Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Konsultuoja advokatė Giedrė Gabrielė Burbienė Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Ar galiu prisiteisti alimentus studentui?  
   
avatar
Aura G

Pranešimai: 953

2010-01-13 13:01:48
Ar galiu prisiteisti alimentus studentui?
Mano vyresnėliui jau 19 metų. Studijuoja universitete. Turiu teismo nutartį, kad vaiko tėvas, su kuriuo esu išsiskyrusi, privalėjo mokėti jam alimentus iki 18 metų. Tačiau dieninėse studijose besimokančiam studentui taip pat reikalingas išlaikymas. Ar galiu priversti eksvyrą ir toliau mokėti alimentus?



Cituoti
 
     
   
avatar
Advokatė G.Burbienė

Pranešimai: 5

2010-01-15 08:01:35
Re: Ar galiu prisiteisti alimentus studentui?
Laba diena, kadangi Jūsų sūnus šiuo metu jau yra pilnametis, į teismą dėl išlaikymo priteisimo jis turi kreiptis pats, nes jis jau pilnai veiksnus asmuo. LR CK 3. 194 str. 3 d. numato, kad tėvai privalo materialiai remti vaikus iki jiems sukaks 24 metai, jeigu jie mokosi ir pan. Bet noriu atkreipti Jūsų dėmesį, kad 2004 m. lapkričio 11 d. LR Konstitucinis teismas pripažino, kad LR CK 3.194 str. 3 d. ta apimtimi, kuria nustatyta, kad teismas visais atvejais privalo priteisti tėvų (ar vieno iš jų) išlaikymą paramos reikalingam, vidurinį išsilavinimą jau įgijusiam, aukštosios ar profesinės mokyklos dieniniame skyriuje besimokančiam ir ne vyresniam negu 24 metų pilnamečiam asmeniui, prieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijos 109 straipsnio 1 daliai, konstituciniam teisinės valstybės principui. Taigi pagal šiuo metu nusistovėjusią LAT praktiką, teismas pilnamečiui vaikui išlaikymą priteisia tik išimtinais atvejais, kai įrodoma, kad jis mokymosi metu tikrai neturi galimybės papildomai dirbti ir pan.



Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą