|
|
Duonos kepimas |
|
|
 kari
Pranešimai: 5557
2011-02-22 08:02:55
|
Duonos kepimas
pakalbėkime apie duonos kepimą namuose . šiais laikais tai pasidarė labai madinga.
vis nesiryžau pati jos kepti, galvojau, kad man nepavyks, nesigaus ir pan. o va jau kelintas mėnuo namuose valgome tik naminę duoną. kepu juodą su saulėgrąžomis iš rupaus malimo ruginių miltų ir baltą plikytą duoną iš smulkaus malimo kvietinių miltų.
pagrindinis dalykas, ko reikia duonai - tik miltai, vanduo ir raugas. kas nori gali įsidėti saulėgrąžų, riešutų, razinų, avižinių dribsnių, sėlenų, kmynų .
o kas dėl raugo, tai jis dažnai dalinamas, nes kiekvieną kartą kepant duoną maždaug 150 g šios tešlos reikia pasilikti kitam duonos kepimui. o kas negali gauti šio raugo, galima pasigaminti. sykį teko gamintis pačiai, kai pamiršau pasilikti duonos tešlos. ir gavosi, plačiau galite pasiskaityti čia. rasite ir duonos receptų: http://www.malsena.lt/lt/receptai/juoda-duona/juoda-duona

|
|
|
|
|
|
 kari
Pranešimai: 5557
2011-04-05 13:04:50
|
ar tikrai niekas nekepa duonos?
as vakar vel issikepiau rugines duonutes. tokia skanute gavosi, minksta. greitai valgosi, speju, kad iki savaitgalio jau nebeliks

|
|
|
|
|
|
agnetuke*
Pranešimai: 21
2011-05-17 14:05:46
|
kepam kepam!! italiska ciabatta duona
|
|
|
|
|
|
 kari
Pranešimai: 5557
2011-05-17 14:05:02
|
tokios dar nebandziau, pabandysiu

|
|
|
|
|
|
 kari
Pranešimai: 5557
2011-05-28 09:05:18
|
jau bandziau, puikiai gavosi

|
|
|
|
|
|
 Vitlija
Pranešimai: 9153
2011-05-28 10:05:28
|
vyro mama kepa duona, bet ji visada buna viduje slapia, kas gali but?
FORUMO KONKURSAI:
|
|
|
|
|
|
 Vitlija
Pranešimai: 9153
2011-05-31 20:05:55
|
siandien jau bandysiu kepti, ziuresim kas gausis receptuka paemiau is MALSENOS puslapiuko, ten ir VIDEO radau
FORUMO KONKURSAI:
|
|
|
|
|
|
 v@id@
Pranešimai: 88
2011-05-31 22:05:32
|
[
Sveika,as kepu duona jau senai,manau kad tavo anyta kepa arba per mazos temp orkaiteje aarba perskyta tesla

|
|
|
|
|
|
 kari
Pranešimai: 5557
2011-06-01 11:06:58
|
Vitlijavyro mama kepa duona, bet ji visada buna viduje slapia, kas gali but?
per skysta tesla, nors man patinka dregnoka duona.

|
|
|
|
|
|
 Vitlija
Pranešimai: 9153
2011-06-02 08:06:26
|
skysta sakot na paklausiu jos.
o vat mano duona neskani ir labai kieta gavosi gal raugas nesigavo, nes turejom pravertus langus...teks isnaujo bandyt.
FORUMO KONKURSAI:
|
|
|
|
|
|
 v@id@
Pranešimai: 88
2011-06-02 10:06:06
|
Pradzioj ir man gaudavosi kieta ir tikrai netokia skani kaip dabar,pas mane recepte raso miltu deti iki 2kg,tai as taip ir darydavau.O dabar miltu dedu tiek kad nereiketu rankom minkyti ir maisau saukstu,darau tokio kietumo kad saukstas jau sunkiai sukasi.Tai tada gaunasi labai puri,nesausa ir skani duona:)

