Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNÄ–LIS      Naujienos      LiniuotÄ—s      Forumas     
 
Forumas > Mamų pažintys Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

Puslapiai 1 ... 2 3 4 ... 32
    Ei, dvynukų mamos!!  
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-02-10 17:02:26

nu rasau dabar as :!: :lol: man prognozavo, kad bus identiski vienodi dvyniai, bet va turim skirtingus :lol: vardu turejom 5, kol dar buvo negime. kai gime, jau tada bandem prilipinti. pirmam Adomas, man sis vardas visad buvo pats graziausias, o kitam vyras parinko- Deividas. ir kokias 2 sav taip ir buvo, kol syki mano tevas vartydamas zurnalus vaiku rado varda Nojus. pasiule mums, vyrui patiko labai, man visai negrazus pasirode. visa nakti galvojau apie pasiulyta nauja varda ir jau isryto jis man pasidare mielas, taigi nuo to laiko ir vadinam Nojumi. tik visai nesenai suzinojom, kad Nojus- trecias pagal populiaruma vardas. na nieko nebekeisim. tiek to, bus klasej kelui Nojai :lol: :lol: kaip gimdei? gal operavo? ar sveiki vaikuciai gime, kiek isbuvot ligoninej? mane operavo 38 savaite, nes gimdymo veiklos nebuvo jokios, o gydytoja nusprende, kad jau laikas jiems butu palikti pilveli. vaiksciojau kaip milziniskas burbulas. paskutinius 2 men. beveik nepakildama is lovos, nes nepaeidavau. pati pasirinkau data, kada operuos, tiksliau sakiau kuo greiciau, o ta pacia diena, kai apziuruinejo, nebegalejo operuot, tai dare kita diena. vaikai gime 1 min. skirtumu. vieno svoris 3090g kito 3050g. abu po 49 cm. pagal AGPAR skale abu gavo po 10 balu. .zodziu sveiki.ligoninej islaike 5 paras . man tai svarbiausia,kad sveiki, nes labai bijojau , kad gali gimti nesveiki( turbut visos bijo). ir dar musu su vyru amziaus skirtumas laaaabai jau didelis - 20metu. va

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

DvynukuMama

Pranešimai: 262

2007-02-10 23:02:09

Man prognozavo skirtingose placentose ir skirtinguose maiseliuose gyvenancius neidentiskus berniukus (viena 100 %, o del kito, kai pasakiau, kad labai noriu mergaites, tai pasake, kad tada neburs is kavos tirsciu). Laaaaaaaaaaabai norejau poreles. Kad bus kas negerai jiems ar man visa nestuma net tokiu minciu nekilo. Maniau, kad greitai ir lenvai pagimdysiu. Beje, taip ir buvo - rimciau skaudejo tik 2,5 valandos. Gime 12 minuciu skirtumu. Nestumo metu priaugau apie 10kg., nes turejau ziauria toksikoze, tai pati kudau, o augo tik pilvas. Gime lygiai 36 savaiciu, tai 2 savaites gulejom ligoninej. Berniukas 2420g, 47 cm., o panelyte, kuri gime sikniuku, 2270 g., 46 cm. Apgar abiem 8, 9. Kai gime net nepaklausiau, ar sveiki, o tik kas, nes man net minciu nebuvo, kad mano vaikai gali buti esveiki. Gimus pirmam pasake, kad berniukas. Na va galvoju viskas, mergaites nebebus. Kai gime antras, gydytoja ir sako: na va, dar vienas berniukas, bet staiga isiterpe akusere: daktare, bet cia juk mergaite. Buvau devintam danguj, nors patiketi buvo sunku. Vis galvojau: negi as turiu mergaite. O tos mergaites varda isimylejau budama berods pries 8 metus Austrijoje, kurios imperatoriene buvo Elzbieta. Jie ten ja labai liaupsina, net as su jos atvaizdu puodeli parsiveziau. Visada norejau, kad mano dukra butu grazi, protinga ir su karaliskom manierom :lol: O kadangi prognozavo du berniukus, tai ieskojau berniukams vardu, kuriu irgi norejosi kilmingu :lol: Beskaitinejant pas mama istorine knyga uzkliuvo Zygimantas Augustas. Norejosi, kad vardai tarpusavy deretu, tai galvoju bus Zygimantas ir Augustinas. Bet uzteko tik Zygimanto vardo.



Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-02-11 10:02:03

nu matai, kaip norejai, taip turi :lol: :lol: o ar pas jus yra giminej dvynuku? musu giminej daug dvyniu, yra net trynukai. tas daugiavaisiskumas ir slypejo genuose. visad mociute ir mama kartojo, ar tik as neturesiu dvynuku. cia mano pirmagimiai, ir gal paskutiniai, nes bijau kad vel bus dvynukai....na man su dvynykais maniskiais sunku, net neisivaizduoju, kaip reiketu trynukus auginti. gal ir man jau pavasariop reikes vaikucius diena tik 1 karta nigdyti? nors zinai, jiems dar tu dvieju miegeliou tai reikia, kazkaip pavargsta ir uzsinori miego. o tu dar ketini vaikuciu daugiau tureti? :lol:

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

DvynukuMama

Pranešimai: 262

2007-02-11 22:02:48

Kai pradejau lauktis, suzinojau, kad musu giminej irgi dvyniu buta, tik is toliau ir dabar kai kas mire arba gyvena anapus Atlanto. O manes trynukai labai negasdina. Zinoma, butu sunku, bet po dvynuku tai jau viskas paprasciau atrodo :lol: Manau trynukai baisiausiai atrodo viena mazyli auginancioms mamoms. O man atrodo, kad su vienu vaikuciu visai nera kas veikti (na cia gal tik su tokiu gerieciu kaip mano :lol: ). Nors ir su maniskiais viko buna. Kartais budama pavargusi ir pikta oi kaip gerkle paleidziu, net kaimynai girdi :lol: Bet vis tiek dar vieno vaikiuko po poros metu noreciau, tik va musu gandras irgi kaip tu bijo dvieju, nes is pradziu labai padejo auginti ir zino, ka tai reiskia. Tai nezinau, ar su juo pavyks susitarti :lol: Na bet is bedos porike turiu, tai lauksiu anuku :lol: O tavo, jei du kartus nori miegoti tai ir migdyk. Mano tai patys taip nori, nes ryte keliasi ne anksciau 9 val. Pietu guldau apie 14 val. o vakare guldau apie 22 val. Tik tai nereiskia, kad jie tokiu laiku ir uzmiega. Beje, prie mociuciu su anukeliais nuotraukyciu tie du berniukai su mociute, kuri dar mama galetu buti, itariu tavo :lol: ar as klystu?



Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-02-12 09:02:00

sveikute :P nu smagu paplepet su tavim, tokia bendraminte ir bendro likimo mociuciu konkurse musu nuotrauka su mano mama. vyro mama jau labai sena- 80 metu. maniskiai is ryto keliasi 7,30 - 8. 30, tame intervale, o siandien sukilo 7 val. tai isties anksti ir tas antras miegas dar reikalingas. taviskiai gal jau kalba? turbut ir ant puoduko gerai daro? mano dar nekalba, nors pradzia yra- viskas, kas virtuvej- am am, visi gyvuneliai- au au.. ant puoduko sodinu jau nuo 7 men. ir po miego nakties ir abieju dienos visad padaro :lol: , kartais pasodinu ir siaip diena tai tada jau retai kada buna padaryta.bet as dziaugiuosi, kad jie puodo nebijo, noriai seda, net patys su kelnes sutupia :P kaip ir kada zadi atpratinti nuo soskiu? kiek supratau dar miega su jom :lol: :lol:

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-02-12 10:02:09

tai tu nedaug priaugai per nestuma( turbut del toksikozes). o as tai 20kg! vaiksciojau kaip milziniskas burbulas :lol:

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

DvynukuMama

Pranešimai: 262

2007-02-13 00:02:35

Man tai visos dvynuku mamos yra lyg senos drauges :lol: Ir pro kiekvienus dvynukus negaliu ramiai praeiti :lol: O mociute jusu labai jauna ir simpatiska. Mielai nubalsuociau uz dviguba mociute, bet ne visai iki galo aiskios balsavimo taisykles Na del kalbejimo, tai maniskiai po truputi kalba: mama, tete, kaka, papu, mati di di (masina), alio, laba, ate, boli, sese, batai, myniu, ateik, motiuje (mociute), au autis, amam, tipa tipa (pusku pusku), idomiausias zodis - fu fu (sausainis). O ir siaip labai smarkiai bezdzioniauja, kartoja zodzius (ypac Elzbieta). Is pradziu, kai sodindavau ant puoduku, tai po pietu miego padarydavo, o dabar priseda trumpam, bet nieko nedaro. Tai as labai nepergyvenu - kai atsils, bus paprasciau. Vakarais daznai uzdeda su merliukais palakstyti. Soskiu reikia tik uzmigimui. Labai del to dar nesuku galvos, nes manau, kad savaime nustos, nes kartais ir uzmigimui nereikia. Is tiesu tai labai ivykiu neskubinu - manau, kad viskas turi vykti naturaliai, be didelio streso mamai ir vaikams :lol: Beje, gal jus lankot kokias mokykleles ar dar ka nors?



Cituoti
 
     
   

DvynukuMama

Pranešimai: 262

2007-02-13 00:02:43

"kari"

tai tu nedaug priaugai per nestuma( turbut del toksikozes). o as tai 20kg! vaiksciojau kaip milziniskas burbulas :lol:
Po tokios ziaurios toksikozes, kuri neapleido visa nestuma, daugiau priaugti negalejau :lol: bet dabar jau ta pradedu sekmingai daryti, nes sumigdau vaikus pietu, issiverdu kavos ar arbatos, ka nors skanaus sukramsnoju :lol:



Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-02-13 09:02:21

o as nepazistu nei vienos dvynuku mamos. miesta kazkaip pokalbio nepradedu, nes tai skubu, tai parduotuvej prekes perku....... i mokyklele tikrai nevedu, nes vienai nelabai ir pavyktu ta padaryti. i kiema man sunku iseiti, o ka jau kalbet, kad kazkur kitur. vyras nelabai padeda. po darbo grizta velai, pavarges, nori pailset. zinoma pazaidzia su vaikais, bet to, ka darau as namie jis nedaro( nemigdo nemaitina vaiku ). savaitgaliais, kai tevai mano pasiima viena maziuka ( pakaitom- viena savaitgali ima Adoma, kita savitgali- Noju) turim daugiau galimybes pailset, tada vaikuciu tevelis jau labiau prisijungia prie musu. o atskirti vaikai tai jauciasi gerai. :lol: kazkaip keista, bet gal ir nepastebi, kad brolio nera, tik kai paklausiu, kur brolis, bega ieskoti prie lovytes, galvoja, kad miega. :P nepergyvenu ir as, kad miega dar su soskem. kai jie iminga, as ta soske daznai isimu ir tada jau miega be jos( net nepajute! ). pastebejau, kad dabar ir patys ja isspjauna.nors iki dvieju metu manau soskes reiketu atsisakyti. dantu sukandimas gali pakisti i bloga puse :cry: ( mano vyrui taip ir vyro dukterecios vaikui) o idomu butu suzinot, kaip tu maitinai krutine dvynukus savo. begu pas vaikucius, nes girdziu kad labai nutilo..... vadinasi kazka jau pridare

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-02-15 11:02:22

isivaizduoji, isverte siuksliu kibira ir su rankom dar makalavo :!: gerai, kad siuksliu kibiras ryte pilnas buvo isnestas. o i sita dar visai nedaug prikrovem. padare darbelio man

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

DvynukuMama

Pranešimai: 262

2007-02-16 18:02:43

Sveika, buvau labai uzsikasusi darbais: turejau ant smugio parasyti toki rasto darbeli vienai neakivaizdininkei. Tai nesirodziau cia. Bet dabar jau laisviau, tai ir vel uzsuksiu dazniau. Maniskiai dazniausiai siuksliadezes ne isvercia, bet ten ismeta reikalingus daiktus, nes as mokau i siuksliu deze mesti siuksles. O del soskiu tai labai nepegyvenu, nes Elzbietos toks sukandimas, kad jai soske tik padeda ji pakoreguoti. O Zygimantui soskes reikia tik del to, kad turi sese. Si ilga savaitgali turim atvaziavusia mociute, mano mama, tai dabar vaikai ne mamai ant galvos lipa, o mociutei :lol: O mano vaku naujausias bajeris. Ju lovytes netoli viena kitos, o Zygimantas guli prie sienos. Tai Zygimantas su kojytem atsistumia nuo sienos lovyte (joje budamas), tada sese pasiekusi jo lovyte prisitraukia prie savo lovytes. Tada Zygimantas palypeja ir verciasi salta i seses lovyte. Nu nezinau, ar supratai, ka norejau papasakoti. Pirma karta, kai radau Zygimanta Elzbietos lovoj, issigandau, o dabar jau baigiu priprasti, kad taip daro kas vakara. Smagaus ilgo savaitgalio :lol:



Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-02-17 10:02:44

tikrai supratau tavo vaikuciu nauja triuka. mano taip daro, kai pristumiu lovyte prie sofos. jie tada laipioja nuo sofos i lovyte, is lovytes ant sofos. gali taip karstytis ilgiausiai, kol paskui taip nusikala..... saunu, kai pagelbeja mociutes, tada mamos gali pailset si savaitgali viena diena samdem aukle, o mes pailsejom su teveliu dviese, buvom kine, pasivaiksciojom...... o vaikai smagiai laika leido su aukle.ji su jais labai uzsiima, moko. sestad laukia mano tevo gimtadienis. tai bus proga pabaliavoti. o vauikais uzsiims sveciai :lol: del siuksliadezes, tai ir as mokau ismesti siuksles. ir jie ismeta, bet kartais jiems uzeina toks neapsakomas noras ka nors iskresti. vat ir iskrete isversdami siuksles. o tu rasai neakivaizdininkams darbus? ir netingi? beje, ka esi baigus, kur mokeisi?

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-02-17 11:02:15

patys didziausi sveikinimai!!!!!!!! tavo nuotrauka laimejo mociuciu konkurse. :!: :lol:

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

DvynukuMama

Pranešimai: 262

2007-02-17 19:02:37

Dekui uz sveikinimus :) Truputi net nejauku: neseniai netycia atradau si foruma, o jau antra dovana turim atsiimti :oops: Is pradziu abonentas Kidygym'e, o dabar knyga :roll: As esu baigus lietuviu kalba ir literatura, o pries pat vaiku gimima dar gavau teises diploma. Anksciau nelabai buvo laiko rimtiems darbams, o ir kompiuterio namuose nebuvo. Internetas namuose nuo rugpjucio pradzios. Tai is pradziu pradejau dalyvauti visokiuose konkursuose, o dabar po truputi ir rimtesniais darbais pradedu uzsiimti. Rasau, kai vaikai miega pietu ir kai sugula nakciai. As esu peleda, tai galiu pasedeti ir ilgiau. Dabar pradejau rasyti dar straipsniukus vaiku zurnalams. Tai jau du parasiau, turetu spausdinti balandzio menesi. Rasyti tai as labai megstu. O kai dar uz ta malonuma pinigu duoda tai isvis gerai :lol: Sitais darbeliais uzsiemiau ne tik todel, kad nepamaiso papildomi pinigeliai, bet ir todel, kad labai idomu ir paciai naudinga. O ir veiklos truputi pradejo namuose trukti. O del dvynuku mamyciu, tai as ju pazistu nemazai. Pilaite - dvynuku rajonas :lol: Jau vien musu kieme yra vienos dvynukes mano vaiku amziaus, kitos - pora metu vyresnes ir dar vienos mergaites paaugles. Su dar viena dvynuku mamyte ta pacia diena gimdem ir kartu gulejom ligoninej - pabendraujam ir dabar. Pernai geguze dalyvavom dvynuku suvaziavime Birstone. Ten buvo 32 seimos. Tai tu dvynuku pasirodo oi kiek daug yra :lol:



Cituoti
 
     
   

DvynukuMama

Pranešimai: 262

2007-02-17 19:02:47

Beje, kaip praejo tecio gimtadienis :?: Noreciau ir as dabar kokio linksmo baliuko :lol:



Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-02-18 16:02:31

nepatikesi :!: , ir as baigiau lietuviu kalba ir literatura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: dirbau liet.k. mokytoja, dabar tik sedziu namie. o straipsniukus tai faina tau rasyti. ir as noreciau..... :oops: zinai, ir kai as tik ilindau i sia svetaine, po keliu dienu gavau priza uz kino konkursa- pakvietimus i kina ,,kruvinas deimantas,,. smagu laimeti, galetu konkursu buti daugiau :P tetes gimtadienis praejo linksmai, oi linksmai. as su vaikais neuzsiimunejau, sveciai ta dare. as tik uz stalo sedejau ir valgiau valgiau valgiau....... vaikai buvo ramus, tik i pabaiga apie 9 val. jau pradejo niurzget, pavargo matyt. tai tada jau vaziavom i namucius. o sekmad ryte Noju nuvezem pas mano tevus pasisveciuoti, o patys po Trakus vaikstinejom su Adomu, nosytes kiek pasalom. dabar vakare vaziuosim pasiimti. gimdymo namuose kai gimdziau, gretimoj palatoj buvo dvynukes( regis pora dienu anksciau gime). visa ligonine juokesi, kad is karto galima poruoti. bet mano savijauta buvo prasta pirmom dienom, :( nelabai kas rupejo. ir ta dvynukiu mamyte isvaziavo i namus. tiesa pries isvaziuodama aplanke mus, davaiu jai savo e-mailo adresiuka, bet kazko neparase. :cry: gal tiesiog pamete. vat

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

DvynukuMama

Pranešimai: 262

2007-02-20 18:02:18

Sveika, o mazdaug kada ir kur tu baigei mokslus? Gal tais paciais koridoriais vaiksciojom :lol: Nors as tai baigiau seniai, berods 1998 m. VU. Na o dabar pasiguosiu: ka tik gavau pasiulyma dirbti zurnaliste vaiku zurnale. Ir darbas idomus, ir alga didesne nei buvo mano ankstesniame darbe. Bet va as dar visai nepasiruosusi eiti darban. Neturesiu kur deti vaiku, o darzeli dar leisti nenoriu. Visiskas pravalas :?



Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-02-21 09:02:22

as baigiau 2002m VPU. tai as uz tave kokiais 4 m jaunesne :P dirbti vaiku zurnale labai faina, manau,. tik del vaikuciu......... o tau kiekviena diena reiketu eit i darba? gal kaip tai pavyktu daugiau dirbti namuose, o iseiti neilgam, gal kokia aukle susirastum. tiesiog net nezinau kaip is padet issprest visa tai. tai tu ir anksciau zurnaliste dirbai, kiek suprantu? o mano maziai izdykeliai nurove uzvakar kompiuterio pele, visai is laidu isplese. tai gyvenau be kompiuterio :cry: liudna buvo :cry: bet dabar as jau igali ir jau cia :lol:

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

DvynukuMama

Pranešimai: 262

2007-02-21 10:02:50

Ne, mokykloj mano tik viena is svajoniu buvo buti zurnaliste. As dirbau tokiam Departamente vyr.specialiste. O su tais zurnalais visai netycia gavosi, nes as kartais jiems parasydavau laiskeliu su savo mintim ir pamastymais, kurie jiems patikdavo ir kuriuos atspausdindavo. Po to jie apie mus neseniai parase savo zurnale. Ju parasytam tekstui pries spausdinant rastu pateikiau daugybe pastabu ir papildymu. Manes paklause, ar as nerasau straipsniu. Pasakiau, kad niekas nepraso. Tai jie pasake, kad niekas ir nepaprasys, kad reikia paciai siulytis. Tada as juokais pasisiuliau pabandyti ka nors parasyti. Jie liepe ka nors paciai sugalvoti ir parasyti. As parasiau, o jiems patiko. O pasirodo jie nuo gruodzio iesko zmogaus ir tinkamo neranda arba tinkami neina. Tai vakar skambino man. Va tokia istorija. Blogiausia, kad jie nori, jog as kasdien sedeciau darbe. Nusprendziau, jei jiems netiks, kad as darbe busiu tik 2-3 kartus savaite, tai neisiu. Jiems rinktis. Juk ne as ieskau darbo, o jie man ji siulo. O tavo mazyliai tikri isdykeliai. Manau, mano padarytu ta pati, tik kol kas prie peles neprieina :lol:



Cituoti
 
     
   
avatar
kari

Pranešimai: 5557

2007-02-21 15:02:47

kai parasei, kad apie jus rase viename vaiku zurnale, as prisiminiau kad nesenai skaiciau apie tris dvynuku mamas. ir susiradau ta zurnala namuose. ir dar perskaiciau. pasirodo ten tikrai apie jus. nuotraukytes pamaciau :!: dabar zinau, kaip jus atrodote :lol: kaip ten darbo reikaliukai pasistumejo?

Paveikslelis

Paveikslelis

Paveikslelis




Cituoti
 
     
 

Atsakyti

Puslapiai 1 ... 2 3 4 ... 32
 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisÄ—s saugomos, 2010

StruktÅ«ra     RaÅ¡ykite mums     Reklama     AtsakomybÄ—s ribojimas     Apie projektÄ…