Sausainių receptai
žiauriai noriu naminių sausainukų - nusipirkau formeliu, bet nežinau tešlos recepto... Na, viena žinau, kepėm per kaledas meduolinius, tačiau dabar noriu kokiu nors kitokiu... Gal kas galite padėti?
išsikepsiu ir su pienuku užkrimsiu, uh, kaip bus skanu
Nezinau, ar verta namuose kepti, mano dukra karts nuo karto pabando, bet jai pavyksta kieti kaip akmenys, o bet kuriame kulinarijos skyriuje ju aibe, visi skanuteliai, minkstuteliai...
Sita kur idejau labai paprastas ir greitas, be to kartu su dukra kepam jei patinka kai leidziu virtuveje ka nors daryti, po to geriau ka isikepa ir valgo
Nezinau, ar verta namuose kepti, mano dukra karts nuo karto pabando, bet jai pavyksta kieti kaip akmenys, o bet kuriame kulinarijos skyriuje ju aibe, visi skanuteliai, minkstuteliai...
Reikia deti kuo daugiau margarino tada jie buna minkstuciai ir trapuciai Papildyta:
Mano viena pazystama dirba Maximoje ir nuo ju prodiktu jai nuo ranku oda baigia nueiti tai manau tikrai yra geriau juos isikepti namuose
aš irgi už kepimą namuose - nieko nėra skaniau, kaip mamos sausainiai. Prisimenu net tą kvapą, kai sėdi virtuvėje, stebi dirbančią mamą, o po to lauki, kol mama ištrauks iš pečiaus šviežutėlius saisainukus, oi...
as tai pat uz namie keptus, nes mano drauges mama dirbo kur tortus kepe, gana zinoma firma ir skanus tortai, bet ji mete darba jei baisiausia alergija buvo , nespasakojo, kad visi gatavi misiniai is uzsienio ateidavo ir jos tik vandens ipildavo, nes viskas netgi pieno ir kiausiniu milteliai
Papildyta:
i tuos misinius visko prideda, kad veliau tie tortai stovetu po savaite ir neprarugtu, betgi nera normalu jei grietinele taip ilgai neprarugsta
tiesiog su saukstu tuos sausainiu deti i skarda ir ant virsaus riesuta uzlipdai, taik kartais reikia miltu dadeti tai tada ir truputi cukraus.
[quote'>O be krakmolo ar kas iseitu? Man rodos cia jo nera pirkti...[/quote'>Paeiskok, jis cia gali vadinti bulviu miltai, bent pas mus Vokietijoj arba buna prie priedu pyragams kepti, kur cukraus pudra, sokalodas glazurai ar pan.
"ikaususios slyvos"
250gr dziovintu slyvu
taurele brendzio arba stiprios juodos arbatos
50gr minksto sviesto
75gr cukraus
2 kiausiniai
125gr miltu
saukstelis kepimp milteliu
ziupsnelio druskos
200 gr graikisku riesutu branduoliu
slyvas smulkiai supjaustyti,uzpilti brendziu arba arbata,ismaisyti,uzdengti ir palaikyti.Sviesta issukti su cukrum iki purumo ir po viena imusti kiausinius.Miltus sumaisyti su kepimo milt..druska ir suberti i puria mase,sudeti sukapotus riesutus ir slyvas,viska ismaisyti,kol mase bus vienalyte,i kepimo skarda,isklota kepimo popieriumi,dviem sauksteliais isdelioti tesla tresnes dydzio kaubureliais.Kepti 12-15min iki 170 laipsniu ikaitintoj orkaitej
gal kas zino spurgu recepta mano jo labai reikia, tiksliau sakaknt uzsimaniau namie issikepti ju, o teslos nezinau , bet ne varskes, ju zinau, o paprastu, kur galima su kepuve issikepti Kai vaikai užmiega ....
RaizgynÄ—
Aviziniai sausainiai
500 gr aviziniu dribsniu, bet ne suploto grudo, o vos ne sveiko
250gr sviesto ar margarino
250 gr cukraus
3 kiausiniai
30 gr miltu (2-3 saukstai)
vanilijos aromo
sviesta ar margarina islyditi ir supilti i avizinius dribsnius, viska permaisytt ir palik, kad atvestu.
kiausinius, cukru, miltus ir vanilijos aromata viska sumaisyt ir sudet i atvesusia aviziniu dirbsniu mase.
Ant popierium patiestos skardos su saukstu daryti sausainius.
Kepti 170 karstumo orkaiteje 15-20min, jei su ventiliatorium 160C
tiesa as pridejau sesamo, moliugo seklu, saulegrazu, man patiko, sekanti karta bandysiu su razinom
ar kas nors dar kepe siuos sausainius? nu blemba kepiau du k ir abu k s...gavosi.Kaip tau Lora jie iseina tai neisivaizduoju?Ir miltu dejau... ar cia receptas gaidys ar kepeja vista
Va paziurekit i mano
(PaveikslÄ—liai matomi tik registruotiems lankytojams)