Kiaulienos nugarinė 1 kg
Kukurūzų kruopos 400 g
Grietinėlė, 35 proc. riebumo 150 ml
Česnakai 2 skilt.
Svogūnai 1 vnt.
Krapai 20 g
Sviestas 100 gr. + 20 gr. kepimui
Citrinos 1 vnt.
Druska
Pipirai
Aliejus 30 ml
Kiaulienos nugarinę supjaustykite maždaug 230 g kepsniais. Apliekite juos trupučiu aliejaus, pabarstykite druskos ir pipirų. Svogūnus nulupkite,supjaustykite mažais kubeliais ir apkepkite juos svieste su trupučiu aliejaus, kad nesudegtų.
Keptus svogūnus supilkite į sausas kukurūzų kruopas ir išmaišykite, tada užpilkite jas vandeniu. Vandens turi būti 2 kartus augiau nei kruopų.
Į kruopas įberkite druskos ir virkite vidutinėje kaitroje nuolat maišydami apie 30 minučių. Kai kruopos išbrinks ir suminkštės, supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite ir dar pakaitinkite apie 5 minutes. Kruopas nuimkite nuo ugnies ir laikykite šiltai.
Iškepkite nugarinės kepsnius – apskrudinkite juos iš abiejų pusių. Kiauliena bus iškepusi tada, kai įbedus peiliu į mėsą, bėgs šviesios spalvos skaidrios sultys.
Sviestą ištirpinkite, palikite trumpam nusistovėti ir nupilkite, kad ant puodo dugno liktų baltos nuosėdos. Į lydytą sviestą įspauskite citrinų sulčių, pagardinkite druska ir sudėkite smulkintus krapus bei tarkuotus česnakus. Viską pašildykite ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
Nugarinės kepsnius patiekite su kukurūzų koše ir citrininiu sviesto padažu bei mėgstamomis šviežiomis salotomis. Skanaus.
Daugiau receptų:
|