aš vargstu su maistu.... jau koks nevalgiukas maniškis,tai šakės.... turiu lysti į šikną kad tik ką suvalgytų.... valgo sriubas,bet ir tai turi būti ne kopūstai,ne burokai,nebent išgraibstytos bulvės su sultiniu,tai dažniausia verdu jam atskirai (ryžiai,morkos,bulvės ir mėsos sultinys),dar pakapsnoja dešrelę ar kotletą.....
Maniškiai dabar pastoviai reikalauja koldunu ir suvalgo po 10-15 tai jei zinau kad kuisimes visa diena namuose, einam visi gamint arba pirktinius valgo.
maniskis praktiskai viskas valgo, na nebent isskyrus pieniska sriuba.o dabar ypac kai atsylo orai, tai savaitgaliais kepam kokias desrelias, arba saslyka,karstus sumustinius,balandelius, koldunus ir t.t.t. Dar megsta povandeninius laivus,mes juos taip vadinam, tai desrele ivyniota i vafli ir bulviu kose, ir pavoliota kiausinyje ir pakepta.
maniskis praktiskai viskas valgo, na nebent isskyrus pieniska sriuba.o dabar ypac kai atsylo orai, tai savaitgaliais kepam kokias desrelias, arba saslyka,karstus sumustinius,balandelius, koldunus ir t.t.t. Dar megsta povandeninius laivus,mes juos taip vadinam, tai desrele ivyniota i vafli ir bulviu kose, ir pavoliota kiausinyje ir pakepta.
kaip tu vynioji į vaflį? Smulkiau aprašyk tų laivų gamybos procesą Viliojančiai skamba
vienu zodziu,nusiperki apvaliu vafliu lakstu,pienisku desreliu,bulviu kose tai as is pokeliu uzsiplikinu ( "Mivina" tokie zali pokuciai buna,jie skaniausi"),nes jei darytum is savo virtu bulviu gali ir nepavykti.
Procesas:
1.isverdi desreles
2.uzsiplikini bulviu kose
3.tada imi vafliu laksta, ant jo tepi plonu sluoksniu bulviu kose per visa vafli, tik pritepti reikia nei per storai ,nei per plonai, nu zodziu saikingai, nes vafilis apminksteja,tada dedi desrele ir graziai susuki
4.volioji kiausinyje ir kepi ikaitintam aliejuje
Maniskis tai megsta, o be to ir sotu, ir pieniska desrele as kartais dedu ne visa o supjaustau per puse, zodziu kaip man fantazija isnesa tuo metu
Skanaus
Na pabandžiau aš tavo receptuka pagamint,pasakyčiau kad tikrai skanu,šaunus receptas. Tik aš dar i bulviu koše itarkavau sūrio fermentinio ir po kiaušinio plakinio apvoliojau džiuvėsėliuose .Dėkui tau už receptuka
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Na pabandžiau aš tavo receptuka pagamint,pasakyčiau kad tikrai skanu,šaunus receptas. Tik aš dar i bulviu koše itarkavau sūrio fermentinio ir po kiaušinio plakinio apvoliojau džiuvėsėliuose .Dėkui tau už receptuka
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Smagu, kad patiko
Re: Vaiku megstamiausi patiekalai
mano vaikinukas apetitu nesiskundzia,na nerija kazin kiek bet mano akimis ziurint normaliai pavalgo o megstamiausia tai viskas kas is mesos(tevo vaikas).dar valgo virtinukus su bulvem ir baltu padazu,virtu bulviu cepelnus su kepeneliu idaru,zemaiciu blynus,virtus svilpikus,keptas bulves su kefyru,bulvinius blynus,visus is eiles mesiskus patiekalus.visiskai nevalgo jokiu kruopu,net sriubos nevalgo jei nors sauja kokiu ryziu imetu,nevalgo blynu,sriuba megstamiausia pupeliu,dar darzoviu sriubyte.saldumynu nevalgo visai,islupa ir numeta o paskui tik su popieriuku zaidzia,jam geriausias sausainis tai rieke batono valgo varske,jogurta,surelius tik be sokoladinio glaisto,jei su sokoladu tai iskart meta zemen.dar megsta makaronus bet tik taip,pakepinu gabaliukais pjaustyta pieniska desrele su svogunu ant sviesto,isverdu makaronus apibarstau krapais ir sumaisau su ta kepinta desrele.vaisius kerta visus is eiles,i diena po kelis obuolius sugrauzia.nevalgo pienisku sriubu,negeria pieno.megsta agurkus tiek sviezius tiek ir raugintus,plakta kiausiniene,virto kiausinio nevalgo.na nemazai ka megsta,tik nuo nuotaikos priklauso ar suvalgys nemaza porcija ar tik kelis kasnius.