Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Konsultuoja psichologės Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    kramto nagus  
   
avatar
naujagimio Justo mamyte

Pranešimai: 40

2007-12-10 17:12:12
kramto nagus
Mano vaikas kramto nagus. Nežinau ką daryti? Gal pipirų pabarstyti. Mano mama sakė, kad kai aš buvau maža man tai labai padėjo. O ką galite patarti Jūs?



Cituoti
 
     
   
avatar
Spinduliuke26

Pranešimai: 1963

2007-12-10 18:12:02

EUROKOS parduotuvėje yra pirkti specialus tepaliukas nagams, kad nekramtytų...



Cituoti
 
     
   
avatar
Spinduliuke26

Pranešimai: 1963

2007-12-10 18:12:18

EUROKOS parduotuvėje yra pirkti specialus tepaliukas nagams, kad nekramtytų. o šiaip tai, kažkur skaičiau kad tai gali būti dėmesio stoka, vaikas jaudinasi dėl kažko...todėl ir kramto nagus...



Cituoti
 
     
   
avatar
Rejaus-mamyte

Pranešimai: 991

2007-12-10 20:12:18

Jo,bėda.Mano kramtė,kramto ir kramtys.Jau 12 metų,ką nedarėm ,kur nėjom,jau vaikis be nagų,jau mėsos užaugo ,sakyk nesakius.Jis pats sako,negaliu atprasti ir viskas... :wallbash:



Cituoti
 
     
   
avatar
Mamytė

Pranešimai: 75

2007-12-11 10:12:55

aš irgi skaičiau, kad vaikas taip daro is nervų. Duokite jam raminamos arbatėlės, pažaiskite daugiau su juo, skirkite dėmesio.



Cituoti
 
     
   
avatar
Edita Kuogiene

Pranešimai: 29

2007-12-12 16:12:29
Re: kramto nagus

"naujagimio Justo mamyte"

Mano vaikas kramto nagus. Nežinau ką daryti? Gal pipirų pabarstyti. Mano mama sakė, kad kai aš buvau maža man tai labai padėjo. O ką galite patarti Jūs?
Yra pastebėta, kad nagus dažniau kramto jautrūs, nervingi vaikai. Pabandykite rasti priežastį kodėl Jūsų vaikutis kramto nagus. Gal įsitempęs ar nerimauja, gal tiesiog nuobodžiauja. Pakalbėkite su juo, paklauskite: "ar tau ko neramu?" Pašalinus priežastį gali būti, kad išnyks ir reiškinys. Dar galima paprasčiausiai nukreipti dėmesį, pavyzdžiui, pasiūlyti jam užsiėmimą ar žaidimą, kur būtų užimtos rankytės.



Cituoti
 
     
   
avatar
Leia

Pranešimai: 1170

2007-12-12 16:12:25

man tai baisiausia kai pamatau pas suaugusius nukramtytus nagus, pasirodo kitiems tas islieka visa gyvenima :schockiert:



Cituoti
 
     
   
avatar
Regido

Pranešimai: 231

2008-01-20 19:01:02

Mano vaiko naguciai sluoksniuojasi, tokie trapesni, luzinejantys yra - tikrai negrazus. Ir si problema jau labai sena. Gydytojai teigė, kad tai kalcio trūkumas. Jau į tą kalcį (išbandėm kelias rūšis net, vartojom ilgesniais kursais) dukra net pažiūrėti nenori... O nagučiai kaip sluoksniavosi, taip sluoksniuojasi, net keitėm žirklutes (manėm, gal bėda jose), deja... Ji juos nekramto, bet paprasčiausiai lupinėja, krapštinėja ir pan. Baram, bendraujam, bet priežasties ar pasekmės neatrandam ir jos pašalinti nepavyksta. O šiaip, manau, kad vaiko juk visada nesužiūrėsi, kada jis juos spėja nukramtyti, "nuraškyti" ir pan. Nežinau net kaip gelbėtis. Gal turit kas patirties praktikoje šiuo klausimu? Būtų labai vertinga ne tik man, manau.



Cituoti
 
     
   
avatar
Nida

Pranešimai: 426

2008-05-07 14:05:12

mano sūnus irgi kramtė nagus... kai pradėjau leisti į darželį, po kelių savaičių pastebėjau, kad nė vieno nenukramtyto nago nėra. Bandžiau jam visaip aiškinti, kad skaudės, negražu ir pan. Tepiau tuo minėtuoju tepaliuku. Blogiausia, kad namuose jo taip darant niekada ir nemačiau. susirgo vaikas bronchitu, sėdėjom namie 3 savaites. Nageliai gražūs gražutėliai, nė vienas nenugraužtas. pradėjo eit į darželį - viskas, vėl visi nagai nugraužti. Bet dar po kokio mėnesio pastebėjau, kad vėl užaugę nagai. Žodžiu, nežinau kas ten tame darželyje jį vertė taip daryti...



Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą