Mama - tai angelas žemėje (nežinomas autorius)

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Antrieji patiekalai. Mėsa. Žuvis. Garnyrai. Dalintis

Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

Puslapiai 1 2
    Mesos patiekalai  
   
avatar
kastoniuke

Pranešimai: 18420

2006-10-15 17:10:16

Makaronai su mėsos padažu 250 g dešros arba maltos mėsos 2-3 riekelės rūkytos šoninės 1 didelis svogūnas aliejaus pomidorų padažo 300 g spageti 1 stiklinė sutarkuoto fermentinio sūrio sojų padažas prieskoniai Karštame (4 šaukštai) aliejuje pakepinti sukapotą svogūną. Įmesti smulkiai supjaustytą šoninę, kubeliais supjaustytą dešrą arba maltą mėsą ir kartu pakepinti. Įpilti pomidorų padažą , sojų padažą arba prieskonių sriubai, cukraus, druskos ir žalumynų. Jei reikia, įpilti šiek tiek vandens. Kartu truputį pakepinti. (padažas labai taškosi, todėl reikia ruošti aukštame puode). Dideliame puode užvirinti 3 litrus vandens su šaukštu aliejaus ir druska. Įmesti makaronus (įdedame tik galus, o makaronai pamažu patys "įeina"). Kai makaronai išvirs (tik nepervirti), nukošti, apipilti verdančiu vandeniu ir tuoj pat patiekti. Lėkštėse apipilti labai karštu padažu, pabarstyti sūriu, kuris nuo aukštos temperatūros turi susilydyti. Gal patiks :?:
Kai vaikai užmiega .... Raizgynė



Cituoti
 
     
   

vaidaz511

Pranešimai: 140

2006-12-04 14:12:41

Mano seimynele dievina Spageti su farsu. tai receptukas toks spagecius verdi tol kol apminksteja bet jie turi buti vos kietoki aisku verdi tarp druskos ir aliejaus paskui kai isverda perplauni saltu vandeniu. ir apkepi keptuveje su alyvu aliejumi nedaug alyvu aliejaus vos del skonio. o farsas ruosiamas paprastai meso butinai jautienos ja sumali ir dedi kepti jinai turi buti biri tai kepdamas maisai maigai kad pasidarytu tokia biri tada dedi paprikas pomidorius supjaustytus kubeliais, dedi pertrintus kaparelius, astrias jalapeno paprikas ir kepi kol suminksteja tada dedi mesos prieskoniu dedi keciupo majonezo ir maisai mase tokia gaunasi tada uzberi tarkuoto surio ir uzdengi kad pastoveti tada i lekte dedi makaronus per visuri padarai tokia duobute dedi ten farsa ir ant virsau dar susiu nu pasaka zinokite.



Cituoti
 
     
   

vaidaz511

Pranešimai: 140

2006-12-04 14:12:55

As labai dar mesgtu darzoviu troskini ir maniskiai vaikuciai labai skaniai valgo, na vyras nori mesos :lol: , tai troskinys labai paprasta bulves kopustas morkos svogunas desreles daryti kaip nuskuti bulviu supjaustai kaip bulviu kosei nei stambiai nei smulkai dedi i puoda ir ant virsaus pripjaustai kopusto, kopustas sukranta kai verda tai jo reikia daugiau, nuskuti morkas svoguna nulupi ir sutarkuoji viska per morkine tarka na su kombainiuku kas turi ir svoguna per ten pat sutarkuoju ta visa isemusi dedu i keptuve ir kepinu kol morkos vos suminksteja tada supjaustai astuonias desrelias ir dedu kartu su morkomis, verdant bulves su kopustais dedu pora kubeliu vistienos ir pora kubeliu i morkas, kai isverda bulves ir iskepa morkos su desreles. Nupilu vandei kuris yra su bulves ir i ta puoda sudedu morkas su desreles ir viska gerai ismaisau ir ant silpnos ugnies maisant dar patroskini viska bendrai, kam reikia dar keciupo biskuti. as megstu ji vos atsalusi kad viskas jaustusi vaikai taip pogi ir valgom labai skanu ir sveika.



Cituoti
 
     
   
avatar
vidux

Pranešimai: 4877

2006-12-15 18:12:39

"Raganu" kepsnys reikes:1kg farso,2 kiausiniai,ivairiu prieskoniu,cesnako,puse stiklines pieno,pora riekeliu batono, bet kokiu grybu,majonezo ,fermentinio surio Gaminimas:i farsa imusu kiausinius,idedu prieskonius,ispaudziu cesnaka,sudedu piene ismirkyta batona,supilu likusi piena,viska sumaisau ir sudedu iskarda,ant virsaus sudedu pakepintus grybus,galit deti svoguno i grybus,uztepu majonezu,uzbarstau tarkuotu suriu ir kepu orkaiteje,kiek laiko kepti nezinau,nes visada ragauju kada iskepe,iskepusi pjaustau norimo dydzio gabaleliais ir tiekiu su virtom bulvem ir truputi pamarinuotom kopustu salotom.Skanaus :!: :lol:



Cituoti
 
     
   
avatar
vidux

Pranešimai: 4877

2007-01-27 19:01:35

na prasom sekmadienio pietus sviezios mesos desreles,keptos orkaitej keptos orkaitej bulves troskinti sviezi ir rauginti kopustai super skanu,mano net vaikai kapoja,net ausys linksta skanaus :!:

(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)




Cituoti
 
     
   
avatar
vidux

Pranešimai: 4877

2007-01-30 16:01:56

makaronai su farsu makaronai farsas 1svogunas 2pomidorai 1-2 skilteles cesnako iv. prieskoniu stambius makaronus isverdi,nukosi ir idedi truputi sviesto tada keptuveje ruosi farsa: keptuveje su aliejum susmulkini farsa mentele norimo dydzio gabaleliais,dedi supjaustytus svogunus,nuluptus ir supjaustytus pomidorus,cesnaka,viska kepini,pries baigiant kepti dedi prieskonius,tada viska baigi kepti ir sumaisai su isvirtais makaronais. Mano seimai labai patinka :lol:



Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-02-01 13:02:46

velnio kepsnys kiaulienos nugarine supjaustytom 1cm storio juostelem- kauip karbonadui sonine, rukytas kumpis ar desreles prieskoniai svogunai mesos gabaliukus siek tiek pamusti, apibarstyt prieskoniais. paruosti idara: supjaustyt sonine, ar desreles ar rukyta kumpi prideti svogunu, astriu prieskoniu deti idara ant mesos kaip dedam ant cebureko- per viduri, tada mesa perlenkiame pusiau, pavoliojam miltuoseir kepam keptuveje is abieju pusiu garnyrui labai tinka bulviu kose, bulvytes fri ar tiesiog apskrudintos bulves patikekit, labai skanu

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Lora

Pranešimai: 7282

2007-02-05 16:02:37

kad labai paprasta, pakepini morka ir svogunu as dedu daug nes man patinka ir kartu mesa apkepi ( messa zinoma supjaustyta kvadrateliais), galima atskirai, bet kartu skonis geresnis, dar kai turiu pridedu visokiu darzoviu papriku, galima pomidoru cukiniju, cia nuo kiekvienos fantazijos. taigi kai apkempa ipili vandens, kad pasittroskintu, zinoma druskos ir prieskoniu nepamirsk, jei nori, kad padazas tirstesnis butu gali ideti truputi miltu. Cia as pati per save toki darau, nes anksciau pirkdavau padaziui fixux visokiu, bet ten per daug konservantu, o taip ir skaniau. Tiesa i padaza gali ideti pomidoru pastos ir tinka jei megstat

Paveikslelis
Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
vidux

Pranešimai: 4877

2007-02-23 18:02:58

na jau gerai: lazanijos lakstus palaikau vandeny,kad suminkstetu pasiruosiu farso kaip kotletams ivairios darzoves tarkuotas suris lazanijos lakstus istrauki is vandens ir kepimo skardoj sluoksniuoji" lakstai ,farsas,darzoves(paprika,svogunai),uzbarsati suri,vel uzdedi lakstus ir kepi,jei norit galit ir daugiau sluoksniu daryt.Skanaus :lol:



Cituoti
 
     
   
avatar
Ledinuke

Pranešimai: 337

2007-02-23 20:02:32

svogunus, paprika, jaunas cukinijas, baklazana, pakepinu alyvuogiu aliejuj, sudrebiu farsa, pakepinu kol pasidaro birus,po to is skardines sudedu kapotus pomidorus savo sultyse, truputi pakaitinu.Pirma sluoksni dedu lazanijos lapus(as nemirkau)po to ta idara, ir vela lapus tiesa suri i tarpus taip pat, paskutinis sluoksnis darzoviu kad gerai apsemtu lakstus,kepu kol suminksteja lapai, tai trunkla apie 20- 30 min ir pries pabaiga uzbarstau suri, na mes megztam taip nemazai.Stai ir viskas valgom su raugintais agurkeliais.Skanaus



Cituoti
 
     
   
avatar
kastoniuke

Pranešimai: 18420

2007-07-29 20:07:34

Maltos jautienos saslykiukai 600 g maltos jautienos, 2 svoguno galvuciu, 1 cesnako skilteles, 1 kiausinio trynio, druskos, maltu juoduju pipiru, 1 valg. sauksto dziovintos paprikos milteliu, 3 valg. saukstų saulegrazu aliejaus, 1 pomidoro, baltos duonos rageliu. Svogunus ir cesnako skiltele nulupkite ir smulkiai supjaustykite. I jautienos farsą imuskite kiausinio tryni ir imaisykite smulkinta svoguna bei cesnaka. Mase pasudykite, iberkite maltu juoduju pipiru ir pagardinkite dziovintos paprikos milteliais. Is paruostos jautienos mases dregnomis rankomis sukuciokite dvylika kukulaiciu, sumaukite juos ant mediniu iesmeliu (ant kiekvieno iesmo po tris), ir sutepkite saulegrazu aliejumi. Jautienos kukulius kepkite ant groteliu arba keptuveje, apversdami is visu pusiu, kol sie graziai apskrus. Pomidora nuplaukite ir supjaustykite griezineliais. Duonos ragelius perpjaukite isilgai pusiau. Keptus jautienos saslykus kartu su pomidoru griezineliais idekite i perpjauta duonos rageli. Papuoskite perazolemis. skanaus
Kai vaikai užmiega .... Raizgynė



Cituoti
 
     
   
avatar
upe

Pranešimai: 11274

2007-10-06 16:10:22

Marinuoti svogūnai prie šašlyko 12 galvučiu svogunu; 1-stiklinė acto; 2,5 šaukšto aliejaus; lauro lapas,druska,pipirai; Viska sudėjus marinata kaitinti iki 75-80 kartu su svogūnais,galima laikyti šalditve 5-6 paras



Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-10-13 15:10:12

parasysiu kelis idomesniu kotletuku receptus 1. KOTLETAI SU SIURPRIZU, KEPTI ORKAITEJE pasigaminate farsa, kaip parastiems kotletams. darote maziukus kotletukus, i ju vidu idedate kokio nors jums patinkancio idaro ( dziovinta slyva ar abrikosas, raugintas agurkas, malti grybai, morkos gabalelis....), pavoliojate kiausinio plakinyje ir dziuveseliuose. skarda iskloti folija, nepilti jokiu riebalu !!!! sudeti i skarda kotletukus ir kepti apie 30-40 min. 2. KOTLETAI SU RUKYTA SONINE velgi is paruosto farso padarote kotletus, juos apvyniojate rukytos sonines juostelemis, galime pasmeigti smeigtuku, kad laikusi. dedam i skarda su siek tiek riebalu ir kepam apie 30-40 min.

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

bombate

Pranešimai: 1914

2008-08-04 08:08:59

Barbekiu sonkauliai 1 kg kiaulienos sonkauliu 1,5 sauksto smulkiai pjaustyto imbiero 1 saukstelis pipiru 1/4 saukstelio malto cinamono 1/4 saukstelio malto muskato riesuto 1 saukstelis druskos 3 saukstai sviesaus/lengvo (light) sojos padazo 3 saukstai viskio Papuosimui kelios skilteles citrinos, citrinos zieveles ir salotu supjaustyti sonkaulius 5 coliu gabalais (atskirti kiekviena man verciasi i cm (Per anksti) sonkaulius ismakaluoti viskyje ir sojos padaze. Sudeti likusius ingridientus ir pamarinuoti sonkaulius 1val. apkepti ant mazos ugnies kol paruduos perpjauti per puse ir sudeti i lekste su papuosimais patiekti karstus Saldziarugsciai sonkauliai 1 kg kiaulienos sonkauliu (supjaustytu i 2 coliu gabalus: atskirti kiekviena ir dar per puse) 1/4 puodelio cili pipiru supjaustytu istrizai 1/2 puodelio ananaso supjaustyto kubeliais 1/2 puodelio svoguno supjaustysto ziedeliais 1/4 puodelio skiltelem pjaustyto pomidoro 2 saukstai kukuruzu krakmolo 1 saukstelis pipiru 1 saukstelis druskos 1 saukstelis kinietisko vyno 1 saukstas sviesaus sojos padazo 1/4 puodelio aliejaus (tailandieciai nenaudoja alyvu aliejaus, kad nepridetu papildomo skonio, Saulegrazu/darzoviu - tiks)apkepinimui 4 puodeliai aliejaus virimui aliejuje saldziarugsciam padazui 1/2 piodelio kecupo 1/4 juostelem pjaustyto jauno imbiero po 1 sauksteli pipiru, druskos, cukraus, 1 saukstas acto 3 puodeliai sultinio sonkaulius isvolioti 1 saukste kukuruzu krakmolo, druskoje, pirpiruose. Vyne ir sojos padaze. pamarinuoti 2-3 val. apkepti (ant vidutines ugnies) kol pagels. Nusausiti. Sudeti i lekste. Padazo ingidientus sudeti i puode uzvirinti> Uzvirus sumazinti ugni ir kaitinti nuolat maisant 15 min. Alieju ikaitinti vok keptuveje (man ir paprasta gerai, bet turi buti gerai ikaitinta). I ikaitusi alieju sudeti cili, ananasus, pomidorus, svogunus, gerai ismaisyti. Imaisyti 1 puodeli padazo. Likusi kukuruzu kramola sumaisyti su 3 saukstais vandens, supilti i vok, maisyti kol viskas sutirstes. Padazu uzpilti sonkaulius. SKANAUS!

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Grikute

Pranešimai: 320

2010-02-18 22:02:47
Re: Mesos patiekalai
Kiaulienos suktinukai su bananais. Išmuši mėsytę su prieskoniais, įdedi puselę banano, susuki, apvolioji kiaušinyje ir džiuvėsiuose, dar kartą apvolioji ir kepu keptuvėje. Norėjau įdėt foto, bet neduoda, rašo , kad kvota.

Paveikslelis
100 darbų ir digiscrapbooking http://100darbu.blogspot.com/



Cituoti
 
     
   
avatar
siepike

Pranešimai: 6439

2010-02-18 23:02:47
Re: Mesos patiekalai
tai kelk foto per radikal grikute ;)

Paveikslelis

Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis


Paveikslelis



Cituoti

 
     
   

xinetax

Pranešimai: 395

2010-03-06 14:03:49
Re: Mesos patiekalai
Ar kas nors viret saltiena? niekaip man neiseina, o taip megstu. Mano mama nevirus niekad tai neturiu pas ka ir paklausti...

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Jūračiukas

Pranešimai: 4

2010-03-09 14:03:49
Re: Mesos patiekalai
Net nesuprantu kaip gali neišeiti šaltiena. Aš kai verdu būtinai idedu mėsos gabalą,svogūną (nenuluptą, kad sultinys būtu skaidresnis), morka, kiaulienos kojyčių ar ausyčių ir labai ilgai verdu kol viskas gerai suverda ir pradeda mėsa nertis nuo kaulo, tada susmulkinu mėsą ir užpilu nuo virimo likusiu skysčiu.Sėkmės bandymuose.



Cituoti
 
     
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2010-03-09 16:03:34
Re: Mesos patiekalai
Gal susigadys.. Mane užkniso standartinai karbonadai. Tai vietoj džiūvėsių pradėjau naudoti miltus. pirma apvolioju miltuose, o tada kiaušinio plakiny. O galima karbonadus ruošti taip: suplakti 2kiaušinius, įdėti majonezo 3 šaukštus, mėgstamų prieskonių ir 3 šaukštus miltų. Toje masėje išvolioti mėsytę. Rieboka, bet skanu.



Cituoti
 
     
   
avatar
kastoniuke

Pranešimai: 18420

2010-03-09 16:03:49
Re: Mesos patiekalai

"Isila"

Gal susigadys.. Mane užkniso standartinai karbonadai. Tai vietoj džiūvėsių pradėjau naudoti miltus. pirma apvolioju miltuose, o tada kiaušinio plakiny. O galima karbonadus ruošti taip: suplakti 2kiaušinius, įdėti majonezo 3 šaukštus, mėgstamų prieskonių ir 3 šaukštus miltų. Toje masėje išvolioti mėsytę. Rieboka, bet skanu.
maniskis visada daro su miltais ir kiausiniu :)
Kai vaikai užmiega .... Raizgynė



Cituoti
 
     
 

Atsakyti

Puslapiai 1 2
 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
 
 
 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą