Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNÄ–LIS      Naujienos      LiniuotÄ—s      Forumas     
 
Forumas > Dvasinis pasaulis Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Dan Brown "The Da Vinci Code"  
   
avatar
Leia

Pranešimai: 1170

2007-10-13 22:10:57
Dan Brown "The Da Vinci Code"
Labu ar yra skaiciusiu sia knyga? Siandiena galvojau daug apie religija- krikscionybe, biblija ir visus jos pasakojimus. Na as negaliu patiketi visom tom istorijom Pradedant Adomu ir Ieva baigiant pasivaiskciojimais ant vandens ir taip toliau. As visai tikiu (pgl D.B.) kad si religija buvo pertvarkyta pagal galingu zmoniu ismone (romos imperatoriaus) tam kad sukurti nauja zmones valdanciaja jega, kuria visi aklai tiketu ir jai paklustu. Visos moterys ziniuones, gydytojos, zolininkes tapo raganomis, 666 velnio skaiciumi, pentagrama irgi suvelnino ir.t.t. Kokios mintys jus uzplusta perskaicius sia knyga? Ja skaiciau daugiau nei pries 7men bet joje tiek daug idiomiu minciu vercianciu susimastyti.... kitaip pradejau ziureti i daugeli dalyku, simboliu ir .t.t.



Cituoti
 
     
   
avatar
Laura*M

Pranešimai: 4465

2007-10-13 23:10:38

Skaiciau. Si knyga man ir patvirtino visa tai kuo abejojau.. Jau esu pasisakiusi kitose temose apie tai, bet pasikartosiu. Religija yra zmoniu isgalvotas dalykas, o dabar ji virto atskira politika. Yra zmones, kurie taip siekia valdzios, kiti per tai siekia uzsidirbti, manau, labai mazai tera zmoniu kurie istikruju tiki.



Cituoti
 
     
   
avatar
Leia

Pranešimai: 1170

2007-10-14 08:10:36

Tai tu Laura M esi netikinti?



Cituoti
 
     
   
avatar
Laura*M

Pranešimai: 4465

2007-10-14 13:10:41

Na as skaitosi esu katalike. Vaikysteje lankiau baznycios chora, lankydavau baznycia kiekviena sekmadieni, vakarais kalbedavau poterius, tikrai tikejau Dievu. Taciau metams begant ir pradejus mokytis, bei sviestis daznai katalikybej atrasdavau tokiu neaiskumu, pvz, kodel kunigams yra uzdrausta tuoktis ir kurti seima, jei kiekvienas zmogus gimsta is moters ir vyro meiles? sakoma, kad kunigas turi pasisvesti tik Dievui. O kodel Dievas to nori? Kodel jis nori visisko pasisventimo jam? Kodel Dievas nori, kad zmones ji garbintu ir visiskai jam pasisvestu? Kodel kunigai skaitydami pamoksla, arba kaip as paskui pradejau vadinti, morala, gasdina zmones, jei netikesite busite pasmerkti kenteti ir panasiai?... Man tai panasu i baznycios siekima valdzios. Ir aplamai kas yra Dievas? Per tuos metus lankydama atkakliai baznycia ir tikedama taip ir nesuzinojau kas jis toks buvo ar yra... Nezinau, gal ka praleidau, gal tai buvo zmogus, kuris dabar mires, bet kodel turiu garbinti mirusi zmogu.. :???: Kad jis sukure zmogu logiskai paaiskinti neimanoma, ir as aisku tuo netikiu. Ir ta istorija apie Ieva ir Adoma.. Kodel Ieva paragavo uzdrausto obuolio? Kodel tas obuolys buvo uzdraustas? Kodel zaltys kalba? Zodziu isvada mano tokia, kad religija, kuria zmones sukure yra grazu. Yra grazu didingos baznycios. Grazu yra Kaledos. Grazu yra santuoka, krikstas ir netgi laidotuves yra grazu. Grazu yra baznytines giesmes ir sekmadienio varpai. Ir as tikiu ne i Dieva, o tiesiog vertinu ka zmones sukure siekdami paaiskinti pasaulio atsiradima, jo prasme, idiegti zmonems geri. Ir sakydama kartais vaikui "Nedaryk blogai, nes Dievulis nubaus" tiesiog siekiu vaiko tikejimo, kad yra kazkas, kas baudzia uz blogus darbus. Ir as pati tuo tikiu. Stengiuosi gyventi teisingai, nes jei ne, zinau, kad viskas atsisuks pries mane dvigubai. Va tep va.



Cituoti
 
     
   
avatar
Leia

Pranešimai: 1170

2007-10-14 15:10:38

As mastau panasiai kaip tu, taciau as manau, kad religijija nebuvo isgalvota zmoniu valdymui, o ja buvo pasinaudota ir ja subjaurojo. Manau religija atsirado is tyro tikejimo ir pagarbos ir buvo kazkas sventa ir grazu, taciau metams begant ji issigime deka tam tikru galingu asmenu. Kaip as supratau tokia minti ir pakisa Dan Brown. Nes as tikiu kad pasaulyje galbut buvo zmoniu kurie galejo daugiau nei kiti, turejo neiprastu sugebejimu, buvo sventi.



Cituoti
 
     
   
avatar
Laura*M

Pranešimai: 4465

2007-10-14 17:10:35

Taip, ta ir noriu pasakyti, kad religija virto politika. Dabar baznycia valdo, tikrai nemanau, kad tyrai tikintys kunigai, ir tie aukstesnieji, neatsimenu kaip vadinasi. Zmones dabar siekia pelno is visko ir visur. O tas vertimas tiketi, tai tikslas - kuo labiau zmones tikes, tuo labiau negailes pinigu aukoti. ir manau daug ko zmones nezino, kaip ten yra su visais baznyciu turtais....



Cituoti
 
     
   
avatar
Leia

Pranešimai: 1170

2007-10-14 21:10:52

nejau niekas daugiau neskaite sios knygos? :???: keista, juk tokia populiari knyga sukelusi karstas diskusijas visam pasaulyje... As pagalvojau, kad reiketu dabar pasauliuj kazkokio tai "Mesijaus"; stebukladario kuris nors kiek pakeltu zmogiskuma i aukstesni lygi... Baisu kas darosi sioj zemej, iki kokio lygio ritasi zmonija.. nejau taip viskas ir vystysis tokiu tempu iki visisko degradavimo ir susinaikinimo?



Cituoti
 
     
   
avatar
Laura*M

Pranešimai: 4465

2007-10-15 14:10:12

O kas tas Mesijas tavo nuomone turetu buti ir ka jis turetu daryti? Ar manai, kad zmones siais laikais tiketu Mesiju, turbut uzdarytu i psichuske, jei zmogus pradetu skelbtis galintis padeti isgelbeti pasauli... Man tai kol kas nera taip jau baisiai tam pasauly, jei kalbesime apie vagystes, mafija, zmogzudystes, ziauruma - juk tai buvo visais laikais. Gladiatoriai, karai, linco teismai, raganu deginimas, netgi Kristaus nukryziavimas. Anksciau man rodos buvo dar baisiau gyventi. O dabar kai pasaulis tobuleja ir zmones protingeja, tobuleja ir nusikaltimai, bet kartu tobuleja ir kova su tais nusikaltimais. Viskas yra ok.. :D



Cituoti
 
     
   

bombate

Pranešimai: 1914

2007-10-15 14:10:34

As skaiciau, ta knyga ir kelias kitas D. B. knygas, man tai abejoniu Dievu visai nesukele, cia gi romanas, daug istoriniu ir kulturiniu ivykiu ir dalyku aprasyta, bet tai cia tik labai gerai parasytas romanas, ziauriai prikaustantis, nezinantiems suteikiantis daug ziniu, o ne moksline ese. Del religijos - daug kas kito istorijos simtmeciuos ir poziuris i Dieva, ir poziuris i zmogu. Kunigams buvo uzdrausta tuoktis tik tai nuo Viduramziu, nes baznycia turedavo daug turto, o kunigui mirus turtas atitekdavo zmonai o ne karaliui, tai del to ir buvo ivestas celibatas, kad turtai po kunigo mirties priklausytu karaliui. Daugumoje saliu gi vienas brolis tapdavo sosto paveldetoju o kitas eidavo i kunigus taip pat del turto, todel ir baznycios itaka vadovavimui buvo labai stipri, ir todel karo grobiai buvo gausiai aukojami baznycioms. Bet tai cia tik baznycios pastatas ir zmones manipuliuojantys "tikejimu", tai ir dabar gi yra visokiu kunigu ir pavydziu ir garbetrosku ir girtuokliu ir dar blogiau..., bet tai tikime ne kunigu - jis tik zmogus.

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2007-10-15 14:10:14

o man jokių tokių kažkokių minčių nesukėlė. nepažiūrėjau į tai labai rimtai? Na, gal buvo tas Jėzus vedęs.. Man netgi ta mintis patinka. Bet šiaip.. skaičiau kaip eilinę knygą, detektyvą kokį. Jeigu kada matėt filmą Stigmos, ten buvo apie tikrąją Bibliją. Ir ten buvo Jėzaus žodžiai, kad jis yra visur - po akmeniu, javų lauke ir tam, kad bendraut su juo, nereikia grandiozinių išpuoštų bažnyčių. Va čia tai man patinka. Kai norėsiu pasimelst ir pakalbėt su Dievu, auksiniai bažnyčios altoriai man greitesnios, tiesesnio kelio ar geresnio "susisiekimo" su Dievu neužtikrins. Jei Dievo nėr širdy, jo nebus ir išpuoštoj bažnyčioj.



Cituoti
 
     
   
avatar
Leia

Pranešimai: 1170

2007-10-15 15:10:02

lAURA M as neturiu mintyje ilgaplaukio vyruko Jezaus su sauniom idejom siems laikams, tai perkeltineprasme parasiau, kad reik kazko kas sukrestu zmones ir pristabdytu dvasini nuosmuki. Na man tai viskas ciki toli grazu neatrodo. As kai pasiziuriu i dabartini jaunimeli ir ju pasauleziura siurpas ima... Kas liecia senovej kilusius ziaurumus, juos galima pateisinti intelekto, ziniu, isilavinimo stoka. Okaip patesisinti dabatrtinius ziaurumus ir zmoniu abejinguma?.. Juk smegenine issivyste iki gana auksto lygio...



Cituoti
 
     
   
avatar
Laura*M

Pranešimai: 4465

2007-10-15 15:10:37

Bombate, kad celibatas kunigams buvo del turto, tikrai nezinojau. Baznycioje mums buvo destoma, kad kunigas turi pasisvesti tik Dievui, todel jam negalima tureti seimos, taip kaip vienuoliams, aisku, vaikams tokios teisybes niekas neaiskins. Leia, aprasyk placiau siuolaikinio jaunimo pasauleziura ir ju dvasini nuosmuki.



Cituoti
 
     
   
avatar
Leia

Pranešimai: 1170

2007-10-15 15:10:40

narkotikai, alkoholis, paleistuvystes nesulaukus pilnametystes, nepagarba vyresniems, rimti nusikaltimai padaryti nepilnameciu- nekalbant apie vagystes ispuolius su peiliais ir kt, kiek zmogzudysciu padarytu vaiku. ir sis skaicius kyla. Senais laikais vaikai turejo zymiai duagiau dvasiniu vertybiu ir pagarbos aplinkiniams nei dabar, nors ir buvo zymiai bukesni uz siuolaikius.



Cituoti
 
     
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2007-10-16 12:10:11

"Laura*M"

Bombate, kad celibatas kunigams buvo del turto, tikrai nezinojau. Baznycioje mums buvo destoma, kad kunigas turi pasisvesti tik Dievui, todel jam negalima tureti seimos, taip kaip vienuoliams, aisku, vaikams tokios teisybes niekas neaiskins. Leia, aprasyk placiau siuolaikinio jaunimo pasauleziura ir ju dvasini nuosmuki.
o tai pvz kaip popas ar liuteronų dvasininkas? jie juk gali ženytis, ar ne? :???: man tai visia patinka, kad jie gali ženytis.



Cituoti
 
     
   
avatar
Laura*M

Pranešimai: 4465

2007-10-16 14:10:41

"Leia"

narkotikai, alkoholis, paleistuvystes nesulaukus pilnametystes, nepagarba vyresniems, rimti nusikaltimai padaryti nepilnameciu- nekalbant apie vagystes ispuolius su peiliais ir kt, kiek zmogzudysciu padarytu vaiku. ir sis skaicius kyla. Senais laikais vaikai turejo zymiai duagiau dvasiniu vertybiu ir pagarbos aplinkiniams nei dabar, nors ir buvo zymiai bukesni uz siuolaikius.
Na sutinku kad staigiai pasauliui pradejus tobuleti ne vien i teigiama puse viskas pasisuko. Matai gyvename tuo persilauzimo ir perversmo laikotarpyje. Juk dar visai neseniai nieko nebuvo, musu tevai netureju nei kompu, nei skalbiankiu, nei mobiliaku, parduotuves nebuvo prikimstos visokiu stiliu drabuziu, batu, maisto , gerimu ir t.t. O dabar per pora desimciu metu atsirado viskas, ir ne tik daiktu, bet ir demokratija, zodzio laisve. Dabar zmones gali kalbeti ka nori, rengtis kaip nori, linksmintis kaip nori. To pasekmeje, vaikai pradejo vystytis greiciau ir bresti, taip kaip pries 20 metu merginos svajodavo apie seksa budamos tik 18 ar 20, dabar televizijos ir kompu deka jau pradeda sviestis budamos 13... Bet manau, kad ta laikotarpi pergyvensim, gal mes pagerejimo jau nepamatysim, bet musu vaikai ir anukai tai turbut.



Cituoti
 
     
   
avatar
Leia

Pranešimai: 1170

2007-10-16 18:10:36

as tik mastau kodel pagerejus gyvenimui zmones geresniais netapo... musu senelius skurdas ismokino vertinti kikviena duonos trupini, o dabar visi visko turi bet kazko visi stresuoti ir pikti. anskciau jei ko nekesdavo i dvikova iskviesdavo viesai, dabar palaukia uz kampo ir kirviu i galbaliukus sukapoja. na cia jauvisai ne i tema ir tokia tema be galo galima varyti :roll:



Cituoti
 
     
   
avatar
Laura*M

Pranešimai: 4465

2007-10-16 19:10:12

As galiu pasakyti kodel dabar yra sunkiau. Kada nieko nebuvo, teisingai, zmones vertino ta ka turi ir neisivaizdavo galintys tureti geriau. Dabar kai visko atsirado padidejo ir norai, vaikai prisiziureje reklamu nori to ir ano, o ne duok dieve kaimynas turi, o as - ne. Aplinkiniu poziuris irgi remiasi i tai kiek tu esi apsirupines, jei esi neturtingas reiskia esi niekam tikes, nesugebi uzsidirbti. Tai stai visi tie atsirade musu norai viska tureti ir vercia stresuoti, nes viskam reikia pinigu, zmogus pasivercia i darbo masina, nebeturintis laiko jokiems dvasiniams dalykams. O kas tingi dirbti suranda budu kaip lengviau tuos pinigus pasidaryti, nes jis irgi visko nori. Sakoma, nera pinigu - nera problemu. Paziurekit i aborigenus, kiek esu maciusi laidas apie juos, jie visada laimingi, sypsosi, nes jie nieko neturi ir jiems nieko nereikia. Nugrybavom nuo temos, bet kad jau viskas taip ishsirutuliojo tai nieko tokio.... :roll:



Cituoti
 
     
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2007-10-16 21:10:01

tik aš nesuprantu, ko bažnyčia taip sureagavo į tą kūrinį. Na, juk tai eilinis grožinės literatūros romaniųkštis., o bažnyčia tarsi viską priėmė už gryą pinigą... Verčia susimąstyti, o gal vis dėlto tiesą ten parašė? :roll:



Cituoti
 
     
   
avatar
Leia

Pranešimai: 1170

2007-10-16 21:10:30

na as apie stresa rasiau referata neperseniausiai kursus lankiau, realybej tai jo viskas ka rasai teisybe, as tiesiog bandau logiskai galvoti, kad del geresnio gyvenimo zmogus turetu buti laimingesnis, bet tokia jau matyt zmogiska prigimtis, kuo daugiau gaunam tuo daugiau norim ir gatavi paskersti savo artima kad to "daugiau" dar daugiau butu. Ir sakau kuo toliau tuo labiau stresuoti ir agresyvus zmones darosi ir tokius vaikus gimdo.... serga depresijomis ir t.t. man baisu darosi kiek zmoniu siandiena yra visiskai priklausomi nuo antidepresantu.



Cituoti
 
     
   
avatar
Laura*M

Pranešimai: 4465

2007-10-16 23:10:44

Isila, as knygos romaniuksciu tikrai nepavadinciau. Tai vienas is geriausiu romanu kuriu skaiciau. O sukele diskusijas todel, kad atskleide daug zmonems nezinomos tiesos. As kartais tiesiog bandau pasidziaugti tuo ka turiu. Atsisedu vakare prie taures likerio, pasileidziu muzika ir atrodo nieko man nereikia, dziaugiuosi, kad galiu atsigerti likerio ir uzsileisti muzika........ :kg:



Cituoti
 
     
 

Atsakyti

Puslapiai 1 2 3 4
 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisÄ—s saugomos, 2010

StruktÅ«ra     RaÅ¡ykite mums     Reklama     AtsakomybÄ—s ribojimas     Apie projektÄ…