patys skaniausi sausainiai. jau kepiau daug kartu
SAUSAINIAI SU SOKOLADU IR RIESUTAIS
100 g baltojo / rudojo sokolado
120 g sviesto
1 kiausinis
150 g cukraus
150 g miltu
2 saujos riesutu
2 s. kaskavos
1/2 arb.s. kepimo milteliu
sviesta islydyti puode ant virykles, sudeti cukru. po keliu minuciu praausus - 1 kiausini, miltus, kepimo miltelius, kakava, riesutus, gabaleliais lauzyta sokolada.
ant kepimo popieriaus saukstu deti tesla. kepti ikaitintoje orkaiteje 10 - 15 min.
iskepti atrodo minksti ir neiskepe, taciau juos atsargiai medine mentele isemus ir sudejus i lekste - sukieteja.
skanaus
aha situos kepiau ir daug wargo nemačiau o ir nuo stalo kaip mat dingo
Re: Sausainių receptai
iandienos sausainiukai,mano dičkės gimtadienio proga
Tešlai:
300g miltų
125g sviesto
100g cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai citrinos sulčių
Sviesta išsukti su cukrumi.Įmušti kiaušini ir vėl išmaišyti.Į miltus supilti kepimo miltelius ir juos persijoti į sviesto mase,sudėti vanilinį cukrų,citrinos sultys ir užminkyti tešla.Iškočioti iš tešlos plona lakštą.Iš jo su formelėmis išspausti sausainiukus.Sudėti į skarda,kuri išklota kepimo popieriumi.Pašauti į įkaitinat orkaite 10 min -200 laipsniu.
P.S Pagal tikra receptą reikia tirštos uogienės ir spanguolių,miltinio cukraus.Iškepusius sausainius ataušinti,uogiene sutepti pilnavidurį sausainį,ant jo dėti sausaini su skylute ir į ja sudėti miltiniam cukrui apvoliotas spanguoles.
Kaip kočiosite tešlos lakšą paberkite daugiau miltų,kad tešla neliptu prie stalo paviršiaus.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Re: Sausainių receptai
Man patys skaniausi ir gražiausi sausainiai (Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Tešla pasigamina labai greitai, bet su dekoracijom jau šiek tiek užtrunka, ypač klijuojant akytes, bet man mėgstančiai "krapšytis" virtuvėj šis užsiėmimas labai patiko, o kai žinai, kad tai suteiks tiek džiaugsmo vaikui tai visai smagiai dirbosi. Linksmai lipdėsi, nes kiekvieną kartą išeidavo vis kitoks šuniukas, o kartais net į kiauliuką ar pandą labiau panašus
Iš parašytos porcijos išeina 40-47 šuniukai + vieno šuniuko dydžio tešlos reikia šuniukų nosytėm. Jei turėsite kokių žirniukų nosytėm prilipdyti tai Jums turėtų gautis 40-48 mieli šuniukai.
uniukų tešla nėra labai saldi, trapi su traškančiomis ausytėmis ir perkandus šuniuką pusiau laukia siurprizas - šokolado gabalėlis :P
Reikia:
Tešlai
* 200 g. kvietinių miltų
* 25 g. kukurūzų miltų
* 25 g. pieno miltelių
* 3 v. šaukštų cukraus pudros
* 180 g. kambario temperatūros sviesto
* 3 v. šaukštų 36% grietinės
* 1/2 plytelės pieniško ar juodojo šokolado
Dekoracijai
* šokoladinių sausų dribsnių ausytėms
* šokoladinių pagaliukų akytėms
* nosytės g. b. iš razinos, dž. spanguolės ar tešlos gabalėlio sumaišyto su kakvos milteliais
Kvietinius miltus sumaišyti su kukuruzų miltais bei pieno milteliais (neddu, nes nerandu pirkti). Sviestą išsukti su grietine bei cukraus pudra iki vientisos masės. Po to palaipsniui sudėti miltų - pieno mišinį. Suminkyti tešlą. Tešla gaunasi fainos konsistencijos, labai gerai minkosi. okolado plytelę susmulkinam į nedidelius gabalėlius, pasiruoškite 48 nedidelius gabalėlius. Atgnybiam nedidelį tešlos gabalėlį (apie 10 g.), rankomis suformuojame rutuliuką, suplojame lyg darytume cepelinus, į vidų dedame šokolado gabalėlį ir vėl padarome rutuliuką, turi gautis maždaug lazdyno riešuto didumo. Ir tai pakartojame su likusia tešla. Dabar iš tešlos rutuliukų padarome mielus šuniukus. Iš dribsnių padarome ausytes, iš šokoladinių pagaliukų skirtų tortų puošimui padarome akytes, o nosyte su tešlos gabalėliu, į kurį įberiau šiek tiek kakavos, gerai išminkiau ir susukusi nedidelį rutuliuką prilipčiau šuniukui nosytę.
Orkaitę įkaitinti iki 150-160C temp. sudėti šuniukus į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti apie 20 min. kol gražiai pagels. Atvėsinti, o atvėsusius laikyti sandariame inde. Jei aišku sulauks atvėsimo
Originalus receptas http://www.neringa-blogas.com/kulinarij ... iukai.html
Re: Sausainių receptai
dedu viena savo kalediniu sausainiu recepta, rsau tiesgini vertima tai atsiprasau uz neskanduma Riesutiniai trikampeliai
Apie 60vnt.
teslai:
250g miltu, 70 g cukraus
1 pak vanilinio cukraus
1 kiausinis, 125g sviesto
idarui:
125g sviesto, 100 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
300g migdolu,lazdyno riesutu arba graikisku riesutu smulkiai sumaltu (skaniausiai visu misinys man asmeniskai)
popieriaus kepimui
150-200g apelsinu marmelado
100g sokolado apglaistymui
30 min darbo laiko
60 min ramybes
15-20 min kepimui
1 Miltus, cukru, vanilni cukru ir kiausini sumaisyti. sviesta mazais gabaliukais sudeti. Viska ismaisyti iki vientisos mases, padaryt viena rutuli, uzdengti palikt ramybei kur nors altai 60 min
2 Sviesta, cukru, vanilini cukru ir 3 valg. saukstus vandens puode uzvirti. Riesutus imaisyt i sia mase. Orkaite iki 200C (su veju 180C, dujine 3-4 )ikaitinti.
3 tesla iskocioti ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos, uztept marmelada ir uzdegt riesutu mase. Tad kept orkaiteje 15-20min. iskepta dar silta supjaustyt i trikampius. Sokolada islydyt ir trikampiu kampus jame pamirkyt.
skanaus.
Labai greita paprasta ir skanu
Receptukas,reikia Pakelio varškės,pakelio sviesto,8-9 šaukštai su kaupu miltų (man reikėjo daugiau),ir kiaušinis (nebūtinai),cukraus
Suminkome tešla,be cukraus,iškočiojame blyną ir apskritimu padarome skrituliukus,kaip darant koldūnus.Ji paspaudžiame į lėkštėje esanti cukrų,iš abiejų pusiu.Sulenkiame pusiau,po to dar kartelį pusiau,kraštus užspaudžiame,o viršutinės dalies krašteli pirštais atlenkiame.
Upe, sos ! parasyk gramais varskes ir sviesto pakeliu svori, aciu!
Upe, sos ! parasyk gramais varskes ir sviesto pakeliu svori, aciu!
Originalu receptą kurį turiu irgi nėra konkrečiu svoriu.Nusipirkau pakelį varškės,pakuti sviesto,mat net nekilo mintis pažiūrėt jų svorio .Ko gero tai neturi jokios įtakos kepiniui,tik svarbu miltuku sudėt normaliai nes jai per kieta tešla bus,tai sausainiukai bus kietoki,nepriklausomai nuo jų storio,o jai per skysta tai forma praras.Ir kaip minėjau truputi storesnis lakštą iškočiok,nes jie tada orkaitėj ne taip išdžiūsta.
