.
Puošti plakta grietinėle.
(PaveikslÄ—liai matomi tik registruotiems lankytojams)
MELYNIU PYRAGAS
200g. miltu,
1a.s. kepimo milteliu,
115g.kambario tem.sviesto,
200g.cukraus,
3 kiausiniai,
240ml.jogurto (arba liesos grietines)
3 puodeliai svieziu melyniu,
40g.rudojo cukraus,
vanilinio cukraus.
Miltus sumaisyti su kepimo milteliais.Sviesta issukti su cukrumi iki purios mases,maisant po viena imusti kiausini,supilti jogurta ir vanilini cukru,suberti miltus.
Puse teslos deti i skarda (22cm) suberti puse melyniu,likusia tesla ir ant virsaus melynes.pabarstyti ruduoju cukrumi.
Kepti 180 tem. 1h
(PaveikslÄ—liai matomi tik registruotiems lankytojams) pyragas isejo labai skanus
Varškės pyragas sluoksniuotoje tešloje su persikais
Sluoksniuota šaldyta tešla
Varškės įdaras ( 4 indeliai "Mūsų švelniosios liesos varškės; 4 kiaušiniai - baltymai išplakti; 1 stiklinė cukraus,1 šaukštas miltų; 1 šaukštelis kepimo miltelių)
Konservuoti persikai
Išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjauatšildytą sluoksniuotą tešlą,.
Ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių);
Tada uždėjau konservuotų persikų supjaustytų kubeliais ir pavoliotų šaukšte miltų,
Ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi.
Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko.
Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.