Namelio tešlai reikės: 200 g. sviesto
1 kiaušinio
1 didelio šaukšto medaus (ištirpinti pusėje stiklinės vandens)
3 didelių šaukštų cukraus
po 1 šaukštelį kepimo miltelių, cinamono, malto imbiero, maltų gvazdikėlių
Galima berti kakavos, kvapniųjų pipirų - prieskoniai kiekvienam pagal norą :)
400-600 g. miltų
Supjaustome mažais gabalėliais sviestą, suberiame cukrų ir ištriname šakute. Pilame ištirpintą medų, vėl viską ištriname. Įmušame kiaušinį ir išmaišome. Beriame kepimo miltelius, prieskonius ir miltus. Minkome tešlą. Beriame miltus ir minkiome tol, kol gausis minkšta, prie rankų nelimpanti tešla. Tešlą trumpam įdedame į šaldytuvą.
Tešlą kočiojame maždaug 4-5 milimetrų storio, išpjaustome namo detales ir dedame kepti 180 laipsnių karštyje maždaug 15-20 minučių (ilgiau tikrai nereikia). Iš likusios tešlos kepame sausainėlius
Gaminame glajų:
Atskiriame kiaušinio baltymą ir išplakame jį iki putų. Įspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių. O tada dedame cukraus pudrą ir maišome. Cukraus pudros reikia ape 10 didelių šaukštų - tiek, kad masė gautųsi tiršta, bet ne kieta (tokio tirštumo kaip šviežias tįstantis medus).
Klijuojame iš karto, kadangi glajus sustingsta per kokias 15-20 minučių. Klijuojant reikia šiek tiek prilaikyti sienas, kad nors truputėlį sustingtų glajus ir jos nevirstų į šonus. Tada klijuoti stogą. Stogą reikia prilaikyti, kad nenučiuožtų žemyn (kokias 5 minutes, paskui jis laikosi pats) Papuošti pabarstukais, ar saldainiais ar dar kuo nors.
P.S. nors pagal receptą siūloma puošti po to, kai namelis sulkijuotas, daug kur radau patarimų - puošti prieš klijavimą
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Receptas Nr.2
1 stiklinė miltų
1/3 stiklinė cukraus
po 1/2 šaukšteliо kepimo miltelių, cinamono, malto imbiero, maltų gvazdikėlių
2 dideli šaukštai sviesto
1 didelis šaukštas medaus
1 didelis šaukštas pieno
Glajus toks , kaip ir visada
Gaminame. Sumaišyti visus ingredientus, kad tešla būtų elastinga ir neliptų prie rankų. Tešlą iškočioti (apie į mm. storio) ant kepimo popieriaus ir peiliu picai išpjaustyti visas detales. (Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
Kepti 170" l. apie 7 min. Kai visos detalės atvės, suklijuoti ir papuošti glajumi.
Kaip nuostabiai visa tai atrodo, noreciau tokio sventem, bet bijau kad neuzteks kantrybes pabaigti namelio iki galo. Niekada neteko tokio daryt, todel net nerizikuosiu manau. Baltai pavydziu tom kas moka tai Saunuoles!
Kaip nuostabiai visa tai atrodo, noreciau tokio sventem, bet bijau kad neuzteks kantrybes pabaigti namelio iki galo. Niekada neteko tokio daryt, todel net nerizikuosiu manau. Baltai pavydziu tom kas moka tai Saunuoles!
Mmm!!! Skanumelis Vitlija!! Grazu! Taigi ir as surizikavau issikept kaska panasaus. Taip bijojau, bet kaskas gavosi, kaip pirmam kartui manau bus gerai. Net pati negaliu patiket kad tai kepiau, su dukrytem uztrukom beveik 3 val.
(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)
as tai supratau, kad man truksta tokio siauro antgalio i maisiuka buvau krema ikisus ir prakirpus galiuka, bet taip negraziai spaudesi... turiu net 2 svirksut ir 1 konditerini maisa...ir nei viename komplekte nera tokio antgalio . o viskas atrode taip paprasta
As tai isvis neturiu svirksto, nes niekada nemaniau kad man gali prireikt tokio, bet po sio bandymo reiks nusipirk, nes manau dazniau dabar kaska pakepinesiu , juolab kad ismokau kaip glaju pasidaryt As taip pat i maiseli krema pyliau, tai ir suvargau su juo. Kaskaip patiko man tokios terliones, reiks daugiau konditerija pasidomet, gal ir tortukus pradesiu gamint , tik aisku man dar toli grazu iki to.