Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Uogos. Vaisiai. Daržovės Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Konservavimas  
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2009-08-02 18:08:20

"kari"

[quote="vidux"'>nu,mergickos greitai pasakokit ar visko prisivakavot? :D as tai issiviriau melyniu-braskiu uogienes zaliu melyniu prytryniau su cukrum privakavau vysniu kompot vysniu uogienes rugstyniu dabar eile agurkams ir burokeliams,ir jei bus laukia ir grybu eille :D
sutryniau su cukrumi ir uzsaldziau zemuogiu, prisaldziau ir priviriau melyniu bei braskiu, dabar kas antra diena renku namines avietes visai salia namu - senoje sugriuvusioje sodyboje. is avieciu verdu uogienes. pas mus dar vysnios nepilnai prinokusios, palauksiu truputeli, tada virsiu uogiene ir spausiu sultis ( su cukrumi ). priviriau juoduju serbentu uogieniu. rugpjucio pabaigoje bus gausus gervuogiu derlius, ot privirsiu uogieniu ir prisaldysiu :roll: is darzoviu i stiklainiukus prikroviau krapu ir atskirai petrazoliu su druska darzoviu misraines dar plauks derliaus papildau savo konservavimo fabrikelio meniu :D priviriau didziuju ersketroziu uogienes vysniu ir atskirai raudonuju serbentu sulciu

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Miledi

Pranešimai: 378

2009-08-03 14:08:01

Troškinys su šparaginėmis pupelėmis Po 1 kg šparaginių pupelių, morkų, kopūstų, cukinijų, svogūnų, pomidorų, 0,5 kg paprikų, po 200 g salierų bei petražolių šaknų ir lapų, 250 g cukraus, 150 g druskos, 1 stiklinė aliejaus, 0,5 stiklinės 9 proc. acto. Daržoves susmulkinkite, užpilkite cukrumi, druska, actu ir aliejumi. Išmaišykite ir laikykite per naktį. Tada virkite ant nedidelės ugnies 5 min. Karštą troškinį sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.



Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2009-08-11 11:08:17

kaip konservuoti burokelius su obuoliu sultimis, gal kuri zinot?

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
vaiduuse

Pranešimai: 7092

2009-08-11 18:08:27

anyta konservuoja, reiks paklaust. Ar skubiai tau reikia?



Cituoti
 
     
   
avatar
upe

Pranešimai: 11274

2009-08-11 18:08:04

Na ka aš irgi jau užsivakavau savo šalto raugimo agurkiukus.Pas mane irgi iš giminaičiu vakuoja su sultym burokėlius,galiu paklaust jai nieks nepasakys,greitu laiku ;)



Cituoti
 
     
   
avatar
vaiduuse

Pranešimai: 7092

2009-08-11 18:08:27

neatsimenu, ar rašiau agurkų mišrainę - man ji labai skani: 2,5 kg agurkų 0,5 kg paprikos 1 st. cukraus 1 st. aliejaus 1 š. druskos galvutė česnako 1 st. (nepilna) acto 0,5 l pomidorų padažo Visas daržoves supjaustom gabalėliais, viską sukrečiam į puodą ir troškinam 45 min. Tada sudedam į stiklainius ir užsukam. Žiemą labai skanu :2thumbs:



Cituoti
 
     
   
avatar
vaiduuse

Pranešimai: 7092

2009-08-11 19:08:41

Paprikos-salierų mišrainė 5 kg paprikos 2 gumbų salierų lapai 2 st. vandens 2 st. cukraus 2 st. aliejaus 2 st. acto 2 š. druskos 20 kvapnių pipirų 2 česnakų galvos paprikas supjaustyti į 4 dalis. Iš vandens, cukraus, aliejaus, acto, druskos išvirti marinatą. Į verdantį marinatą įdėti supjaustytas paprikas, salierų lapus, užvirinti, uždengti puodą ir dar pavirti 7 min. Į tuščius stiklainius sudėti kvapniuosius pipirus (į litrinius stiklainius po 4), paprikas ir salierų lapus išgriebti, nusausinti ir sudėti į stiklainius. Į marinatą sudėti išspaustą česnaką, užvirinti ir užpilti paprikas. Užsukti dangtelius.



Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2009-08-11 20:08:57

"vaiduuse"

anyta konservuoja, reiks paklaust. Ar skubiai tau reikia?
ne, neskubiai. ;) dar derlius pilnai neuzderejo, galvoju, kaip cia reikes juos marinuoti, su actu atsidodo

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

Liuka

Pranešimai: 2721

2009-08-12 09:08:51

antri metai kaip prisidėjau kopūstų mišrainės,nu man tai labai skani 5kg kopūstų 1kg morkų 250g aliejaus stiklinė cukraus 250g acto (aš 200 pilu) 3 šaukštai druskos puslitris pomidorų padažo Supjaustyti kopūstą,sutarkuoti morkas. Sumaišyti į vieną indą aliejų,cukrų,actą,druską ir supilam į supjaustytus kopūstus ir morkas. Viską gerai išmaišom ir paliekam per nakti pastovėti. Sudėtus į puodą užpilam pomidorų padažu ir verdam kol suminkštės kopūstai. Dedam dar karštus į stiklainius ir sandariai uždarom. Skanaus ;)

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Zitulka

Pranešimai: 8311

2009-08-19 10:08:46

Pomidorų+daržovių mišrainė 3 kg pomidorų 1 kg paprikų (recepte rašė žalių ir raudonų,tokios spalvos parašyta,kad gražiau atrodytų,bet aš dėjau kokias turėjau) 1 kg morkų 1 kg svogūnų Marinatas 0,5 stiklinės aliejaus 0,5 stiklinės acto (galima mažiau,pagal skonį) 1 stiklinė cukraus 3 šaukštai druskos Morkas sutarkuoti,svogūnus pjaustyti šiaudeliais,pakepinti aliejuje (imti kito ne iš marinato normos). Pomidorus nulupti (jei sunkiai lupasi,keliom sekundėm įmerkti į karštą vandenį) ir supjaustyti. Paprikas išėmus sėklikes pjaustyti šiaudeliais. Visas marinato sudedamasias dalis suplakti iki vientisos masės ir užpilti į dubenį sukrėstas visas daržoves,gerai išmaišyti ir palikti stovėti 2-3 valandom. Tuomet pamaišant virti 20 min ir į stiklainius. Skanaus ;)



Cituoti
 
     
   
avatar
vidux

Pranešimai: 4877

2009-08-21 20:08:39

prisirasiau is interneto visokiauis zieminiu misrainiu,tai dabar visa savaitgaly plusesiu :roll: :D



Cituoti
 
     
   
avatar
vaiduuse

Pranešimai: 7092

2009-08-22 09:08:20

pagaliau paklausiau anytos, kaip daryt burokėlių mišrainę :roll: Burokėlius išverdame ir sutarkuojame. Į puodą įpilame truputį aliejaus ir įdedame riekelėm pjaustytų svogūnų. Pakaitinam, kol suminkštės, tada sudedam tarkuotus burokėlius ir užpilame obuolių sultimis. Kaitinam apie 5 min. Tada sukrečiam mišrainę į stiklainius ir užsukame :D



Cituoti
 
     
   
avatar
vaiduuse

Pranešimai: 7092

2009-08-24 21:08:54

užsikonservavau agurkų su cukinijom :D



Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2009-08-24 22:08:30

"vaiduuse"

pagaliau paklausiau anytos, kaip daryt burokėlių mišrainę :roll: Burokėlius išverdame ir sutarkuojame. Į puodą įpilame truputį aliejaus ir įdedame riekelėm pjaustytų svogūnų. Pakaitinam, kol suminkštės, tada sudedam tarkuotus burokėlius ir užpilame obuolių sultimis. Kaitinam apie 5 min. Tada sukrečiam mišrainę į stiklainius ir užsukame :D
ačiū labai už receptuką ;)

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2009-08-24 22:08:36

"ingutea"

niu siais metais nieko nedariau isskyrus tai kas labai vyrui patinka,tai pomidorai drebuciuose.visa kita parsivesiu is kaimo,mociute privire visokiu uogieniu,agurku uzkonservavo ir t.t.
man nepatinka pomidorai drebuziuose, graziai atrodo, bet.... visus uzkonservuotus taip pomiodorus atidaviau mamai

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
vaiduuse

Pranešimai: 7092

2009-08-24 22:08:02

prašom, bandysiu ir aš marinuot burokėlius :D



Cituoti
 
     
   
avatar
vaiduuse

Pranešimai: 7092

2009-08-27 20:08:21

"ingutea"

[quote="kari"'>

"ingutea"

niu siais metais nieko nedariau isskyrus tai kas labai vyrui patinka,tai pomidorai drebuciuose.visa kita parsivesiu is kaimo,mociute privire visokiu uogieniu,agurku uzkonservavo ir t.t.
man nepatinka pomidorai drebuziuose, graziai atrodo, bet.... visus uzkonservuotus taip pomiodorus atidaviau mamai
man anksciau irgi nepatikdavo bet va pernai is mamos receptuka nusirasiau ten pomidorai riekutem pjaustyti su svogunu ziedais sluoksnuojasi tai visai nieko,nors as retai kada man sviezus pomidorai vistiek skaniau bet va vyrui labai patinka tai vien del jo ir dariau =) o aš dar sluoksniuoju su marinuotais agurkais :roll: Pomidorai, svogūnai, agurkai, labai skanu :D



Cituoti
 
     
   
avatar
vaiduuse

Pranešimai: 7092

2009-08-28 21:08:37

"ingutea"

vaiduuse o cia tuo paciu principu daryt tik tiek kad dar agurku deti? visai sudominai reiks pabandyt ;)
taip, viskas taip pat :D Tik dabar aš į marinatą nebededu želatino, o iškart į stiklainius pridedu (į puslitriuką 2 šaukšteliai), o marinatas pagal receptą :D



Cituoti
 
     
   
avatar
vaiduuse

Pranešimai: 7092

2009-08-29 15:08:00

man paprasčiau į stiklainį dėt želatiną, nes pastoviai perdaug marinato paruošiu, o išpilt jau gaila :roll:



Cituoti
 
     
   

Liuka

Pranešimai: 2721

2009-08-29 16:08:38

vaiduuse,dariau visas makalynes palei tavo receptus,nugis labai skanu :2thumbs: dabar prašyčiau recepto agurkams,pomidorams ir paprikai - viena makalynė kad gautųsi..... labai reikia jau šiandien.......

Paveikslelis




Cituoti
 
     
 

Atsakyti

Puslapiai 1 2 3 4
 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą