Pomidorai:
Pomidorai (dideli) 4 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Salierų stiebai 2 vnt.
Grybai 75 g
Aliejus 20 ml
Natūralus vištienos sultinys 200 ml
Svogūnų laiškai 4 vnt.
Tarkuotas sūris „Džiugas“ 50 g
Druska
Juodieji pipirai
Kalakutienos vėrinukai:
Kalakutų krūtinėlė 125 g
Vytintas kiaulienos kumpis 6 griežinėliai
Pomidorų vidų išskaptuokite. Svogūną, salierus ir grybus supjaustykite kubeliais. Svogūną apkepkite aliejuje. Kai gražiai apskrus, dėkite kepti pjaustytus grybus ir salierus.
Kai daržovės apkeps, į jas berkite ryžius, porą minučių pakepkite ir supilkite sultinį. Palengva virkite, kol ryžiai suminkštės, bet viduje išliks standūs. Pabaigoje ryžius pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais.
Išvirtus ryžius sudėkite į pomidorų vidų, ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio ir kol kas paruoštus pomidorus atidėkite į šalį.
Kalakutieną supjaustykite maždaug 3x3 cm gabalėliais, juos apvyniokite vytinto kumpio juostelėmis ir verkite juos ant bambukinių iešmelių. Mėsos vėrinukus ir paruoštus pomidorus dėkite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite apie 10 minučių, kol mėsa iškeps.
Pomidorus ir mėsos vėrinukus patiekite su žaliomis salotomis, apšlakstytomis trupučiu alyvuogių aliejaus. Skanaus.