Tešla:
Obuoliai (dideli)n 3 vnt.
Kiaušiniai 4 vnt.
Cukrus 200 g
Sviestas 200 g
Citrinų sultys 100 ml
Kvietiniai miltai 250 g
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Druska žiupsnelis
Glazūra:
Cukraus pudra 75 g
Citrinų sultys 25 ml
Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir sutarkuokite stambia tarka. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad neruduotų. Išlydykite sviestą ir ataušinkite.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Nenustodami plakti į kiaušinių masę po truputėlį pilkite lydytą sviestą. Viską gerai išsukite. Tada supilkite citrinų sultis, įberkite žiupsnelį druskos ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišykite tešlą. Pabaigoje į tešlą sudėkite tarkuotus obuolius ir išmaišykite.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, plonu sluoksniu tolygiai supilkite tešlą ir pašaukite į 175 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 45-60 minučių.Kai pyragas iškeps, ataušinkite ir perpjaukite per pusę.
Į cukraus pudrą supilkite citrinų sultis ir maišykite, kol glazūra taps vientisa. Pusę glazūros tepkite ant vienos pyrago dalies, ant viršaus užvožkite kitą pyrago gabalą ir apipilkite likusia glazūra. Pyragą galite apibarstyti padžiovintomis citrinų žievelėmis ar papuošti uogomis. Palikite pyragą porai valandų gerai atvėsti ir susigulėti, tada ragaukite.