Keksiukai
75 g sviesto
3/4 stiklinės cukraus
2 kiaušinius
100 g grietinės
1/4 šaukšelio sodos
stiklinę miltų
Orkaitė - 180. Pagal galimybes ištirpdom sviestą. Kiaušinius išsukam su cukrumi. Pilam praaušusį sviestą. Sodą sumaišom su grietine. Įsijojam miltus. Į kepimo formą sodinam popierėlius, pripildom dvi trečiąsias arba tris ketvirtąsias jų tūrio.
Ps as dejau i vidu balto sokolado gabaliuku, mmm kai skanu buvo ...
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams) Kai vaikai užmiega ....
Raizgynė
Sausainiai ar keksiukai, bet jei istikruju jie kazkas tarp ir to taigi
Amerikaner
100g sviesto
100g cukraus
1 pok. vanilinio cukraus
2 kiausiniai
truputi druskos
1 pok. vanilinio pudingo
5 valgomi saukstai pieno
250g miltu
3 arb. s. kepimo milteliu
Glazurai :
250g cukraus pudros
citrinos sulciu
Sviesta su cukrum issukt iki purumo, vanilini cukru, kiausinius ir druska sumaisyti. Vanilinio pudingo miltelius, piena, miltus ir kepimo miltelius sudeti ir gerai viska ismaisyt.
su dviem arbatiniais sauksteliais formuoti mazas kruveles, ant kepimo popieriumi isklotos kepimo skardos, teslos uztenka mazdaug 18 maziem amerikonams
Kepti 10-15min 200°C
dar siltus aptept glazura, zinoma galima ir sokoladu ir kas tik sauna i galva
paruosimo laikas apie 10min
cia orginalus receptas, as tik pati nuo saves pilu truputi daugiau pieno, tada man juos truputi lengviau det ir gaunasi minkstesni puresni
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Florentinai pagal Beata
reikes 250 g corfleiksu ir vieno indelio tikro kondensuoto pieno, o ne pieno gaminio kaip buna :) ant dezutes buna parasyta kas per velnias ten yra
tai vat, as nuo saves dar dejau saulegrazu, sezamu ir smulkintu zemes riesutu
viska reikia sumaisyti ir det ant kepimo popieriaus po sauksta, as dejau i keksiuku formeles, kepa tikrai trumpai, vos pradeda ruduoti ir reikia traukti, palaukiam kol atsaus ir tada nuimam nuo popriaus, itariu reikia laukti todel kad jie gali sutrupet
Florentinai pagal Beata
reikes 250 g corfleiksu ir vieno indelio tikro kondensuoto pieno, o ne pieno gaminio kaip buna :) ant dezutes buna parasyta kas per velnias ten yra
tai vat, as nuo saves dar dejau saulegrazu, sezamu ir smulkintu zemes riesutu
viska reikia sumaisyti ir det ant kepimo popieriaus po sauksta, as dejau i keksiuku formeles, kepa tikrai trumpai, vos pradeda ruduoti ir reikia traukti, palaukiam kol atsaus ir tada nuimam nuo popriaus, itariu reikia laukti todel kad jie gali sutrupet
stai man kaip isejo (Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Kastoniuke,dėkui už receptuką, būtinai pabandysiu- vaikams turėtų patikti .. Pati didžiausia kvailystė gyvenime- diena iš dienos darant tą patį tikėtis permainų.
prisimenu mačiau, kaip ji juos gamino dar prieš šventes ir galvojau, jog reikės pabandyti ir man, bet užsimiršo dabar jau jie nepabėgs, savaitgalį bandysiu
As ir pora kartu esu juos kepus, tai pirma karta labai graziai pavyko, o antra matyt bus problema su kondencuotu pienu buvus, nes labai nubego jis ir sonai apdege. Bet siaip skanus sausainukai, saldus. Patiko. Tik as netik saulegrazu ir riesutu dejau, bet ir aguonu truputi. Manau galima ir kokiu dziovintu vaisiu idet, butu skanu manau.