Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Ar aš laukiuosi? Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Nesivystantis nėštumas  
   
avatar
Viršuliškių mamyte

Pranešimai: 47

2011-11-18 22:11:42
Nesivystantis nėštumas
Sveikos mamytes, matau čia nėra temos apie nesivystantį nėštumą, tai nusprendžiau ją sukurti ir pasidalinti su jumis skaudžia patirtimi ir netektimi. gal būti, kad mano pateikta informacija jums bus naudinga.

kai nesulaukiau mm ( jos pas mane labai reguliarios ) supratau, kad esu pastojusi. dariau nėštumo hormono zmogaus chorioninio gonadotropino kraujo tyrima, parodė esant nėštumui, šio hormono kraujyje buvo 107 kiekis. šis nėštumo hormonas kraujyje atsiranda net praėjus savaitei po lytinio akto, todėl labai lengvai galima nustatyti ankstyvąjį nėštumą.

po 7 dienų atlikta echoskopija nėštumo nematė nei gimdoje, nei kiaušintakiuose, todėl vėl dariausi šio nėštumo hormono tyrimą ir nelaimei parodė tik 19,3 . tai reiškė, kad nėštumas yra nesivystantis, kitaip tariant žūnantis.

tokiu atveju turėjau iškraujuoti pati, pad pasišalintų nesivystantis gemalas su krauju, krešuliukais ir audinių liekanomis, jau net kalbėjausi su gydytoja, kad nekraujuoju. laimei, greit pradėjau kraujuoti ir buvo kaip per mėnesines. jei nebūčiau iškraujavusi pati natūraliai, tektų daryti gimdos sienelelių abraziją - chirurginę operaciją ligoninės stacionare su intravenine narkoze, brrr baisu net pagalvoti


Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Viršuliškių mamyte

Pranešimai: 47

2011-11-18 22:11:30

Chorioninis gonadotropinas (HCG) - pagrindinis normalaus nėštumo laboratorinis testas. Hormoną Chorioninį gonadotropiną gamina placenta.

Esant normaliam nėštumui, HCG aptinkamas jau 7-ą dieną po pastojimo. Jo kiekis padvigubėja kas 1 – 3 dienos. HCG koncentracija didėja greitai, ir jau pirmųjų turėjusių įvykti mėnesinių metu dažnai siekia 100 mTV/ml. Didžiausia koncentracija būna 10 – 12-tą nėštumo savaitę. Ji tada siekia 30000 – 200000 mTV/ml. Atlikus pakartotiną HCG testą mažėjantis HCG kiekis reiškia nesivystantį nėštumą, o mažėjantis labai nežymiai- negimdyminį nėštumą.
Chorioninis gonadotropinas (HCG) HCG sekretuoja placentinis audinys po apvaisinto kiaušinėlio implantacijos. Ankstyvuoju nėštumo periodu jis palaiko geltonkūnio funkcionavimą ir stimuliuoja progesterono (PGN) sintezę. Chorioninis gonadotropinas (HCG) – pagrindinis normalaus nėštumo laboratorinis testas. HCG atliekamas ankstyvam nėštumui (6-8 dienos po pastojimo), nėštumo laikui nustatyti ir stebėti. Nėštumo metu HCG koncentracija kraujyje auga labai greitai – per pirmąsias šešias savaites ji padvigubėja kas 1-3 dienas ir maždaug 14 nėštumo savaitę pasiekia maksimumą (100 000 IU/LN). Normalaus nėštumo metu HCG, pasiekęs šią koncentraciją, pradeda iš lėto mažėti. Jei ir toliau HCG didėja, tai gali būti trofoblastinės ligos (pavyzdžiui, chorionkarcinomos) rodiklis.

Negimdinio (ektopinio) nėštumo, gresiančio persileidimo metu nėščiosios serume randama sumažėjusi HCG ir PGN koncentracija tiriamam nėštumo laikotarpiui. Neaiškiais atvejais visada rekomenduojama atlikti HCG ir PGN tyrimą keletą kartų kas keletą dienų iš eilės. Kadangi HCG lėtai pasišalina iš kraujo, po aborto jis dar 3-6 savaites gali būti randamas kraujyje ir šlapime.

HCG kartu su AFP (alfa fetoproteinu) ir uE3 (laisvu estrioliu) matuojamas kraujyje antrojo nėštumo trimestro metu norint įvertinti vaisiaus apsigimimų riziką (PRISCA-II tyrimas).
HCG gali būti naudojamas kaip vėžio žymuo gemalo (sėklidžių ir kiaušidžių) navikų diagnostikai ir jų stebėsenai. Chorionkarcinoma, viena iš trofoblastinių ligų, išsivysto gimdoje dažniausiai iš pūslinės, po abortų ar normalaus nėštumo. Nors ji sudaro tik 1 proc. ginekologinių navikų, tačiau labai svarbu laiku atlikti HCG tyrimą, ypač laisvo ? subvieneto matavimą.



Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
Viršuliškių mamyte

Pranešimai: 47

2011-11-18 22:11:07

Chorioninio gonadotropino tyrimai atliekami:

UAB SORPO A.J. Povilaičio g. 18, LT-04338, Vilnius,
tel. (8 5) 249 10 40, faksas (8 5) 240 12 24,
mob. tel. +370 615 28 939,
kaina 45 lt

EUROLAB beveik visuose Lietuvos miestuose
45 lt
http://kraujotyrimas.lt/laboratorijos

Medicinos diagnostikos ir gydymo centras
V. Grybo g. 32A
10318 Vilnius, Lietuva
Registruotis telefonu: (8 5) 270 9120, (8 5) 247 6327, (8 5) 247 6328
Mob. 8 698 00 000




Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
agnulyte

Pranešimai: 2

2012-01-16 15:01:06

Mano HCG siandien yra 300, sako, kad pagal veluojancias menesines atitinka 5 - 6 savaites, bet visur kur randu info, tai tokio laikotarpio nestume jau daug daugiau buna to HCG, echoskopu gimdoje nieko neranda, ir visur kitur nieko nemato. Jau trys testai parode, kad esu nescia, ir menesines veluoja dvi savaites. Ar tai negimdyvinis nestumas ? Po poros dienu vel darysiuosi tyrima. Na as jau pora vaikuciu turiu, o sitas enstumas kaip perkunas is giedro dangaus. Taigi gal viskas bus tik i gera....... pasakykite ar kam panasu skaiciu rode HCG ?

....ir visa tai praeis..... :)



Cituoti
 
     
   

laimigiausia mama pasaulyje

Pranešimai: 44

2012-01-19 11:01:36

darykis dar kraujo tyrima, jei vystosi nestumas, skaicius labai turi soktelti, jei mazesnis hcg skaicius - nesivystantis , o jei tik siek tiek pakiles hcg skaicius- negimdiminis.
parasyk kaip seksis

LAIMINGA
Paveikslelis




Cituoti
 
     
   
avatar
drugelis31

Pranešimai: 34

2012-09-17 12:09:22

Sveiki. Kaip nebijoti pastojimo mamytes? pirmaji vaikeli pagimdziau sekmingai, o pries ji turejau persileidima. Laukemes dvynuku, 7 nestumo savaiteje juos praradau. Dabar labai labai bijau netekti uzgimusio vaikelio,jei pastosiu. Ka daryti, kaip man nusiteikti, kad negalvociau ir neprisiminciau praeities? Su vyru labai norime antro vaikelio :)



Sandra



Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą