Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Gyvenimiška patirtis Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Kudikiu migdymo ypatumai  
   
avatar
spensera

Pranešimai: 1773

2009-08-01 12:08:23

žinok, ingutea, vaikai prie "gero" greit pripranta. todėl nuo pat gimimo mano mažius nėra miegojęs nei kartelį su tėveliais, nuo pat gimimo savo lovytėje, tiek diena, tiek naktį.vežime miega tik lauke, kambary vežime nemigdau jokiu būdu.pirmus mėnesius ir aš supdavau ant rankų, tada paguldydavau į lovelę.tada vakarais(jis pas mus užmiega apie 21 val) pradėjau pratint be supimų.paguldau į lovytę pamaitinus vakare misinuko, paduodu į rankas škurliuką ir užsuku meškiukus kur pakabinti virš lovytės su muzikyte.jei išspjauna tiūtę ir dar nebūna už-migęs ramiai nueinu, ikišu tiūtę ir vėl išeinu iš kambario.ir taip kartojas daug kartų kol užmiega.neimu į rankas, tik ikišu tiūtę ir išeinu.iš pradžiū jis man "grodavo maršus" kol galiausiai suprato, kad užuojautos ir rankų nebesulauks.taip ir priprato, man būdavo gaila kaip jis verkia, bet norėjau pripratint prie tokio miegelio.jei dabar pasitaiko, kad zirzia ir neuzmiega, pyksta, tada nueinu, ikišu tiūtę ir paglostau galvytę arba pilvelį kol nusiramina.niekada nebūnu tam pačiam kambary ir nelaukiu kol užmigs.geriau kai jis manęs nemato-mažiau tada panikuoja :roll:



Cituoti
 
     
   
avatar
Isila

Pranešimai: 8207

2009-08-01 18:08:15

Dičkis tai užmiega šali. Paskutiniu metu vis aiškina, akd yra baubas kambary. Nesvarbu kuriam - tame, kur miega jis. Ir nebijo tik tada, kai kas nors šalia. Tai taip ir migdom... (priplosiu tą, kuris pasakė apie baubą) O mažasis tai užmiega arba prie papo, arba savo lovoj, laikydamas mano ar vyro ranką. Jei dienos meigo, tai aišku lauke vežimuky.



Cituoti
 
     
   

bombate

Pranešimai: 1914

2009-08-01 22:08:33

oi Ingutea, kokia artima tema :lachtot: jokiu rupesciu nebuvo iki kol eme ir neisalko, nuo tada pradejo atsikelineti vidury nakties. pradejus primaitinti jau buvo priprates prie gero :wallbash: kad papulis visada salia. jis nuo pirmos dienos miegojo savo lopsy, po to lovytej, musu kambary. tai kai pradidejo atsikelinejimai as kaip ir be miego buvau. emem ir perkelem i jo kambari, truputi geriau pasidare, bet vis atsikeldavo retkarciais, bet tada gi daug visur eidavom ir pastoviai vezime turedavo progos pamiegoti, priprato diena miegoti tik vezime :wallbash: nakciai luzdavo tik ant papo. prisiskaiciau visokiu miego specialistu patarimu, kad vaikai atsimena kur ir kaip uzmiega ir nakti pabude (visi vaikai pabunda naktim) patys nemoka, kaip uzmigti, jiem reikia to, kas buvo pries uzmiegant (jei supuodamas uzmigo, tai supavimo, jei ant papo, tai papulio ir t.t.). niekaip neisejo, kad jis nemiegotu ant papo :wallbash: pasiemiau is bibliotekos knyga J. Waldburger, J. Spivack The Sleepeasy Solution pasiskaitymui ir pradejau taikyti kaikuriuos metodu (niekaip netikejau, kad gali pasisekti, bet mintis, kad anksciau ismiegodavo o ko dabar keliasi visada stimuliavo ieskoti atsakymu) nu zinok ir pasitvarke. miega beveik kaip is vadovelio, pagal amziu irgi, netgi pietu miegui atgal i lovyte sugrizo. dabar vezime jam sunku uzmigti. tik dabar tokia bedele, kad vartytis ir po truputi sliauziot pradejo, tai pries miega as turiu ji uzglostyti arba palaikyti kol gerokai apsnusta, nes apsivercia ir sliauzia. is tos knygos pritaikem: miegoti ta pacia valanda (nebuvo sunku, nes megejas pagal grafika), pries miega ta pati rutina (pas mus gerai pasiauti jo kambary, vonia, papulis, tada vyras pasakaite paskaito, tada papulis, tada pasliauzioja, kol visai nusikala, kokias 10 min. tada papulis ir i lovyte miegot) ir pakeitem miegojimo laikus. paskutiniu metu vel keiciasi, irgi kaip is vadovelio, sulaukus 6 men, sumazeja pietu miegai. apie palikima issiverkti - tikrai ne mano sirdziai ir nervam, ir tikriausia ne mano vaikui, jo pussesere taip uzmiega. kita drauge pasakojo, kad vaikas uzsireke iki apsivemimo, jos vyras pasipasakojo, kad ir isbande, kai zmonos namie nebuvo, tai nevaiksciojantis vaikas is lovytes issoko :gott: toje knygoje siulomas panasus variantas, tik kad ieti i kambary ir ramiu balsu pasakyti vaikui, kad laikas miegoti ir t.t. neuzsibuti ilgiau nei 30 sek. ir iejimo tarpus kasdien ilginti pvz. pirma diena ieti kas 3 min, kita diena kas 5 min ir t. t.

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   

bombate

Pranešimai: 1914

2009-08-02 13:08:06

"ingutea"

bombate ir as ta esu girdejus kad reikia kas karta vis reciau uzeiti i kambari tada vaikas supranta kad mama niekur nedingo ir zino kad nera vienas.bet pas mus butas 1kamb :wallbash: be to nakti bedu nera lovyte stovi salia lovos taip kad vaikas iskises rankyte pro tarpa visada pasiekia mane tai nakti prabudes iskisa rankyte paciupineja ,,a mama salia viskas ok galiu toliau miegot' tada pasivarto ir toliau miega,plius vaiksto per miegus.pilnai neprabudes dar uzsimerkes atsistoja lovytej,pavaiksto,nugriuna,ropoja,sedasi vel griuna ir uzmiega,po kiek laiko vel tas pats,per miegus isstisai kuiciasi jei noreciau kas karta uzklot tai tektu nebemiegot tai miega nusisipardes tai vienam tai kitam lovytes gale,paskutiniu metu jau turbut ipratau kad naktim jau simta metu nebevalgo tai nebegirdziu nors ir salia jo prabudimu,tik va kartais pati nubudus pamatau kad vel kitaip atsigules.visos bedos pas mus diena ir vakare kai reikia uzmigdyt.beje gerai nors tiek kad su amzium pailgejo pietu miegas,nuo gimimo miegodavo turbut 10kart per diena po 15min o dabar miega du kart per diena po valanda pusantros.
maniskis taip neprabudes sliauziot pradejo, vakar vakare girdziu, kad aimanuoja, akys uzmerktos, galva bumpsi i lovos gala :lachtot: apie tuos nesupimus tai gal lenviau pasakyt, nei padaryt, gi mamom sirdi skauda, kai vaikai verkia, kad ir didesni

Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Kregzdute

Pranešimai: 1130

2009-09-19 23:09:05

manoji linguojant nemiega tuoj stanginasi ir sedasi, o kartais pries miega taip norisi pamiluoti palinguoti :roll: umiega tai ji musu lovoje apsikabina tetuko ranka arba galva padeda ant jo rankos ir uzsnusta. Kartais uzmiega jei per tv eina koks koncertas, arba pasiima koki zaisla nedideli apziurineja idemiai kiekviena lopineli tol kol isskrenta is ranku ir tada jau labanakt :roll:




Cituoti
 
     
   
avatar
Cantika

Pranešimai: 32

2017-02-06 06:02:48

Miego ritualas keičiasi kūdikiui augant. Mano abu vaikai buvo su baisiais diegliais, bet va, antras vaikas iki 10 mėn miegodavo su manimi, nes tik žįsdamas galėdavo naktim miegoti, bet vos baigėsi diegliai - pradėjau pratinti lovytėje miegoti (pirma teko naktinius žindymus mažinti, o tada jau - į lovytę). Tai nuo 11 mėnesių miega tik savo lovytėje.



Mūsų nuotykiai internete: https://www.youtube.com/channel/UCd175gU0lwQcBGpJSQWLpTA



Cituoti
 
     
   

zaidziam

Pranešimai: 1

2020-09-28 12:09:28

:)



http://www.zaidziam.lt/ [url'>https://www.odapro.lt/lt/ [url'>https://www.skinology.lt/



Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą