Mama - tai angelas žemėje (autorius nežinomas).

 
    Konkursai      Klausk specialisto       KNYGYNĖLIS      Naujienos      Liniuotės      Forumas     
 
Forumas > Konkursas: Mano gimdymo istorija Dalintis

 
Rodyti žinutes po paskutinio apsilankymo | Pažymėti visas temas kaip perskaitytas | Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas

Atsakyti

    Mano gimdymo istorija 2014 m.-2015 m.  
   
avatar
MD Madikė

Pranešimai: 779

2014-01-04 15:01:33
Mano gimdymo istorija 2014 m.

  Talpinkite čia savo gimdymo istorijas, dalinkitės džiaugsmu. 2015 m. pabaigoje rinksime gimdymo istorijas nugalėtojas, apdovanosime pizais

 




<img src= A D M I N I S T R A T O R I U S <img src=


Paskutinį kartą redagavo: MD Madikė - 2015-01-07 : 08:06:19

Cituoti
 
     
   

babyG

Pranešimai: 1

2015-05-19 13:05:50

Sveiki,

Mano istorijos turėtų būti dvi,nes abi skirtingai išgyventos,kaip sakoma ir skausmuose ir džiaugsmuose.Matys apsistosiu ties pirmuoju savo vaikelio pradėjimu bei atėjimu.

Susituokėme gan anksti,man buvo 22 ,o mano vyrui 27.Visą ta laika labai gražiai gyvenome,džiaugėmės,mylėjome.Tačiau nieko nevyko,vaikelių nebuvo.Taip praėjo beveik lygiai 10 metų ir po ilgų metų laukimo ,pagaliau ta diena atėjo.Visas laukimas buvo kaip sapnas,man buvo jau 32 ,buvau gan pasimetusi,nelabai žinojau kaip čia kas bus,ko laukti ir ko tikėtis.Labai norėjau žinoti vaikelio lytį,kad jau galėčiau megzti kojinytes,ir pirktis vaikelio kraitelį,kaip ir daugelio mamyčių pasitvirtino nuojauta.Laukoausi berniuko.Vyras,diedukai skrajojo padebesiais.Terminas nustatytas buvo sausio 22-23d,tačiau vasario 2d.gydytoja nusprendė daugiau nelaukti,ir skatino gimdymą.Mums teko tik laukti,nieko nevyko ir atrode kad nevyks ,jis visai neskubėjo ateiti.Po 1 skatinimo nieko nejaučiau,po kokiu gerų 2-3 val lyg kažkas pradėjo krutėti,dar skatino.Skausmai prasidėjo be galo dideli,vis didejo,o ten apačioje nieko nevyko.Prašiau vaistų nuo skausmo,bet replika "tokia esi kantri pakentėsi" vedė iš proto.Vyras kaip įmanydamas man padėjo,laikė ,glostė ir pan..pats atrodė tuoj gulės šalia.Apie puse 9 vakaro skausmas nepakeliamas,prasidėjo drebulys,pereinantis į traukulius,atėjusi anestezologė aprėkė gydytoja kad ta taip mane iškankino,ir buvo nuspręsta daryti cezarį.Nežinau kas vyksta nes iš skausmo jau beveik buvau bepraradusi samonę,atliko pusinę nejautrą,po biškutį atsipalaidavau,gydytoja kalbėjo ,net juokavo,ir įvyko viskas taip greitai,kad 9,02 gime 4560kg 54cm berniukas,kuris atsinešė su savimi Ąžuolo vardą.

Tai buvo nuostabus pojūtis,laisvės ir palaimos būdena,kuri aišku truko neilgai,nes vaikelį išnešė ir kol parą laiką gulėjau intensyvios slaugos palatoje,negalėjau būti su savo Ąžuolėliu.To pasekoje vaikiukas nenorėjo imti krūties ir po ilgų bandymų tiek ligoninėje ,namuose ,po 4 mėn pientraukio pagalbos,pienelis dingo .

Negaliu žodžiais apsakyto kokios ilgos ir sunkios buvo man gimdymo valandos,kad tada galvojau kad negalėsiu net mintimi užkabinti minties kad dar kartą gimdysiu.Tačiau tai atsitiko ir antras kartas vertas antros istorijos,nes nežinau kuris gimdymas buvo įsimintinesnis :)

dėkui už laiką ir dėmesį

Greta




(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)





Cituoti
 
     
   
avatar
Mile

Pranešimai: 9

2015-08-28 15:08:06

noriu ir as papasakoti savo gimdymo istorija. viena is dvieju. turejau sunu kai susipazinau su dabartiniu vyru. nusprendeme, jog reikia dar vieno vaikucio. sunus apsidziauge suzinojes, kad tures broliuka. megavausi nestumu ir saziningai auginau pilvuka. bijojau gimdymo, nes zinojau kas manes laukia. pirmas gimdymas nebuvo labai baisus, bet nelengvas. gazdino ir tai, jog gydytoja pasake, kad jei reiks daugiau pasistenkti gali trukti akiu tinklaine. ginekologe ramino, ziurejom kudikelio svori. praejo terminas, ginekologe isejo atostogu, o mane issiunte i dienos stacionara. trecia diena po apziuros gyddytoja pasake, jog laikas gimdyti ir kad susitiksim vakare. nusisypsojau ir isejau. vakare keliom draugem pasakiau, kad labai noreciau sianakt pagimdyti ir nuejau miegoti. vyras buvo komandiruoteje tai pas mane nakvojo mama, nes ta nakti kazkodel nenorejau likti viena. tik atsigulus pajutau stipru skausma.. pokstelejima viduje... ir daugybe vandens aplinkui. puoliau is lovos. mama skambino greitajai, o sunus pasimetes nesuprato kas vyksta :) buvo 23 val. greitoji atvaziavo apie 23.30. tuo metu skaiciavau saremius kas minute. kartu vaziavo ir mama su sunumi. kol uzpilde dokumentus visas priimamasis plaukiojo :) sunus verke, sauke mama kas tau yra, raminau ji, sakiau, kad taip broliukas ateina, kad man viskas gerai. :) i gimdykla ejau jau viena, be seimynos. buvo 24.00. 00.01 ant krutines jau gulejo mano mazasis 3.8kg ir 53cm sunelis. saremiai buvo vos pakeliami ir vienas po kito, su poros sekundziu pertraukomis. pagimdziau per 10 minuciu, vaikutis kaip akusere pasake pats lindo i si pasauli, jutau viska, kaip islenda galvute, kaip issauna visas kunelis... nuostabu... nepakartojamas jausmas, kuri prisiminsiu su sypsena visa gyvenima. tas antras mazylis toks pat didelis stebuklas kaip ir pirmas, ziurejau i ji, glosciau, buciavau ir stebejausi koks jis mazas :) islydedama akusere dar pasijuoke, kad bandziau paskandinti ligonine, bet nepavyko :) ir sake po 5 metu grysti sesutes... tikiuosi dar sugrysiu :)






Cituoti
 
     
   

d_saulyte

Pranešimai: 1

2015-09-14 13:09:35

Sveikos, mamytės <img src=" />

Pasidalinsiu ir aš, savo patyrimu... Gimdžiau antrą mergaitę, Klaipėdoje.

Kaip ir pirmajai panelytei, taip ir pagrandukė neskubėjo iš šilto mamuko pilvuko... Sėkmingai vartaliojosi, bendravo su visais "pasislėpusi" :) Tėtis pasiėmė atostogų savaitę prieš ir po numatyto gimdymo, bet... Išdykėlė uždelsė ir, kad tėvelis ramiai galėtų keliauti į darbą, atsigulėme į ligoninę... Gulėjome 8 dienas, buvo suplanuotas skatinimas, kai sueis 10 dienų... Po darbo atvažiuodavo vyras su dukryte (6m) ir ji vis klausdavo, kada sesė pasirodys :) 

Sekmadienį buvo suplanuotas skatinimas. Ketvirtadienį ir penktadienį užsiėmiau "saugia" mankšta - vaikščiojau  :) Šeštadienį išsiprašėme į Akropolį... Ten buvo renginys :) Vis vaikštinėjome, planavome į kurį restoraną keliausime... Nespėjome <img src=" /> Nubėgo vandenys <img src=" /> (Visada speliodavau, ką tai reiškia, nes su pirmąja nenubėgo...) Pajutau šilumą ir juoką :) Juk nelabai tinkama vieta, o ir nepapietavau <img src=" />

Į ligoninę atvažiavome 15:00 val :) Vyrui vis liepiau ramiau vairuoti, o jis vis -vilgčiojo į mane :) Sarėmiai prasidėjo... Geriausi kaimynai... Atvažiavo pasiimti didžiosios :)

Linksma prieinu prie sesučių, sakau nubėgo vandenys, ką daryti... Jos ne iš kart suprato... Palydėjo į palatą, liepė persirengti... Skaičiuoju sarėmius... Dažnoki... Patikrina, vandens dar daugiau nubėga... Diiagnozė: 3 cm ir kuo skubiau į gimdyklą :)

Nukeliaujame, nes tikrai gerai jaučiuosi... Pasitinka nuostabi akušerė, paguldo, tvarkosi ir ruošiasi priėmimui... Vėl patikrinimas... 16:00 jau 5 cm. Klausiu dėl epidūros, nes turėjau... Klausia ar skauda, sakau nelabai... Tai nusprendžiam, kad nereikia. Sesutė iš lėto tvarkosi ir nuteikia mane, kad mergytę priims kita pamaina, o ji tik viską suruoš... 16:15 sarėmiai kas 5 min, prašau epidūros, nes nuteikė, kad gimdysiu už kelių val... Palaukus dar 15 min, ateina gydytoja, patikrina ir išvada: Epidūros nebegalima, tuoj gimdymas... 17:14 ant rankų supavau mergytę, pamaina nespėjo pasikeisti :)

Ačių akušerei už kantrybę, padrąsinimą ir rūpestį :)

O mano vyras... Jis visur šalia, per gimdymą taip pat :) Palaikė visokeriopai, fiziškai taip pat padėjo. Jis - nepaprastai kantrus, švelnus ir atsakingas žmogus :)

Šeima išsiplėte, o mes visi kartu neriame į naujus gyvenimo nuotykius <img src=" /> 

Mamytės juk supras - vaikai - mūsų gyvenimą nuspalvina įvairiausiomis spalvomis...




(Paveikslėliai matomi tik registruotiems lankytojams)







Paskutinį kartą redagavo: d_saulyte - 2015-09-14 : 13:39:05

Cituoti
 
     
 

Atsakyti

 
 
 
Nariams
Jūsų el. paštas   Slaptažodis  
   
       
Prisiminti duomenis    
       
Slaptažodžio priminimas Registracija    
Mes Facebook'e
 
 
 
Reklama

 
 
Map
 
 


 
El. p.: info@mamosdienorastis.lt
Visos teisės saugomos, 2010

Struktūra     Rašykite mums     Reklama     Atsakomybės ribojimas     Apie projektą