|
|
|
|
|
|
 Vitlija
Pranešimai: 9153
2011-06-02 16:06:59
|
oooo aciu uz patarima :)
FORUMO KONKURSAI:
|
|
|
|
|
|
 kari
Pranešimai: 5557
2011-06-03 10:06:23
|
v@id@Pradzioj ir man gaudavosi kieta ir tikrai netokia skani kaip dabar,pas mane recepte raso miltu deti iki 2kg,tai as taip ir darydavau.O dabar miltu dedu tiek kad nereiketu rankom minkyti ir maisau saukstu,darau tokio kietumo kad saukstas jau sunkiai sukasi.Tai tada gaunasi labai puri,nesausa ir skani duona:)
dar taip negirdejau, pabandysiu

|
|
|
|
|
|
 kari
Pranešimai: 5557
2011-06-03 10:06:12
|
siulau isbandyti DUONOS LAZDELES
250 g baltu I r. miltu ir 250 g. auksc.r. miltu sumaisyti su 5 g sausu mieliu, 10 g druskos ir 325 g silto vandens, truri gautis lipni tesla, supilti sauksta aliejaus, maisyti, po to minkyti iki tesla bus vienalyte ir glotni. teslos rutuli aptepti aliejumi ir palikti kilti kol padvigubes, tada iskocioti 1 cm storio tesla, apibarstyti miltais, supjaustyti 1 cm plocio ilgas juosteles, patepti aliejumi ir prieskoniais - kmynais, sezamais, aguonomir ir pan. skarda patepti aliejumi, sudeti juosteles, pusvalandi leisti pakilti ir kepti ikaitintoje iki 200 laipsniu temperaturoje apie 20 min, kol paruduos. patiekti idejus i molinius asotelius

|
|
|
|
|
|
 kari
Pranešimai: 5557
2011-06-03 10:06:02
|
TORTILIJOS
250 g baltu auksc.r. miltu + 5 g druskos + 150 ml vandens viska ismaisyti, paminkyti iki vienalytes teslos, palikti pusvalamndi. padalinti tesla i 8 dalis, kiekviena iskocioti 2-3 mm storio. ikaitinti keptuve iki vidutinio karstumo, deti tortilija, kepti puse minutes is vienos puses ir puse minutes is kitos puses kol atsiras rudu lopu. be riebalu. iskepus vynioti i ranksluosti, kad issilaikyti garas ir nesudziutu. tada atvesusios bus minkstos. jei reikia laikyti isgeliau, ivynioti folija

|
|
|
|
|
|
 kari
Pranešimai: 5557
2011-06-06 21:06:38
|
v@id@Pradzioj ir man gaudavosi kieta ir tikrai netokia skani kaip dabar,pas mane recepte raso miltu deti iki 2kg,tai as taip ir darydavau.O dabar miltu dedu tiek kad nereiketu rankom minkyti ir maisau saukstu,darau tokio kietumo kad saukstas jau sunkiai sukasi.Tai tada gaunasi labai puri,nesausa ir skani duona:)
siandien kepiau tokia, puikiai gavosi, daug puresne, nei iprastai aciu uz puiku patarima

|
|
|
|
|
|
 kari
Pranešimai: 5557
2011-07-06 21:07:36
|
dar keletas nauju ir senu receptu:
http://www.delona.lt/receptai,69.html

|
|
|
|
|
|
elia33
Pranešimai: 60
2012-05-18 10:05:40
|
Pati nebandziau kepti, bet va pakeliuose paruosta misinuka pirkau ir kepiau - labai gerdi gaunasi ir skanesne nei parduodama jau iskepta.
|
|
|
|
|
|
 Žavinga
Pranešimai: 1135
2012-08-29 19:08:45
|
Šiandien kepiau pyragelius su grybais ir iš likusios tešlos padariau mazus rutuliukus juos išvyriau aliejuje ir gavosi visai neblogi duoniukai,suneliui patiko.o tešla dariau visai paprastai ,miltai,du kiaušai,druska ir vanduo,
pasidalintas-dziaugsmas,dvigubas-dziaugsmas
|
|
|
|
|
|