Re: Ivairus antrieji patiekalai
Dar vienas mano šiek tiek prisviles "pirmas blynas"
Vištienos blauzdelės su įdaru tešlos maišelyjeReikės:
500g sluoksniuotos tešlos(aš aišku naudojau pirktine)
600 g vištų blauzdelių,
Įdarui:
300 g grybu,
700 g bulvių,
150 g svogūno,
50 ml pieno,
30-50 g sviesto,
druskos,žalumynu,pipiru
Aliejaus kepimui
Nuskutam bulvytes.Jas sudedam į puodą ir užkaičiam.Susmulkinam svogūno galva,grybus.Pilam į keptuve svogūną,apkepinam jį truputėli ir po to supilam smulkintus grybus.Kepinam kol išgaruos skystis(apie 15min.)
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Iš anksto pamarinuotas blauzdeles dedam i keptuve su aliejumi,jas apskrudiname iki auskinės spalvos iš visu pusiu,po to uždengiame dangčiu ir kepiname iki pilno jų iškepimo (maždaug 25-30min.)
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams) (Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Į virtas bulves sudeda sviesta,įkaitinta (bet ne užvirinta) pieną ir sugrūdame koše.Į dar karša koše sudėti kepintus svogūnus ir grybus,viska gerai išmaišyti ir leisti košei atvėsti.
Tešlos lakštą iškočioti iki 3mm storio ir supjaustyti kvadratėliais 15x15cm,tešluos likučius panaudosite maišelio pagrindui,kad apačia tešlos nesuplyštu.Dedame ant išpjauto kvadrato tešlos iš atraižų sulipdyta pagrindą,ant jo pora šaukštu bulvių košės ir statom stačia mūsų iškepta blauzdele.Tešla surenkame į maišeli ir viršų surišame siūlų.Tik jo labai neužveržkite.Blauzdeliu kauliukus apsukite folija.Maišelius sudėkite į skarda,kuria išklojot aliejumi suteptu kepimo popieriumi.Pašaukite į įkaitinta orkaite (180oC).Kepti maždaug 15-20 min.Likus 5-10 min iki pabaigos kepimo nuimkite folija nuo bluzdeliu kauliuku.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams) (Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams) P.S. Mano klaidos,tešlos gabalėliai 15x15 buvo tikrai per maži,darykite didesnius,aišku tai priklauso nuo blauzdeliu dydžio.Ir maišelį stenkitės padaryti didesni,kad tešla padengtu visa blauzdele,pats užrišimas būtų ant kaulo.Mano atveju tešla buvo per žemai užrišta ir blauzdelės pradėjo bėgti lauk iš maišelio Dar į bulvių koše dėjau 1 kiaušinį.
[quote="kastoniuke"'>Bulviu plokstainis su lasisa
Bulviu, truputis sviesto, keliu saukstu grietines, tarkuoto parmezano, druskos.
Idarui: lasisos (arba kitokios zuvies), pieno, lauru lapeliu, juoduju pipiru, sviesto, miltu, saldytu zirneliu, grietineles.
Bulves isvirti. Nusunkus ideti sviesto, grietine, suberti suri ir gerai viska sutrinti. Zuviets gabaliukus sudeti i kepimo skarda, supilti piena, sudeti pipirus, lauro lapelius ir kepti orkaiteje apie 15 min. Svieste pakepinti miltus, supilti skysti kuriame kepe zuvis ir viska gerai ismaisyti. Padazas turi sutirsteti. Toliau sudeti zirnelius ir kelias minutes dar pakaitinti ir tuo padazu kuris gavosi apliejam zuvi, supilam grietinele. Ant virsaus sudedam bulviu kose lygiai ir dar kokiam pusvalandziui dedam i orkaite karsta.
Skanaus
labai skaniai atrodo,gaila kad kaledoms negaminau,bet tikiuosi pagaminsiu Naujiems
skanu
Dar vienas mano šiek tiek prisviles "pirmas blynas"
Vištienos blauzdelės su įdaru tešlos maišelyjeReikės:
500g sluoksniuotos tešlos(aš aišku naudojau pirktine)
600 g vištų blauzdelių,
Įdarui:
300 g grybu,
700 g bulvių,
150 g svogūno,
50 ml pieno,
30-50 g sviesto,
druskos,žalumynu,pipiru
Aliejaus kepimui
Nuskutam bulvytes.Jas sudedam į puodą ir užkaičiam.Susmulkinam svogūno galva,grybus.Pilam į keptuve svogūną,apkepinam jį truputėli ir po to supilam smulkintus grybus.Kepinam kol išgaruos skystis(apie 15min.)
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Iš anksto pamarinuotas blauzdeles dedam i keptuve su aliejumi,jas apskrudiname iki auskinės spalvos iš visu pusiu,po to uždengiame dangčiu ir kepiname iki pilno jų iškepimo (maždaug 25-30min.)
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams) (Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Į virtas bulves sudeda sviesta,įkaitinta (bet ne užvirinta) pieną ir sugrūdame koše.Į dar karša koše sudėti kepintus svogūnus ir grybus,viska gerai išmaišyti ir leisti košei atvėsti.
Tešlos lakštą iškočioti iki 3mm storio ir supjaustyti kvadratėliais 15x15cm,tešluos likučius panaudosite maišelio pagrindui,kad apačia tešlos nesuplyštu.Dedame ant išpjauto kvadrato tešlos iš atraižų sulipdyta pagrindą,ant jo pora šaukštu bulvių košės ir statom stačia mūsų iškepta blauzdele.Tešla surenkame į maišeli ir viršų surišame siūlų.Tik jo labai neužveržkite.Blauzdeliu kauliukus apsukite folija.Maišelius sudėkite į skarda,kuria išklojot aliejumi suteptu kepimo popieriumi.Pašaukite į įkaitinta orkaite (180oC).Kepti maždaug 15-20 min.Likus 5-10 min iki pabaigos kepimo nuimkite folija nuo bluzdeliu kauliuku.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams) (Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams) P.S. Mano klaidos,tešlos gabalėliai 15x15 buvo tikrai per maži,darykite didesnius,aišku tai priklauso nuo blauzdeliu dydžio.Ir maišelį stenkitės padaryti didesni,kad tešla padengtu visa blauzdele,pats užrišimas būtų ant kaulo.Mano atveju tešla buvo per žemai užrišta ir blauzdelės pradėjo bėgti lauk iš maišelio Dar į bulvių koše dėjau 1 kiaušinį.[/qu ote'>
nuosTABUS PATIEKALAS
[quote="vidux"'>manasis cebureku receptas:
2 pak. varskes
2 kiausiniai
miltai
druska
jei tesla kieta truputi gpienio arba grietines
uzmaisai tesla kad butu galima kociot,bet ne labai kieta
idarui:
farsas,svogunai,cesnakai,prieskoniai,kiausinis,truputi pilu sultinio,kad mesa butu kuo sultingesne
kepti aliejuje
ceburekai gaunasi minksti ir laabai skanus
skanaus
panasius ir as darau, bet negaunu varskes paskutiniu metu
SKANU
Re: Ivairus antrieji patiekalai Apgaulingos vištų blauzdelės Tešla:
250g miltu,
0,75-1 stiklinė kefyro,
1/2 šaukštelio sodos,
druska.
Faršui:
500g vištienos,
1 svogūnas,
pipirai,druska.
lazdeliu,aliejaus kepimui.Iškart parodysiu kas per reikalas tos lazdelės
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Na pradedam darbus,suminkome iš miltų,sodos,druskos,kefyro,tešla.Ji turi but minkšta ir nelipti prie ranku.Padedam tešla į šoną ir pradedam gaminti faršą.
Sumalame mėsmale vištiena ir svogūną.Į gauta faršą sudedame prieskoniu,gerai ji permaišome.Tam kad būtu kiek standesnis suformuojame rutuliuką ir pamėtome i stalo paviršių.
tešla iškočiojame 1mm storio ir supjaustome 3cm pločio juostelėmis.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Iš faršo suformuojame kulšį ir ja užmauname ant lazdelės.Imame tešlos juostele ir ja apvyniojame mūsų kulšį.Vyniot reikia pradėti nuo lazdelės pusės.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Į keptuve įpilame aliejaus tiek,kad kulšis apsemtu iki pusės.(maždaug 1-1,5 cm keptuvėje).Apkepiname iš abiejų pusiu.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Sakanaus...
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Re: Ivairus antrieji patiekalai
Pintos dešrelės
Kadangi nuo originalo truputi nukrypau tai rašysiu ir savo pakeitimus
250ml pieno,
190g margarino
2 valg. šaukštai cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
10 g sausų mielių (aš dėjau 30 g šviežių)
550 g miltų
10 pieniškų dešrelių
mėgstamų prieskonių
1. Pieną, margariną, cukrų ir druską pakaitinti puode, kol ištirps margarinas (aš iš pradžių margariną ištirpinau mikrobangų krosnelėje, tuomet puode šiek tiek pakaitinau pieną-cukrų-druską, supyliau margariną ir dar čiut-čiut pakaitinau).
2. Į šiek tiek atvėsusią, bet vis dar šiltą masę įmušti kiaušinius, išmaišyti.
3. Miltus sumaišyti su sausomis mielėmis.
4. Į mišinį įmaišyti pieno-margarino-cukraus-druskos masę. Viską gerai išmaišyti. Jei tešla per minkšta, pridėti dar šiek tiek miltų.
5. Paruoštą masę uždengti rankšluostuku ir palikti apie 40 minučių, kol pakils.
6. Pakilusią mielinę tešlą iškočioti. Įvynioti dešrelę,aštriu peiliu padaryti įpjovas iki apatinio tešlos sluoksnio (jo neperpjauti!),supinti "kaseles", kiekvieną įpjautą "riekelę" lankstant vis į priešingą pusę,suformuotas bandeles apibarstyti mėgstamu prieskonių mišiniu,ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 minučių.
Mano:
Kadangi aš ėmiau mieles šviežias,tai tešlos gamyba truputėli skiriasi.Mieles ištryniau su cukrumi,supyliau į pašildyta pieną (35 laipsnių),sudėjau ketvirtadalį reikalingu tešlai miltų,suminkiau,apibarstau viršų gausiai miltais ir palikau tešla pakilti.Kaip tešlos patrigubėja tada sudedu likusius miltus,išplaktus kiaušinius,druska,ir ištirpinta margariną,gerai viska perminkau.Patepu tešlos viršų riebalais ir vėl palieku šiltai,kad pakiltu.Peiliu padaryti įpjovas iki apatinio tešlos sluoksnio,jo neperpjauti,supinti "kaseles",kiekvieną įpjautą "riekelę" lankstant vis į priešingą pusę,suformuotas kaseles apibarstyti mėgstamu prieskonių mišiniu,ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams) (Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams) (Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
pamatyta, padaryta :) tik su mano pakeitimais: uzpyliau majonezo ir vandens padaziuku ir uzdengiau folija kepdama, kad suris nepridegtu. Kepiau orkaiteje apie 1,5 val ( tada pamania, gal geriau butu virtas bulves naudot)
patiekalo kaina apie 15 lt.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Mane tos bulvytes pakerejo. Na taaaip skaniai atrodo, ir visiskai paprasta. O gal kas turite suhi recepta? Kad ryziai tikrai skanus butu, ne beskoniai ir ne saldus. Na niekaip nerandu to gerojo, todel naujiems metams uzsisakeme sushi i namus vilniuje bet kadangi labai juos megstame, noretusi kada ir namuose pasigaminti.