Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Konsultuoja pediatrė ir vaikų psichiatrė Aurima Dilienė Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

    Vaikas valgo... popierių  
   
avatar
Mama Ieva

Pranešimai: 6

2009-04-22 15:04:12
Vaikas valgo... popierių
Mano beveik dvejų metų sūnus graužia popierių. Jeigu į rankutes pakliūva knyga arba popieriaus lapas, atsisėda ant fotelio ir graužia nuo kampo. Knygutės jam įdomios tik tiek, kiek gali jas pagraužti. Vartyti - neįdomu. Iš lentynos traukia knygas ir graužia. Tenka atiminėti. Negaliu duoti piešti, nes šis užsiėmimas netraukia - iškart numeta pieštukus ir puola graužti tą prakeiktą popierių. Ypač šis procesas padažnėjo pastaruoju metu, nors jokių drastiškų pasikeitimų mūsų gyvenime neįvyko. Jam pasiekiamose vietose jau nebegalime laikyti jokių knygų ar žurnalų. Beje, jeigu į rankas patenka interneto laido kištukas - bando graužti ir jį. Aišku, mes to neleidžiame. Anksčiau jis buvo labai jautrus ir dirglus vaikas (dėl gimdymo traumų), kurį laiką lankėmės pas vaikų psichologę. Dabar tą jautrumą tarsi išaugo, tapo komunikabilesnis, drąsesnis. Bet šis keistas elgesys man kelia nerimą. Darželio kol kas nelanko, auginu namie pati. Kokios gali būti tokio keisto elgesio priežastys ir kaip su tuo kovoti? Ar tai gali reikšti, kad trūksta kokių nors maisto medžiagų? Ar priežastys psichologinės? O gal tiesiog kalasi paskutiniai krūminiai dantys?



 
     
   
avatar
Mama Ieva

Pranešimai: 6

2009-04-22 15:04:14

Beje, jis į "graužimo" procesą taip įsitraukia, kad visiškai neklauso kas jam sakoma. Tad nejučiom nukreipti dėmesį kitur praktiškai neįmanoma. Tenka popierių atimti drastiškai.



 
     
   
avatar
Aurima Dilienė

Pranešimai: 294

2009-06-13 21:06:57

Panašu, kad tai vis tik psichologinės priežastys, tokios kaip nerimas, vidinė įtampa. Būtinai vėl kreipkitės į psichologę.



 
     
 



 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą