na aš pirma...agurkus užraugiam i puoda su žolėmis tam skirtomis,litrui vandens šaukštas druskos,parauginam 3 paras,po to perenkam agurkus,kurie minkšti nerekomenduoju dėt i stiklainius,rauga perkošti per sieteli užvirinti ir užpilti i išanksto sudėtus i stiklainius agurkus,užsukam dangtelius
upe, a tu užraugi šaltam vandenį ir paskui po 3 dienų tą patį vandenį užvirini? Jis būna skaidrus?Žolių nebedėt? Nė priedų jokių?
as marinavime esu zalias zalias zmogeliukas.Va is kaimo parsiveziau 6 kg mazu agurkeliu,krapu, vysniu lapu ir cesnaku. Mielosios parasykit super paprasta marinavimo buda.Kaip man juos uzvakuoti.Tik jei galit nuo A iki Ž Siandien reikia.
[quote="upe"'>na aš pirma...agurkus užraugiam i puoda su žolėmis tam skirtomis,litrui vandens šaukštas druskos,parauginam 3 paras,po to perenkam agurkus,kurie minkšti nerekomenduoju dėt i stiklainius,rauga perkošti per sieteli užvirinti ir užpilti i išanksto sudėtus i stiklainius agurkus,užsukam dangtelius
upe, a tu užraugi šaltam vandenį ir paskui po 3 dienų tą patį vandenį užvirini? Jis būna skaidrus?Žolių nebedėt? Nė priedų jokių?
Ta pati rauga,virinu,tik perkosiu ji,kad ne butu žoliu.Jis ne buna skaidrus,po to kaip pastovi tai nuseda ir paskaidreja ,jokiu priedu virindama nebededu
nieko sudetingo agurku marinavime nera.
dabar tik galvojuj, tie tavo turimi 6 kg, tai cia kiek litrais?
zodziu agurkus nuplovusi prikemsi i stiklainius, geriausia 2 ar 3 litru.
paruosi marinata- vienam litrui vandens reikia 2 saukstu druskos, 2-3 saukstu cukraus, apie 100 ml acto, lauro lapeliu, pipiru, cesnako.
as dar paskui paragauju marinato ir pridedu, ko atrodo truksta.
uzverdi marinata ir uzpili ant agurku stiklainyje.
jei agurkai nedideli, gali is karto uzdengti dangteliais, jei dideli - palaikyti koki 20 min, nupiklti marinata i puoda ir dar karta uzvirti, tada supilti ant tu paciu agurku ir tada jau uzdaryti dangteliais.
laikosi ilgai net siltoje patalpoje, ir skanu
mano nepakartojamas lengviausias receptas (kiekvienais metais taip darau - nepavedė nė karto)
1 litrui
agurkus sudedam į stiklainius,pridedam pirktinių prieskonių (yra specialūs),dedam 1arbat.šaukštelį citrinos rūgštelės,2a.šaukšt druskos ir 3 a.š. cukraus. Užpilam verdančiu vandeniu,užsukam,išmaišom. Nereikia jokių kaitinimų,tik būtina slovikus išgarinti......
Aš pernai dariau ir šiemet biški,pagal Upės receptą,tikrai skanūs gaunasi
O labiausiai tai patinka tas variantas,kad galima juos užmerkti trim dienom ir paskui tvrakyti jei nėra laiko iškart marinuot kitaip
Žiūriu, Vitlija, nupjausčius agurkų galiukus. O mes paliekam Vakar aš pati turbūt pirmą kartą dėjau agurkus į stiklainius - tai irgi savotiškas menas, kad kuo daugiau jų būtų galima sutalpinti
Žiūriu, Vitlija, nupjausčius agurkų galiukus. O mes paliekam Vakar aš pati turbūt pirmą kartą dėjau agurkus į stiklainius - tai irgi savotiškas menas, kad kuo daugiau jų būtų galima sutalpinti
vyro mama labai skaniai daro, tai nuziurejau receptuka nezinau, kam tuos uzpakaliukus nupjaut reikia, bet taip jau pas ja buna :d
vyro mama labai skaniai daro, tai nuziurejau receptuka " /> nezinau, kam tuos uzpakaliukus nupjaut reikia, bet taip jau pas ja buna :d
Aš tai pagal savo mamą viską darau, nes pas ją man skaniai būna. Anyta mano irgi galus nupjausto, nors man atrodo kad nesvarbu ar nupjaustyti, ar ne - svarbiausia marinato skonis Ir dar vieną dalyką šiais metais sužinojau - marinuojant ar raugiant į vieną stiklainį reikia dėti tik vienos rūšies agurkus, kad nebūtų minkšti ir kad neišpūstų dangtelio
Aš tai pagal savo mamą viską darau, nes pas ją man skaniai būna. Anyta mano irgi galus nupjausto, nors man atrodo kad nesvarbu ar nupjaustyti, ar ne - svarbiausia marinato skonis Ir dar vieną dalyką šiais metais sužinojau - marinuojant ar raugiant į vieną stiklainį reikia dėti tik vienos rūšies agurkus, kad nebūtų minkšti ir kad neišpūstų dangtelio