|
|
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo |
Pažymėti visas temas kaip perskaitytas |
Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas
|
|
Agurkai |
|
|
Anonymous
Pranešimai: 2620
2008-08-13 15:08:39
|
Agurkai
nepikit bet konservotu agurku receptu labai daug. del to nauja tema.
cia rasom tik skanius receptus skirtus agurkam kurie tiknka laikyti zemai.
|
|
|
|
|
|
upe
Pranešimai: 11274
2008-08-13 15:08:09
|
na aš pirma...agurkus užraugiam i puoda su žolėmis tam skirtomis,litrui vandens šaukštas druskos,parauginam 3 paras,po to perenkam agurkus,kurie minkšti nerekomenduoju dėt i stiklainius,rauga perkošti per sieteli užvirinti ir užpilti i išanksto sudėtus i stiklainius agurkus,užsukam dangtelius
|
|
|
|
|
|
Anonymous
Pranešimai: 2620
2008-08-13 15:08:00
|
be atsto.
tik trilitrinei slovikai!
1. agurkai.
2. krapai.
3.joduju serbentu lapai.
4. raudos kartus pipiras, cili. - maza gabaliuka.
5. 5-jodeji pipirai,5-kvepenteji pipirai.
6. cesnakas.
7. druska (stambi).- 2 val. saukstai.
8. cukrus- 2 val. saukstai.
9. citrinos rugstis.-1 arbatini sauksta
isplaunam ir sterilizojam slovikus. i sloviko dugna sudedam preskonius- krapus, cesnaka, pipirus. nusiplaunam labai gerai agurkus su saltu vandieniu. tada agurkus sudedam i kokiu bliuda ir uzpilam verdanciu vandeniu. vandieni iskarto nupilam, ir agurkus sudedam i stiklainius. tada ant agurku suberiam druska, cukru, citrinos rugsti. viska uzpilam verdanciu vandieniu. tik tada dedam kelis serbentu lapus, ir uzdarom. stiklaini statom aukstin dugnu ir siltai uzklajam. taip laikom iki kitos dienos.
skanaus.
|
|
|
|
|
|
Anonymous
Pranešimai: 2620
2008-08-13 15:08:16
|
daug zaidimo bet labai skanu.
agurkus uzmerkti saltam vandenij 4 valandom. po to nuplaunam, nupjaustom uzpakaliukus. ir uzpilam verdanciu vandieniu ir taip laikom dar 30 minuciu.
3-ius stiklainius gerai plaunam. ir uzpilam iki virsaus verdanciu vandieniu. kad stiklainis nesptagtu idedom metalini sauksiuka. taip laukom 15-20 minuciu.
visas zoles(kokios jums patinka) uzpilam verdanciu vandieniu, ir iskarto nupilam.
verdam marinada.- ant 1,5 litro(tiek reike venam stiklainiui) vandens dedam 2 val. saukstus druskos stambios, 2 val. saukstus cukraus. verdam 5 minutes.
i stiklainius sudedam zoles, agurkus, uzpilam marinata ir laikom 20 minuciu. tada marinata supilam vel i puoda ir verdam dar 5 minutes. vel uzpilam agurkus marinadu. tada tesie i stiklaini supilam po 1 val. sauksta atsto esencijos. ir uzdarom. tada slovika apverciam aukstin dugnu, uzklojam ir taip laikom para.
|
|
|
|
|
|
Zitulka
Pranešimai: 8311
2008-08-13 17:08:20
|
Į paruoštą stiklainį dėti krapų,vyšnių,juodųjų serbentų lapų,neitin didelį krieno lapą,porą česnako skiltelių,2 lauro lapus,4-5 kvepiančių pipirų žirnelius.Tada sudėt nuplautus agurkus ir užpilt verdančiu vandeniu,palaikyti 5 valandas,tada nupilti tą vandenį į puodą ir užvirinti.Kol verda į stiklainį įdėt 2 šaukštus druskos,3 šaukštus cukraus,2 šaukštelius rūgštelės.Užpilti tuo nupiltu verdančiu vandeniu,usukti,apversti stiklainį ir užklot šiltai iki kitos dienos.Dar galima įdėti saldaus pipiro (paprikos) gabaliuką,bet nebūtinai.
|
|
|
|
|
|
vaiduuse
Pranešimai: 7092
2008-08-13 21:08:24
|
paprastai darau taip: agurkus užpilu karštu vandeniu, palaikau 10-20 min (kaip laiko turiu ), sukemšu į trilitrius stiklainius, į juos pridedu įvairių prieskonių, po 2 š. druskos, 2 š. cukraus, 1 arb.š. citrinos rūgšties, užpilu verdančiu vandeniu ir užsuku
šiandien dariau kitaip (rašiau temoj konservavimas): pradžia tokia pat, tik į stiklainius nedėjau druskos, cukraus ir citrinos rūgšties, o išviriau marinatą - 1 st. vandens, 1 st. 9 % acto, 1 st. cukraus, 2 š. druskos, juos užpyliau agukus stiklainiuose ir užsukau (šio kiekio marinato pakanka tik 1 trilitriui).
|
|
|
|
|
|
upe
Pranešimai: 11274
2008-08-14 14:08:25
|
Agurku mišrainė žiemai [tinka ir jau perauge agurkai '>
8 kg agurku,500g acto,500g aliejaus,100g druskos,2 stiklinės cukraus,4 skilteles česnako,4 šaukštai kapotu petražoliu,1 šaukštelis maltu pipiru.
agurkus supjaustyti grežinėliais,sudėti visus ingridientus,permaišyti ir laikyti 2-3 val.vis pereodiškai juos permaišant,kad atsirastu sulčiu,po to krėsti agurkus su sultimis i paruoštus vakavimui stiklainius ir dėti i puoda su vandeniu,kaitinimui,kai užvirs puode vanduo dar pakaitinti 10-15 minučiu ir išėmus užsukti dangtelius.Tikrai skani mišrainė asmeniškai išbandžiau
|
|
|
|
|
|
Anonymous
Pranešimai: 2620
2008-08-15 09:08:51
|
ar zinot kad visniu lapai dedami kad agurkai tamsesni butu. ta prasme del spalvos.
|
|
|
|
|
|
Zitulka
Pranešimai: 8311
2008-08-15 09:08:46
|
Nea,aš save tokia visažine laikiau o to nežinojau
Upe,darysiu agurkus pagal tavo receptą.Žiemą parašysiu ar patiko
|
|
|
|
|
|
upe
Pranešimai: 11274
2008-08-15 09:08:58
|
"Zita @"Nea,aš save tokia visažine laikiau o to nežinojau
Upe,darysiu agurkus pagal tavo receptą.Žiemą parašysiu ar patiko
na jai tau nepatiks tai skubu pranešt kad tu busi pirmoji,tas receptukas labai gerai jai kas turi daržus ir nesuspėja sužiūrėt agurkus,žinai kaip perauga,tai nei juos vakuot nei raugt,o tai mišrainiai jie tinka,na lauksiu tavo vedikto [oi bus tau jai nepatiks patikėk '>
|
|
|
|
|
|
Zitulka
Pranešimai: 8311
2008-08-15 10:08:23
|
"upe"[quote="Zita @"'>Nea,aš save tokia visažine laikiau o to nežinojau
Upe,darysiu agurkus pagal tavo receptą.Žiemą parašysiu ar patiko
na jai tau nepatiks tai skubu pranešt kad tu busi pirmoji,tas receptukas labai gerai jai kas turi daržus ir nesuspėja sužiūrėt agurkus,žinai kaip perauga,tai nei juos vakuot nei raugt,o tai mišrainiai jie tinka,na lauksiu tavo vedikto [oi bus tau jai nepatiks patikėk '>
Ne,aš tuos kur paraugintusį slovikus paskui darau.Oi kaip isigandau žinok
|
|
|
|
|
|
upe
Pranešimai: 11274
2008-08-15 10:08:10
|
"Zita @"[quote="upe"'> "Zita @"Nea,aš save tokia visažine laikiau o to nežinojau
Upe,darysiu agurkus pagal tavo receptą.Žiemą parašysiu ar patiko
na jai tau nepatiks tai skubu pranešt kad tu busi pirmoji,tas receptukas labai gerai jai kas turi daržus ir nesuspėja sužiūrėt agurkus,žinai kaip perauga,tai nei juos vakuot nei raugt,o tai mišrainiai jie tinka,na lauksiu tavo vedikto [oi bus tau jai nepatiks patikėk '>
Ne,aš tuos kur paraugintusį slovikus paskui darau.Oi kaip isigandau žinok
ai tuos raugintus..... ,na žiū...tai priklauso kaip parauginsi....čia jau ne tik receptas dar ir tavo geros akies druskos kiekiui nustatyt reik
|
|
|
|
|
|
upe
Pranešimai: 11274
2008-08-15 10:08:07
|
Su serbentais rauginti agurkai
5kg agurku,1kg raudonuju serbentu,česnakas,ryšulėlis krapu
Rauginimui:3 l vandens reiks 120g druskos
Agurkus nuplaukite ir nusausinkite.Dėkite i pakaitintus stiklainius.Agurkus sluoksniuokite su serbentais,krapais,česnaku.Užpilkite karštu raugu ir pasterizuokite
|
|
|
|
|
|
kari
Pranešimai: 5557
2008-08-18 13:08:55
|
zinot, as jau antri metai konservuodama pomidorus ir agurkus nebededu jokiu zoliu ( krapu, serbentu, vysniu, krienu lapu...). pernai tiesiog ju po ranka neturejau konservuodama, o siais metais net neketinau stiklainiuose deti lapu. paaskui graibyti juos reikia. kuo puikiausias skonis be ju. tiesiog dedu cesnaka, pipiru zirnelius, garstyciu zirnelius ir lauro lapus.
|
|
|
|
|
|
astieska
Pranešimai: 1212
2009-07-20 13:07:51
|
Norejau pasiteiraut jusu nuomones kazi kuris budas agurkus marinuot pats saugiausias kad nenusaudytu dangteliai?
kaip mane uosvene mokino,tai labai daug laiko ir duju reikia,kiekviena trilitreka atskirai,kibire su vandeniu,idedi sloinika ir kaitini 10min nuo kibire esancio vandens uzvirimo,uzkniso toks budas o kitaip marinuot nemoku Biski paraugintu,ir uzdarytu seimyna nemegsta Siandie visa kibira agurku is siltnamio prisiskyniau,suku galva kaip cia greiciau uzvakuot
|
|
|
|
|
|
upe
Pranešimai: 11274
2009-07-20 13:07:26
|
Na papasakosiu kaip aš vakuodavau.Stiklainius išplaudavau gerai,agurkus taip pat.Po to sudedu viska i stiklainius,na paruošiu jau kaip marinavimui,užverdu vandeni ir virinta ji ipilu i paruoštus stiklainius,palaikau truputėli,po to išpilu atgal iš stilainiu vandeni i puoda,vėl užvirinu ir tada jau antru kartu sudedu i vandeni druska ir juos užpilus užsuku.Nes mane irgi nervina tie kaitinimai.Na man stovėdavo,šiaip tokiu budu viska vakuoju,tik va paprika tai stengiuos pirmu karštu vandeniu ilgai nelaikyt,nes po to ji buna gan minkšta
P.S beje žoles taip pat sudedu jau i stiklainius kartu su agurkais,kad jos nusiplkintu pirmu vandeniu
|
|
|
|
|
|
astieska
Pranešimai: 1212
2009-07-20 13:07:40
|
"upe"Na papasakosiu kaip aš vakuodavau.Stiklainius išplaudavau gerai,agurkus taip pat.Po to sudedu viska i stiklainius,na paruošiu jau kaip marinavimui,užverdu vandeni ir virinta ji ipilu i paruoštus stiklainius,palaikau truputėli,po to išpilu atgal iš stilainiu vandeni i puoda,vėl užvirinu ir tada jau antru kartu sudedu i vandeni druska ir juos užpilus užsuku.Nes mane irgi nervina tie kaitinimai.Na man stovėdavo,šiaip tokiu budu viska vakuoju,tik va paprika tai stengiuos pirmu karštu vandeniu ilgai nelaikyt,nes po to ji buna gan minkšta
P.S beje žoles taip pat sudedu jau i stiklainius kartu su agurkais,kad jos nusiplkintu pirmu vandeniu
o nepameni kiek visko dedavai druska,cukru acta ir t.t jei nesunku parasyk
P.s o stiklainiuose ir asgurkai jau turi but sudeti?
ir kokia priemone plauni stiklainius,nes atseit tas ir tutri didele reiksme?
|
|
|
|
|
|
upe
Pranešimai: 11274
2009-07-20 14:07:00
|
Na dėl kiekiu reik pasiknist užrašuose,o i stiklainius iškart sudėdavau žoles česnakus,agurkus ir viska nuplikydavau karštu vandeniu,na tas visas bakterijas.Kadangi vienais metais žoles sudėjau tik po pirmo nuplikinimo,man išaudė stiklainiai,todėl kad žoles buvo neapiplikintos.Na o kas liečia stikainiu plovima,tai kažkokiu ipatingu priemoniu neturiu,paprasčiausiai išplaunu su indu plovimo priemone ir gerai išskalauju,apverčiu,kad išbėgtu vanduo,tik dangtelius atskirai virinu sudėjus i vandeni,beje juos tiksliau virinu padarius sodos tirpaliuka
Kiekiai lyg litrui budavo po šaukšta,bet aš matai dėdavau esencija,ne acta.Pastaraja pildavau jau kaip vanduo užvyres prieš išjungiant ugni
|
|
|
|
|
|
astieska
Pranešimai: 1212
2009-07-20 14:07:44
|
"upe"Na dėl kiekiu reik pasiknist užrašuose,o i stiklainius iškart sudėdavau žoles česnakus,agurkus ir viska nuplikydavau karštu vandeniu,na tas visas bakterijas.Kadangi vienais metais žoles sudėjau tik po pirmo nuplikinimo,man išaudė stiklainiai,todėl kad žoles buvo neapiplikintos.Na o kas liečia stikainiu plovima,tai kažkokiu ipatingu priemoniu neturiu,paprasčiausiai išplaunu su indu plovimo priemone ir gerai išskalauju,apverčiu,kad išbėgtu vanduo,tik dangtelius atskirai virinu sudėjus i vandeni,beje juos tiksliau virinu padarius sodos tirpaliuka
Kiekiai lyg litrui budavo po šaukšta,bet aš matai dėdavau esencija,ne acta.Pastaraja pildavau jau kaip vanduo užvyres prieš išjungiant ugni
Nu aisku,manau kiekius desiu tuos pacius kaip ir anksciau marinuodavau Gal didelio skirtumo ir nebus Dekui
|
|
|
|
|
|
vaiduuse
Pranešimai: 7092
2009-07-21 17:07:04
|
aš tai agurkus užpylusi karštu vandeniu palaikydavau, kol truputį paminkštėja (5-10 min), tada juos dedu į stiklainius su česnaku, krapais ir kt. priedais ( į trilitrį 2 šaukštai druskos, 2 šaukštai cukraus, 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties), užpilu verdančiu vandeniu ir užsuku. Nenušaudo niekad
|
|
|
|
|
|
1
2
|
|
|
|
|
|
|
|