Pagrindinė dalis:
Lašišų filė 1200 g
Alyvuogių aliejus (kepimui) 10 ml
Padažas:
Kiaušinių tryniai 4 vnt.
Sviestas 200 g
Baltojo vyno actas 1 šaukštas
Druska
Baltieji pipirai ~
Apelsinai
0,5 vnt.
Lašišų filė supjaustykite maždaug 200 gramų gabalėliais. Nupjaukite žuvies odą ir ištraukite kaulus.
Pirmiausiai paruoškite olandišką padažą. Išlydykite sviestą ir truputį atvėsinkite. Į metalinį dubenį suleiskite kiaušinių trynius ir užpilkite juos actu.
Ant nedidelio puodo su beveik verdančiu vandeniu virš garų statykite metalinį dubenį su kiaušinių tryniais ir pradėkite juos intensyviai plakti kulinarine šluotele. Labai svarbu, kad kiaušinių tryniai tirštėdami nesuvirtų į kiaušinienę, bet išliktų kremo konsistencijos.
Kai kiaušinių tryniai bus išplakti, po truputį pilkite į juos apykarštį sviestą ir toliau nesustodami plakite. Jei kremas atrodys per tirštas, įpilkite truputį šalto vandens ir vėl gerai išmaišykite. Olandišką padažą pagardinkite druska, baltaisiais pipirais ir trupučių apelsinų sulčių. Prieš patiekiant, laikykite jį šiltai.
Įkaitintą keptuvę suvilgykite trupučiu alyvuogių aliejaus ir apkepkite lašišų gabalėlius iš abiejų pusių. Apketą žuvį iš keptuvės perkelkite ant skardos ir pabaikite ją kepti orkaitėje, iš anksto įkaitintoje iki 200 laipsnių. Kepkite apie 4-6 minutes.
Lašišų kepsnius patiekite su olandišku padažu ir šviežiomis salotomis, pagardintomis alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Skanaus.
Daugiau receptų:
|