[quote="Zitulka"'>Tai kai pravės sudėk į koki inda ir nors su maišeliu uždenk,mažiau apdžiūs ir papuoštus gali pridengti.Aš va isikepdavau blynus medučiui prieš Kalėdas,puse sunaudoju tortui o kitus susuku į plėvelę ir padedu tai naujiem metam vėl tortui būdavo,nesusendavo.Aišku nebūdavo minkšti,bet meduoliniai gaminiai tuo ir geri,kad ilgokai laikosi nepasenę
gal miela Ponia galetu isduoti meducio torto kepimo ir padarymo paslapti? siemet noriu pasidaryt Kaledoms,turiu toki recepciuka,bet gal tavo kitoks?ir jei nesunku-parasyk kokiu"gudrybiu"darai(na,kur nera receptuose parasytu,bet isbandyta,ir del to geriau gaunasi )
as ti darau meduti pagal cipciuko recepta is supermamu , isveskite googlei cipciuko medutis ir ismes.
visada gerai gaunasi ir labai aiskiai viskas aprasyta.
Re: Sausainių receptai
Žagarėliai
500 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 g cukraus
keli lašai citrinos esencijos
2 šaukštai romo
3 kiaušiniai
4 šaukštai pieno
125 g sviesto
cukraus pudros papuošimui
Miltus ant lentos sumaišykite su kepimo milteliais ir viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukrų, įlašinkite citrinos esenciją, supilkite romą, pieną ir įmuškite kiaušinius. Viską sumaišykite su dalimi miltų. Sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir, užžėrę likusiais miltais, užminkykite tešlą.
Tešlą plonai iškočiokite ir ratuku supjaustykite juostomis, o šiuos - stačiakampiais. Juos per vidurį įpjaukite ir pernerkite kilpą. Fritiūrinėje įkaitinkite riebalus ir iš abiejų pusių apvirkite žagarėlius. Išgriebę graibstu, sudėkite ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalai. Pabarstykite cukraus pudra.
ir stai musu darbas su dukriuku, prasom vaisintis (PaveikslÄ—liai matomi tik registruotiems lankytojams)
skanaus Kai vaikai užmiega ....
RaizgynÄ—
Re: Sausainių receptai
prisikepiau ir aš spurgyčių - širdučių dariau pagal kaštoniukės receptą aukščiau, tik pakeičiau šiek tiek, nedėjau citrinos esencijos, tedėjau vieną kiaušinį, 1 pakelį varškės ir nedėjau sviesto ir pieno daugiau pyliau tai irgi skaniai gavosi (PaveikslÄ—liai matomi tik registruotiems lankytojams)
(PaveikslÄ—liai matomi tik registruotiems lankytojams) plykyti pyrageliai, kai kas nuos vadina eklerais
vaisinkites, ka tik iskepti, tai dar siek tiek silti
va pagal sita kepu receptuka
Plikyta tešla
100 g sviesto
1/2 a. š. druskos
1 st. vandens
1 st. miltų
4 kiaušiniai, kambario temperatūros
Puode užvirti sviestą su vandeniu ir druska. Suberti iškart visus miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol neliks miltų gumuliukų ir pasidarys tešlos rutulys. Nukelti nuo viryklės, perdėti tešlą į plakimo indą ir mikseriu po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Dėti tešlą į maišelį ir išspausti ant kepimo poieriumi išklotos skardos norimo pavidalo pyragaičius. Kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje 15 min., tada sumažinti temperatūrą iki 160C ir kepti dar maždaug 15 min. iek tiek aušinti orkaitėje vos pravėrus dureles.
P. S. stiklinė - 236 ml.
[quote="kastoniuke"'> (PaveikslÄ—liai matomi tik registruotiems lankytojams) plykyti pyrageliai, kai kas nuos vadina eklerais
O tai cukraus cia nereikia?
i tesla ne, bet as kartais dedu koki sauksta, juk dedasi pakankamai saldus idaras, o beto idara gali daryt ir koki pikantiska, nebutinai saldu, tada zinoma jokio cukraus i tesla Kai vaikai užmiega ....
RaizgynÄ—
Re: Sausainių receptai
Majonezo-kefyro sausainiai
1 st. kefyro,
200g. majonezo,
200g. margarino, 2 st. cukraus,
, truputis sodos arba kepimo miltelių,
vanilės,
miltų - kad tešla užsiminkytų kieta.
Maergarinas palaikomas šiltai, kad suminkštėtų, bet neištirptų. Viską sudedame, užminkoma kietoka tešla ir palaikoma 2-3 val. šaldytuve. Po to kočiojama 3 mm ir daromi sausainiai: su formelėm, peiliu išpjaut. Patepama kiaušiniu, pabarstoma cukrumi ir kepam.
Sausainiai nėra minkšti, bet maniškiai mėgsta pagraužt juos, labai tinka į kelionę, nes ne itin trupa, ilgai išsilaiko.
Re: Sausainių receptai
Prisikepiau plikytu sausainiuku pagal kastoniukes recepta- niam niam kaip skanu, apsiesiu, ryt reiks is dvieju porciju daryt, nes sprogo visi is karto
Re: Sausainių receptai
antra keptuve sausainiu kazkodel subliusko, bet jauciu del to kad vaikai nesulauke ir vis atidarinejo paziuret ar jau iskepe , trecia vel gerai gavosi, nors suvalgem visus
Re: Sausainių receptai
mergaites kas kepet sausainiukus plikytus pagal kastoniukes recepta?nezinau ar cia receptas netikes,ar kepeja(t.y.as) vista,ar orkaite atgyvenus,nes tris kart kepiau,visus kartus gavosi tas pats s..... sausainiukai issipuciai kaip priklauso,bet buna sausi ir kietoki,na kazkokie padziuve,o po pusdienio aplamai sausainiu i stala pabarbenus net skamba parduotuvej jie tokie minkstuciai buna,net tirpsta burnoje gal kad pas mane nuomojam bute virykle ,,caro maro' laiku,net pavadinimo nezinau,turbut ir uz mane vyresne nei ten temperaturos nepareguliuosi nei dar ka padarysi tai va ir nezinau kame beda
Re: Sausainių receptai
O man tai labai gerai gavosi, kepu dabar daznai, net idaro nededu ir taip viska suvalgo. Tik as iskeptus sudedu i maiseli, nes kitaip aisku kad gali sukietet, taip kaip ir duona...
Re: Sausainių receptai
nu matai o jie ne tai kad po kiek laiko sukieteja,o iskarto sudziuve buda,issipute,tusciaviduriai,bet sudziuve,kieti.gal tikrai orkate kalta
Re: Sausainių receptai
nezinau, man niekada nera buve kieti gal per didele is karto emperatura, bandyk mazint liepsna niekada nera buve ir po dienos ar keliu kad butu kieti taip, siek tiek apdziuva, bet kad butu kieti tikrai nera nors dujine taip pat nesireguliuoja temperatura ir tik is apacios kepa, todel tik is sausainiu juos ir kepu, nes kitaip dega apacia Kai vaikai užmiega ....
RaizgynÄ—
Re: Sausainių receptai
patys skaniausi sausainiai. jau kepiau daug kartu
SAUSAINIAI SU SOKOLADU IR RIESUTAIS
100 g baltojo / rudojo sokolado
120 g sviesto
1 kiausinis
150 g cukraus
150 g miltu
2 saujos riesutu
2 s. kaskavos
1/2 arb.s. kepimo milteliu
sviesta islydyti puode ant virykles, sudeti cukru. po keliu minuciu praausus - 1 kiausini, miltus, kepimo miltelius, kakava, riesutus, gabaleliais lauzyta sokolada.
ant kepimo popieriaus saukstu deti tesla. kepti ikaitintoje orkaiteje 10 - 15 min.
iskepti atrodo minksti ir neiskepe, taciau juos atsargiai medine mentele isemus ir sudejus i lekste - sukieteja.
skanaus
Mergaites, gal kuri nors zino tokiu sausainiu kur per mesmale reik daryt recepta?
tai čia tie vadinami kaimiški sausainiai,tinka trapi tešla.Turiu paprastą receptuką-gal tiks
margarino ar sviesto - 400 g
cukraus - 260 g
kiaušinių - 3 vnt
miltų - 800 g
truputis vanilino
pusė šaukštelio sodos užgesintos actu
margariną išplakt su cukrumi,po vieną sumest kiaušinius,sodą,sumaišyt su miltais,kept 180-200 l temp