Kalėdiniai gėrimai
manau jiems reiktų atskiros temos, kad čia manęs nepultumet
Taigi raudonasis karštas vynas pora receptelių
1 L - lengvo raudono vyno
1/2 - 1 L - vandens
- pagal skonį
- Cukraus
- cinamono lazdelė
- pora gvazdikelių
- citrinos riekelių.
viską kartu užkaitinti, bet nevirti, galima įdėt dar vanilinio cukraus
*******
butelis raudono vyno
sultys iš vieno apelsino ar citrinos
truputi cukraus
gvazdikelių
cinamono
taip viska tik užkaitinti, bet neužvirinti
****
1/8 l raudono vyno
1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
1 cinamono lazdelė
2 gvazdikeliai
2 arbatiniai šaukšt. cukraus
į puodą supilt vyną, įpilt šviežiai spaustų citrinos sulčių, taip citrinos riekelių ir kt. prieskonius, jei vynas sausas galima daugiau cukraus įdėt, vyną tik užkaitint ir pilt ė karščiui atsparų indą
Kalėdinis vynas
3/4 raudonojo vyno
1/4 vandens
1 maišelis juodos arbatos
1 lazdelė cinamono
2 gvazdikėliai
cukraus
truputi citrinos sulčių
1 apelsinas
apelsiną nulupt taip, kad neliktu visai baltos odelės, nes ji priduos kartumą, bet palik oranžinę žievelę.
vyną, vandenį, arbatos maišelį, aplesino žievelę ir prieskonius užkaitinti tik neleist užvirt, paskaninti cukrumi ir palikt 20 min pritraukti. Visada patiekti labai karštą
Bealchoholinis Medaus kalėdinis vynas
1 l raudonųjų vynuogių sulčių
200gr medaus
2 valg. šaukst. cukraus
2 supjaustytos citrinos griežinėliais
1 valg. šaukšt. cinamono
1/2 valg. šaukšt. kardamono
truputi maltų gvazdikelių
viską kartu užkaitinti, kol medus išsileis, veliau išgaudyti citrinos griežinėlius ir gerti karštą
Advento punčas
200ml vynuogių sulčių
1 arbt. šaukšt. razinų
1 arbt. š. kapotų migdolų
po truputį cinamono , maltų gvazdikėlių, kardomono.
truputi citrinų sulčių
sultis, razinas, migdolus ir prieskonius užkaitinti ir pagal skonė paskaninti citrina
*****
Vaikiškas vaisinis punčas
0,5 l vaisinės arbatos
0,5 l obuolių sulčių
vienos citrinos sultys
3 arbt. š. medaus
arbatą užvirinti ir palikt 10 min pritraukt, tada supilt sultis ir medų viską gerai išmaišyt, dar užkaitinti, kad medus višiskai istirptų
Kiaušininis punčas (Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
200ml grietineles
1 pok. vanilinio cukraus
1 l balto vyno
0,1 l Romo 58 %
0,4 l kiaušinio likerio
grietinėlę su vaniliniu cukrumi išplakti iki standumo
vyna užkaitinti, bet neužvirti, tada supilt romą ir likerį, viską kaitinti maišant šluoteletik neleist užvirt, nes tada kaišini likeris sušoks i gabaliukus,
patiekti stikliniuose puodeliuse ant viršaus uždedant išplatą grietinėlę
*****
1/2 kiaušininio likerio
1 l pusiau sauso balto vyno
1-3 valg.š. rudojo cukraus (pagal skonį)
cinamono milteliais ar lazdelę kaip kas mėgsta
likerį su cukrumi išmaišyti ir užkaitinti, kad cukrus ištirptų. tad supilt vyną ir cinoma ir vėl viską užkaitint.
kam per stiprus pasirodys, galima dar įpilt 200 ml grietinelės ir 200 ml vandens, tad skonis švelnesnis
******