8 vnt.
Įdaras:
Švieži pievagrybiai - 200 g arba džiovinti baravykai - 50 g
Švieži čiobreliai - 2 šakelės
Ropiniai svogūnai - 3 vnt.
Kiaulienos šoninė (šalto rūkymo, kuo liesesnė) - 150 g
Sviestas - 50 g
Druska – žiupsnelis
Juodieji malti pipirai
Kvapieji malti pipirai
Užpilas:
Kiaušiniai - 5 vnt.
Grietinė, 30 proc. riebumo - 200 g
Druska - žiupsnelis
Tešla:
Kvietiniai miltai - 400 g
Sviestas - 250 g
Grietinė, 30 proc. riebumo - 200 g
Druska
Sviestas arba aliejus (skardai tepti) - 20 g
Ruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su grietine, miltais, druska ir gerai išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve trims valandoms stingti. Praėjus šiam laikui, ruoškite įdarą. Pievagrybius supjaustykite kubeliais. Jei naudosite džiovintus baravykus, juos pamirkykite 15 minučių, tada gerai nuspauskite ir pasmulkinkite.
Nulupkite ir taisyklingais kubeliais supjaustykite svogūnus. Kepkite juos svieste, kol gražiai pagels. Į svogūnus sudėkite grybus ir dar šiek tiek pakepkite. Kiaulienos šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir apkepinkite kitoje keptuvėje. Kai šoninė apskrus, suverskite ją į keptuvę, kurioje kepa svogūnai ir grybai. Pabarstykite juodųjų ir kvapiųjų pipirų, čiobrelių lapelių. Jei reikia, įberkite druskos. Viską išmaišykite ir palikite atvėsti. Tada pasiruoškite užpilą. Kiaušinius išplakite su grietine ir druska, kad pasidarytų vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite į 8 dalis. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir formuokite ant jos pailgus tešlos krepšelius su įdubimu viduje. Arba galite naudoti nedideles kepimo formelės iš folijos ir tešlos krepšelius
formuoti jose.
Į tešlos krepšelius pridėkite grybų, svogūnų ir šoninės įdaro, ant viršaus pilkite grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis apsemtų įdarą, ir šaukite krepšelius į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite apie 45 minutes. Ragaukite ką tik iškeptus, bet lygiai taip pat skanūs ir šalti. Skanaus