Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Konsultuoja ikimokyklinio ugdymo pedagogai Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Forume konsultuos VŠĮ "Namų darželis" specialistai  
   
avatar
Administratorius

Pranešimai: 765

2009-07-29 15:07:06
Forume konsultuos VŠĮ "Namų darželis" specialistai
Specialistai jau laukia jūsų klausimų. Kaip ir kitiems konsultantams užduokite klausimus, sukurdamos naują temą.



Cituoti
 
     
   
avatar
Administratorius

Pranešimai: 765

2009-07-29 15:07:34

Ana Račiuvienė, "Namų darželio" pedagogė

(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Baigiau Vilniaus pedagoginį universitetą, pedagogikos ir psichologijos fakultetą, vėliau įgyjau švietimo konsultantės kvalifikaciją. 16 metų dirbu su vaikais ir šeimomis. "Šiomis dienomis tėvai susiduria su iššūkiais ir ganėtinai sudėtingomis problemomis augindami vaikus, nors visuomenė skiria tam ypatingą dėmesį, o informaciniai kanalai mirga patarimais. Ką supratau per savo patirtį - kad nėra universalių formulių ar "piliulių", kurios tiktų visiems ir visuomet padėtų išspręsti problemas. Todėl mokausi klausytis širdimi, suprasti vidumi ir su kiekvienu vaiku rasti individualų kelią. Labiausiai tą ir noriu perduoti tėvams. Tik bendradarbiaudami, kartu ieškodami ir klausydamiesi vaiko galime rasti kelius į pačias tolimiausias "galaktikas" ir padėti savo mažiesiems"



Cituoti
 
     
   
avatar
Administratorius

Pranešimai: 765

2009-07-29 15:07:15

Rūta Jurėnienė, "Namų darželio" pedagogė.

(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Nuo 18 metų esu darželinukų auklėtoja. 1987 m. baigiau VPU, vėliau įgyjau auklėtojos-ekspertės ir suaugusiųjų švietimo konsultantės kvalifikaciją. Daug patirties įgyjau "Lazdynėlio" "Vaikystės pedagogikos centre", stažavausi Danijoje, kūriau pedagoginius praktinius projektus. Į mokyklą išlydėjau virš 100 vaikų. Dabar dirbu "Namų darželio" valdorfo grupėje, domiuosi antroposofija. "Tikiu, kad geriausiai vaiko asmenybę ugdo sveikas šeimos mikroklimatas"



Cituoti
 
     
   
avatar
Administratorius

Pranešimai: 765

2009-07-29 15:07:48

"Namų darželio" psichologė Dovilė Jankauskienė.

(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Esu sveikatos edukologė, turiu pedagoginės psichologijos magistro laipsnį. Baigiau Geštalto psichoterapijos programą, domiuosi dailės terapija ir kūno psichoterapija. Turiu patirties darbe su klausos negalią turinčiais vaikais ir jų tėvais, moterimis ir jų vaikais, patyrusiais smurtą. "Kas man svarbu, kuo aš tikiu, dirbdama su šeima ir vaikais? Pirmiausia tuo, kad vaikas (o taip pat ir mūsų, suaugusiųjų, vidinis vaikas) žino, kaip jam augti, vystytis, mokytis, atrasti, kaip jausti, juoktis, verkti, pykti, kas jam tinka, o kas ne, ko jam reikia. Jis jau žino kaip mylėti, džiaugtis ir gyventi visavertį gyvenimą. Ko jam reikia (mums visiems reikia) - tai tinkama erdvė, kad galėtų visa tai daryti. Kartais reikia paramos ir pagalbos tą kūrybinę gyvenimo erdvę susitvarkyti. Taigi, sunkesnį gyvenimo tarpą (bet labai įdomų), visi kartu paeiname į priekį (kaip pasakoje - pereiname 9 girias, 9 kalnus ir marias perplaukiame) pasilaikydami ir pasiremdami vienas kitu"



Cituoti
 
     
   
avatar
Administratorius

Pranešimai: 765

2009-07-29 15:07:40

Audronė Kancė, "Namų darželio" vadovė.

(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Esu ekonomikos magistrė, papildomai studijuoju psichologiją. Įkūriau du puikius "Namų darželius" Vilniuje bei tėvų konsultavimo ir pagalbos vaikui centrą "Vaikas ir šeima". Darbas srityje, skirtoje puoselėti šeimą ir jai padėti, sukurti sąlygas, kad vaikas galėtų būti vaiku ir išgyventų tikrą vaikystę man yra labai svarbus. Čia aš matau savo prasmę realiais darbais prisidedant prie to, kad pasaulis būtų geresnis. "Pirmuosius septynis metus vaikas tampriai surištas emocine bambagysle su mumis, savo tėvais. Išgyvena mūsų stresą, nerimą, baimes. Kaip mažas veidrodukas atspindi dažniausiai net ne tai, ką ar kaip sakome, o ką jaučiame viduje. Žiūrėdami į vaiką matome savo vidinio pasaulio atvaizdą, kartais iškreiptą, kartais hyperbolizuotą. Dirbame ne su vaiku, dirbame su savimi; ugdome ne vaiką, o save. Štai kodėl vaikai yra didieji mūsų mokytojai..."



Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą