Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Socialinė parama Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Norima sutrumpinti motinystės atostogos, ką manot apie tai?  
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2009-09-23 11:09:07

naujausios žinios. Skaitykit ir "džiaukitės" Projekte numatyta: * mažinti jau esančiom 10 porc. nuo sausio 1d. (laikino įstatymo priėmimo metu) ** mažinti naujai išeinančiom 10 proc nuo sausio 1d. (laikino įstatymo priėmimo metu) *** mažinti naujai išeinančiom 10 proc nuo liepos 1 d. (jau priimtas įstatymas visiems laikams - be laikinumo cenzo) ****mažinti naujai išeinančioms nuo 2010m. spalio 1d. mokant 85porc pirmus metus ir 60 proc antrus (matyt, galios 2 metus, jei praeis ,,laikinuoju įstatymu") *****mažinti lubas 1 BVD iki 4 dydžių (dabar yra 5) ****** mažinti ,,vaiko pinigų" gaunančių skaičių per pus (iki 525LT/asmeniui) sumažinant teisę suteikiančių pajamų ribą ******trumpinti vaiko pinigų išmokų mokėjimo laiką iki 7m. (dabar mokama iki 24m.) ******nemokėti vaiko pinigų, jei vienas iš tėvų yra MA jei ka snors suprato kiek kada ir kam mažinama, sveikinu, nes man toks jausmas, kad išvis nieko nebemokės :irre: :lachtot:



Cituoti
 
     
   
avatar
domino

Pranešimai: 4932

2009-09-23 13:09:58

na,gal as busiu nesuprasta,bet...mano nuomone-vaikus gimdome ne valstybei,o sau ;) ir jais pasirupinti turi tevai :D zinoma,gerai,jei valstybe prisideda...o kai dabar mamos sustoja prie vyriausybes ir streikuoja jei sumazins keliais litais :wallbash: mus mamos augino tegaudamos kelis litus pora menesiu po gimdymo,o paskui iki metu budavo nemokamose,ir nieko-uzaugino visas :D aisku,galima diskutuoti,kad tada viskas ne tiek kainavo ir taip toliau,bet mano nuomone lieka tokia pati-vaikas pirmiausia yra savo tevu ir tai yra ju reikalas,kaip ji uzauginti :D tik nepritariu tai pataisai,kai mama,esanti motiystes atostogose,negali uzsiimti kita veikla :motz: :wallbash:



Cituoti
 
     
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2009-09-23 14:09:22

na, mano Gailius taip augintas. Gavau 85proc,. o po to du metus nieko. Kai padarė tuos du metus, apsidžaugiau, realiai ptai prisidėjo prie greitesnio mažojo paplanavimo. Aš taip pat manau, kad nerealu buvo tas mokėjimas du metus tiek daug, bet valdžia padarė durną žingsnį tai žadėdama, paskui įgyvendindama. Reikėjo kirst kaip kirviu - nebus, o ne žadėt, daryt, svarstyt, priimt, pasidžiaugt, o tada visus šunis karti ant mamų. Dar, kodėl mamos išskiramos. Visur pabrėžiama, kad kirs visom soc.grupėm, ne svisos vienodos, o tada kažkodėl šiai vienai grupei nurėžiama daugiausiai. Juk ši grupė nėra pati gausiausia ir didžiausios išlaidos ne dėl mamų. Bet kuriuo atveju, džiaugiuos kiekvienu man mokamu litu. Kaip bebūtų liūdna, mūsų valstybei ant vaikų realiai yra nusispjaut. Nei naujų mokyklų, nie naujų darželių. Apie jų remontus negali būt nė kalbos. Žaidimo aikštelių nėra. Pagalba šeimai nulinė, jokios aplinkos, sistemos nėra sukurta.



Cituoti
 
     
   
avatar
upe

Pranešimai: 11274

2009-09-23 14:09:54

Sutinku su tavim Isila,pas mus valstybei nėra jokios sukurtos sistemos,kuri butu skirta šeimai,jos puoselėjimui.Čia gili duobė ir ne tik finansu atžvilgiu.Mūsu valstybei ne egzistuoja nei šeimos,nei vaiku,nei tu pačiu garbaus amžiaus žmoniu.



Cituoti
 
     
   
avatar
Zazaiza

Pranešimai: 2897

2009-09-23 15:09:49

Kazkoks kosmaras :gott: siaubas :motz:



Cituoti
 
     
   
avatar
lorjuod

Pranešimai: 11456

2009-09-26 17:09:57

Kaip sakoma, nieko nėra pastoviau už laikinumą :/ jei priims šiuos pakeitimus, tai atgal ir nebesigręžios valdžia, galiu duot 99 proc :/

Paveikslelis

Paveikslelis.. Pati didžiausia kvailystė gyvenime- diena iš dienos darant tą patį tikėtis permainų.



Cituoti
 
     
 

Atsakyti

Puslapiai 1 2 3
 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą