Na va, keletas receptukų. Gal tai paskatins kitas pasidalinti savo turimais
spagečiai su česnakais, aliejumi ir paprikomis
porcijos - 4
500g plonų spagečių,
4 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
petražolių
1 sutrupinta aitriosios paprikos ankštis
alyvuogių aliejaus
druskos
PIšvirti spagečius. Mažoje keptuvėje į kaitinti aliejų ir pakepti česnakus, petražoles ir papriką ant vidutinės ugnies, kol česnakai pakeis spalvą. Nukaisti nuo ugnies ir pasūdyti, leisti nuvarvėti makaronams ir sudėti į tinkamą šildyti indą. Užpilti padažu ir gerai išmaišyti.
Spagečiai su kiaušiniais ir rūkyta šonine
Porcijos - 4
125g rūkytos bekono šoninės
1 česnako skiltelė
alyvuogių aliejaus
500g spagečių
5 kiaušiniai
4 šaukštai grietinės
po 8 šaukštus tarkuoto parmezeno ir avių pieno sūrio
druskos ir pipirų
Pakepinti česnakus ant aliejaus, kol bus geltonas. Virti spagečius, kol suminkštės. Į dubenį įmušti kiaušinius, įpilti grietinę, pasūdyti, įdėti pipirų ir suplakti. Gerai nusuknti spagečius ir pedėti į dubenį su plakiniu, įdėti pjaustytą šoninę, supilti aliejų ir energinkai maišant kaitinti ant lėtos ugnies 2 min
Lakštiniai su grybų padažu
4 porcijos
450g supjaustytų baravykų, arba 400g šviežių pievagrybių arba 30 g džiovintų baravykų
2 pjaustytos česnako skiltelės
rozmarino
1 šaukštas sviesto
alyvuogių aliejaus
drusko ir pipirų
500 g lakštinių
Jei baravykai džiovinti, mirkyti 20 min 1 stiklinėje šilto vandens. NUsunkti. Stambiai supjaustyti. Keptuvėkė pakepinti česnakus, rozmariną, sviestą 4-5 min ant vidutinės ugnies. Sudėti grybus, druską, pipirus. Kepti 20-25 min, kol grybai suminkštės uždengus.
Tuo tarpu išvirti maaronus. Turi būti standūs, bet minkšti. NUsunkti ir perkelti į įkaitintą indą.
Makaronai su mėsos padažu ir žirneliais
porcijos 4
4 šaukštai kubeliais pjaustyto bekono
1 mažas svogūūnas, 1 morka, 1 lapkotinio saliero lapkotis - susmulkinti
4 šaukštai sviesto
125g liesos maltos kiaulienos
125g liesos maltos jautienos
1 stiklinė sauso raudono vyno
310ml jautienos sultinio
400g konservuotų pomidorų
drusko ir pipirų
150g žaliųjų žirnelių
500g spageti ar kitų makaronų
Keptuvėje pakepinti sviestą, sudėti svogūnus, morkas, bekoną ir 10 min kaitinti ant vidutinės ugnies. Sudėti maltą kiaulienė ir jautieną ir kepti dar 5 min. Supilti pusę vyno ir trečdalį sultinio. Kaitinti, kol išgaruos skystis, tada sudėti pomidorus. Pamažu į verdantį padažą supilti likusį vyną, o po to ir sultinį. Likus 15 min iki virimo pabaigos suberti žirnelius. Tuo tarpu išvirti makaronus. Geria nusunkti ir sudėti į keptuvę. Geria išmiašyti. Gaminama 2val.
Makaronų-kalakutienos apkepas
500 g makaronų
400 g pievagrybių
2 pomidorai
300 g šaldytų žirnelių
500 g kalakuto krūtinėlės file
3 šaukštai aliejaus
druskos
pipirų
žalių petražolių
250 g riebios grietinės
1. Pasūdytame vandenyje apvirkite makaronus 5 minutes. Perdėkite į sietelį, leiskite vandeniui nuvarvėti.
2. Pievagrybius plonai supjaustykite. Pomidorus supjaustykite stambiais kubeliais. Pievagrybius, pomidorus sumaišykite su makaronais ir žirneliais. Įkaitinkite orkaitę.
3. Perplaukite kalakuto krūtinėlės file šaltu vandeniu, nušluostykite ir supjaustykite kubeliais. Iš visų pusių apkepkite karštame aliejuje. Pasūdykite, įberkite pipirų ir sumaišykite su makaronų mišiniu.
4. Petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su grietine, tarkuotu sūriu ir makaronų mase. Įberkite norimų prieskonių. Sudėkite į kepimo formą, išteptą aliejumi. Kepkite orkaitėje apie 30 min.
skanaus Kai vaikai užmiega ....
Raizgynė
As kai neturiu ryziu darau su makaronais, mes vadinam uzkepele
Makaronai arba ryziai
Krabu lazdeles
Cesnakas
Kiausiniai
Vilniaus margarinas arba sviestas
Lydytas suris
Prieskomiai
Isverdu makaronus ( as megstu tik smulkius tuos vermiseliai ar kaip ten jie vadinasi, nes kitokiu nevalgau) , tada supjaustau krabu lazdeles ratukais . Tada ikaitinu skardele islydau margarina arba sviesta ir i ja sudedu ( ismaisytus virtus makaronus su krabu lazdelem smulkiai supjaustytu cesnaku sudetais prieskoniais) tada uzpilu isplaktais kaisiniais ir kepu kol kiausinis nebuna skystas ir pries gala uzdedu sutarkuota suri
Jus net neisivaisduojat kaip skanu
super reikes apdaryti kuria diena, nes ir maniskis labai megsta makaronus
Lazanija su baltu padažu
500 g maltos mėsos
1 didelis svogūnas, sukapotas
400 g konservuotų pomidorų be odelės, sutrintų
2 v. š. pomidorų tyrės
1 kubelis jautienos sultinio
1 1/2 a. š. prieskonių (baziliko, rozmarino)
1 a. š. druskos
1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/4 a. š. paprikos
2 v. š. sviesto
3 v. š. miltų
1 a. š. druskos
1/4 a. š. pipirų
2 puodeliai pieno
1 1/4 puodelio tarkuoto mozarelos sūrio
10 - 12 nevirtų lazanijos lakštų
Keptuvėje apkepti mėsą ir svogūnus, kol mėsa paruduos, o svogūnai suminkštės. Dėti pomidorus, pomidorų tyrę, sultinį ir prieskonius. Uždengti ir virti ant vidutinės ugnies 20 min., kartais pamaišyti.
Tuo tarpu vidutinio dydžio puode ištirpinti sviestą, įmaišyti miltus, druską ir pipirus. Palaipsniui supilti pieną. Užvirti nuolat maišant. Sumažinti ugnį ir virti 1 minutę. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti pusę sūrio.
Supilti pusę mėsos į kepimo indą. Sudėti pusę lazanijos lakštų. Dėti likusią mėsą. Dėti likusius makaronus. Ant viršaus užpilt baltą padažą. Užberti likusį sūrį.
Uždengti ir kepti 200º C orkaitėje apie 40 minučių.
As kai neturiu ryziu darau su makaronais, mes vadinam uzkepele
Makaronai arba ryziai
Krabu lazdeles
Cesnakas
Kiausiniai
Vilniaus margarinas arba sviestas
Lydytas suris
Prieskomiai
Isverdu makaronus ( as megstu tik smulkius tuos vermiseliai ar kaip ten jie vadinasi, nes kitokiu nevalgau) , tada supjaustau krabu lazdeles ratukais . Tada ikaitinu skardele islydau margarina arba sviesta ir i ja sudedu ( ismaisytus virtus makaronus su krabu lazdelem smulkiai supjaustytu cesnaku sudetais prieskoniais) tada uzpilu isplaktais kaisiniais ir kepu kol kiausinis nebuna skystas ir pries gala uzdedu sutarkuota suri
Jus net neisivaisduojat kaip skanu
dariau sita vakar, nezianu ar kazkak ne taippadariau, bet buvo labai sausa
as irgi didele makaronu megeja,turiu klausimeli,ar lazanijos lakstus reikia apvirti truputi pries sluoksniuojant ir dedant i orkaite?labai noriu pasigaminti skaniai,bet nei karto nedariau
Makaronus išverdame.Kiaušinių trynius išsukame su druska, sumaišome su grietinėle, pridedame tarkuoto sūrio ir sumaišome su makaronais. Tada sudedame išplaktus baltymus ir vėl išmaišome. Indą ištepame sviestu, sudedame makaronus.Apkepo paviršių gausiai apibarstome sutarkuotu sūriu.Kepame 180 laipsnių orkaitėje 5-10 minučių.
Labai greitai pagaminamas Man asmeniškai kažko trūko, gal vištienos kokios o vaikams labai patiko
.. Pati didžiausia kvailystė gyvenime- diena iš dienos darant tą patį tikėtis permainų.
pas mus ant bangos tokie makaronai:
makaronus isvirti
darzoves morkas, paprikas, saldzias bulves, cukinijas stambiai supjaustyti ir paprieskoniavus kepti orkaitej apie 20 min.
padazas; pasildyti truputi pieno, ideti daug philadelphia surio - sildant maisyti kol tampa vientisa mase, tik neuzvirinti ir viska sumaisyti.
man skanu ir be surio padazo tik makaronai su darzovem ir trupuciu alyvuogiu aliejaus
pas mus ant bangos tokie makaronai:
makaronus isvirti
darzoves morkas, paprikas, saldzias bulves, cukinijas stambiai supjaustyti ir paprieskoniavus kepti orkaitej apie 20 min.
padazas; pasildyti truputi pieno, ideti daug philadelphia surio - sildant maisyti kol tampa vientisa mase, tik neuzvirinti ir viska sumaisyti.
man skanu ir be surio padazo tik makaronai su darzovem ir trupuciu alyvuogiu aliejaus
Jaučiu ir man patiktų
.. Pati didžiausia kvailystė gyvenime- diena iš dienos darant tą patį tikėtis permainų.
as tai pasiulysiu vaikams daromus spagecius. kai nera laiko o vaikai labai nori spageciu tuomet jie visada manes ispraso na o as padarau labai lengva makaronus su desrelem isverdu makaronus nukosiu juos tada iberiu i keptuve, apibarstau desra ir kepu.. mmmmmmmm skanu !daznai nedarau labiau valgome darzoves :)*